Coprophagus Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 Най-добре го дай на някои колега да го види тоя бас. Просто това не е нормално. Цитирай
kulov Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Както бях обещал, качих видео как късам първо Е после В. Предварително се извинявам за качеството, в ютуба може да се гледа на хай куолити, но от там ме върна, че било повече от 10 мин видеото. Тука Е-то заминава около 5:28 , В-то около края на видеото, и аз не можах да разбера точно кога. Някой ако го слуша със съб ууфър може и да се сети. http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseacti...deoid=100649498 Цитирай
jrahnev Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Братле, то сега да гледа някой продуцент, че да види каква верна публика имате и да ти купи един нов бас...аз така ги виждам нещата, а ако и с новия инструмент се получава същото, веднага превръщам късането на струни като част от репертоара. Като пишете авторска музика, на петата минута слагайте само клавир и соло китара, после пускате барабаните и там за финала вече ще си измислиш нещо да се поразходиш на една струна. Виж го човека от "Морфин" само с две си бичи. Може да не ти е до майтап, ама важното е че забивате яко. Цитирай
Demiurg Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 Не е нормално това. Не свириш нищо необичайно, не дърпаш по- силно от мен, примерно. Или е от струни, или ти е от баса. На мен никога не ми се е случвало да скъсам струна от свирене. Чупил съм няколко пъти при сваляне-слагане, но това е чупене. Цитирай
kulov Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Колега Рахнев, бъзика ти е напълно уместен за да тръгна да се сърдя. Колега Демиург, няма кой да го види в Смолян, бих могъл да сваля проблемната струна и да щракна 2-3 снимки на брижа утре по светло. За мен не е от струните - първо оригиналната Ми-100" на Ибанеца (нея обаче скъсах отпред, на малкия бридж), това в Ми бемол, след това Уоруик 105ца в Ре, на задния бридж, преди 2-3 седмици и Пикато 100" пак в Ре пак на задния мост. И 3те бяха хубави струни. Според мен чисто и просто ако е нисък строя и струната мека трябва да се внимава. Това е. Хващам се, че последните няколко дни занимавам всички със скромния си инструмент и скромната си особа в тема, където не му е мястото. Надявам се не се сърдите! Поздрави на всички! Кулов Цитирай
Demiurg Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Не е точно така. Аз дълго време свирих на моя Ибанец (в подписа) цял тон надолу - нищо му нямаше ! Но понеже грифа му е 34" мензура, струните стават по-хлабави и мен това ме дразни. Затова си взех 35" бас, който в момента е свален цял тон и пак нямам проблеми със струните. Я снимай долу как струната влиза в магарето, и горе как си я навил на ключа - има нещо мътно там! Не може само от свирене, от дърпане, да късаш струни! Цитирай
kulov Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Направих малко снимки. http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?...;albumId=944437 Тук качеството не е отлично, който има желание може да ми даде мейл да му ги изпратя "баш оригиналдъ". Някой ако вижда някакъв проблем с инструмента нека сподели, моля. Аз не виждам нищо необичайно. Цитирай
Demiurg Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Странна работа ! И аз не виждам нищо нередно ! Цитирай
Coprophagus Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Да не се късат точно пред топчето струните? С този тип бриджове има възможност сърцевината на струната да се трие в бриджа точно пред топченцето в края на струната и при свален строй това триене значително да се увеличава. Друго не ми идава на акъла... Нито имаш хамалска атака нито ти е много вдигнат бриджа, направо не знам. Има го и варианта да си невероятен карък и все да ти се падат фабрично скапани струни. П.С. не прави толкова намотки като слагаш струни и се старай да не ползваш струни от други комплекти (получава се разлика в тона при различни струни) все пак един комплект стаг е 20 лв колкото и да са гадни, са по-добре от варианта различни струни, поне според мен. Цитирай
kulov Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 На сгъвката на бриджа се късат. Струни или инструмент стаг и кола, дето започва с Ф няма да си взема (за ферари, щот нямам пари, другите с "ф" ясно 'що). За намотките си прав, 2 са достатъчни. Имам и някои с по 3-3 1/2 оборота, където не съм ги сметнал точно къде да режа, но следващия сет, дето слагам ще е ок, според мен. Само дано да не отиде и той на 3тата седмица! Цитирай
TVU Отговорено Ноември 24, 2009 Отговорено Ноември 24, 2009 Свиря със стуни encore но иначе имам сребърни ама незнам ква марка са Цитирай
armario Отговорено Януари 11, 2010 Отговорено Януари 11, 2010 Свиря с Elixir NanoWeb / за 6 -ца /. Много добър и плътен звук. Стават за всякакъв стил музика. Цитирай
robtrujillo Отговорено Януари 11, 2010 Отговорено Януари 11, 2010 Rotosound Swing Bass 50-110 roundwound. Първоначално ми беше трудно да свикна с тях, но вече са ми доста удобни. По-грапавички са от обикновено и са подходящи за бързо свирене. Вадят по-твърд и остър тон, добри са за рок и метъл. Цитирай
zeuglodon Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 Още по-добри за рок и метъл са DR HI BEAMS, толкова дълго време си запазват ясният тон, че просто нямат база за сравнение с която и да е друга марка. Препоръчвам ги на всеки, но качеството си има цена. Цитирай
johniebgood Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 От известно време свиря с Olympia, 040-ки, много съм доволен от този размер. Цитирай
Recommended Posts