Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Синът ми надра задната част на тялото на китарата се с токата на колана. :)

Интересува ме има ли пасти или препарати за полиране на покритието и има ли изобщо начин за справяне с тоя проблем.

Предварително благодаря на тези, които ще изкажат мнение!

Виктор

Отговорено

И аз моята я надрах точно така - с токата на колана. И мен ме беше яд в началото. Единственият проблем е , че не можеш с чиста съвест да напишеш състояние 10/10 ако решиш да я сменяш :headbang:

Отговорено

Специанло 3М правят хубави неща но пастата им пак драска малко ... Когатоя работех с нея за първи път и като видях резултата не бях много доволен ама кво ми пука шефа каза така :headbang:

Отговорено

И аз смятам.че не е чак такъв проблем.Просто китарата е да свириш на нея,не да я държиш на стената и само да я гледаш.И все пак не се впрягай и не му се карай на синът ти,искал е да ти подражава както всички деца и едвали е имал намерение да се получи така.

Отговорено
Специанло 3М правят хубави неща но пастата им пак драска малко ... Когатоя работех с нея за първи път и като видях резултата не бях много доволен ама кво ми пука шефа каза така :godbless:
Абе те са с различни степени на абразивни частици - има и фини,с които съм правил матово покритие до гланц,ма бая търкане пада..
Отговорено

Ми да! Затова не се е получил добър резултат, щото трябва да е на студено.Иначе не се полира или ако се, не става лъскаво и седи размазано. Колкото по-студено, толкова по малко търкане и по-добър резултат.

Отговорено (Редактирано)

Лакът се втвърдява и така частиците от пастата режат по лесно връхчетата. В самата паста има и лубрикант, който

позволява приплъзване на парцала, с който се обработва. Много е важно да се купи паста за ръчно полиране

първи номер (те са на цветове), защото после не гарантирам лесно изпикаване без странични ефекти. :girl_witch: (приятни)

пп. Така или иначе, ако деругите са дълбоки може първо да се обработи с водна шкурка 2000, но ако не се скрият,

няма спасение.

Редактирано от EAmechaniX