fusion Публикувано Септември 11, 2009 Публикувано Септември 11, 2009 Някой имал ли е близки срещи от трети вид с това чудо`ище RG2228? `Фаща погледа Но мисля, че дотам. Вие? Цитирай
Valserp Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 За съжаление Extended Range китарите все още не са придобили особена популярност у нас. Даже никаква... Цитирай
djbnz Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 ^И не само, много рядко може да видиш 8-струнни китари навсякаде, малко са смелчагите (така да се изразим), които свирят с това чудовище и мисля, че само EMG имат серия 8-струнни адаптори и на Seymour Duncan видях от Custom Shop-а. Цитирай
Necrophagist Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 ^ така е,прави сте,много кураж се иска да оправиш 8 струни.Все пак да не забравяме как "седмаците" набират скорост в нашата България.Все повече започват да се търсят от музикантите,може така да стане и с тия "осмаци".Аз лично не бих си купил за момента нито 7,нито 8 Не че е нещо,ама съм и левичар Цитирай
Valserp Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 ^ http://www.rondomusic.com/7string.html http://www.rondomusic.com/8StringGuitars.html Понеже досаждах на Kurt по e-mail достатъчно - Agile Guitars вече се пращат до България. Май забравих да спомена... Имат солидно количество левичарки. Цитирай
serengeti Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 ^За момента Agile Interpid с ъпгрейд Lundgren M8 е по на оферта-по готини материали и нек тру. Цитирай
рахата Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Много лошо се разви тази тема-мисля,че ще има покупки скоро Цитирай
Death Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 ^ http://www.rondomusic.com/7string.html http://www.rondomusic.com/8StringGuitars.html Понеже досаждах на Kurt по e-mail достатъчно - Agile Guitars вече се пращат до България. Май забравих да спомена... Имат солидно количество левичарки. Да наистина пращат,но доставката е 135$ и казват че стига от два до пет дена ама ме съмнява. Тъкмо от там гледах една 7-струнка вчера,ама още съм на тема размисъл Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Абе,няма ли арфи за вас? Аз когато се науча да свиря като Хендрикс,Бонамаса,Пейдж и куп нещастници (да не ги изброявам) свирещи със 6 струни,щот не могат на повече ,ще си поръчам 9 струнна. Цитирай
Valserp Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 ^ По твоята логика, всеки трябва да стане невероятен виртуоз, преди да си позволи 1 или 2 струни отгоре. Може да си еднакво зле на всякакъв вид китара - това са просто ноти...(Не е нападка - просто така се изразявам... Често визирам себе си ) Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 И аз не нападам никого,но се майтапя,и с 4 струни на бас свирят убийствено добре да не казвам кои,сега ако не е с 5-6 струни не става ли?Същото и при китарите тръгва..Как да е ,аз съм фен на по-стара музика. Цитирай
Valserp Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 (Редактирано) Разбирам какво искаш да кажеш, аз трудно взех решението да пробвам 7. Проблема е, че някои хора имат нужда от Extended range. Не искам да кажа, че е защото са много добри и 6 струни просто не им стигат; и напълно изключвам тези, които ги ползват, за да са модерни. Аз, примерно, се насилих да си купя седмак, просто защото другия ми избор беше да поддържам три 6-струнни китари в различни строеве. Инак хич не ми се мърда от 6. Сериозно се замислям и за 8-струнна - просто с цел да разширя границите си за експериментиране. Пак ще си свиря зле, ама ще свиря зле на по-голям рейндж Важното е да се забавляваме, нали? П.С. Сори за оф-топика, ама имам чувството, че достатъчно се докосваме до един от аспектите на темата Редактирано Септември 11, 2009 от Valserp Цитирай
рахата Отговорено Септември 12, 2009 Отговорено Септември 12, 2009 Още малко 8-струнни китарки: http://www.drumcityguitarland.com/drumcity...itars-C456.aspx Цитирай
Daniel_V Отговорено Септември 12, 2009 Отговорено Септември 12, 2009 8 Струнния Ibanez Prestige е жестока китара. Когато го пипнах бях толкова че незнаех какво да правя въобще с него . Финната настройка на фикс-бриджа е много гъзарска. Грифа е тънък, но както 8те струнни предполагат - старшно широк. Лудницата е пълна! Китарата е изкъртваща, но не е за мен . Аз съм любител на 6 и 7 струнните китари. С 8 струни вече преча на басиста ми се струва Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 12, 2009 Отговорено Септември 12, 2009 8-струнната китара е оръдие за теоретици, замислящи неща, които не могат да изпълнят само на шест струни. В "яко метъл" ситуациите, за каквито предимно се търси такава китара, бруталният down tuning и въобще ниските, които позволява осмака, звучат повече като квакане на стадо озверели жаби, отколкото като стегнат, пробивен, грууви метъл. Всеки с вкуса си, разбира се. Но моето мнение е, че за метъл седем струни са предостатъчни, по-надолу става жива изхвърляция. Джазмените обаче ще ги огрее широка усмивка. Ето как се ползва 8 струнна по предназначение: Ето какво прави Dino Cazares, когато не закусва с малки бебенца: Скука. Но пак казвам, въпрос на вкус. Аз съм последният, дето би отказал осмак Цитирай
Recommended Posts