snatch Отговорено Октомври 25, 2008 Отговорено Октомври 25, 2008 Да питам имам струни Elixir с нано покритие и се чудя дали то ще се скапе по-бързо ако свиря с перо? Цитирай
bulby Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 Аз досега струна на баса ми не съм късал май. Свиря с такава сила, че да ме кефи звука. Иначе съм пробвал 5-6 видя струни мисля. Най-доволен съм си от Ernie Ball Nickel Wound 45-105. Звъненето изчезва след около 2-3 седмици, но пък якия тон си остава много дълго време. В момента съм с новички струни Dunlop 45-105, дотук съм доволен, ще видим как ще са след месец-два. D'adario ProSteels звънят най-яко от всички струни, които съм пробвал, но се скапват бързо. Най-недоволен съм от GHS Flea Signature - много зле, не се сещам какво добро може да се каже. Трудно ми е да повярвам, че Флий свири с такива. Цитирай
Pandemonium Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 В момента храча ниските с сток-струните на новия ми бас, инак съм най-доволен като качество на звука от Ротосаунд 45-105. Пробвал съм и розовия ърни бол, приятен е също доста, но Ротосаунд-а за мен е по-приятен. П.С. Имам сега да правя проба на някакви малко-известни ми струни "Мюзишънс гиър" от щатите, обикновени 45-105, та като пробвам тия дни ще напиша ако са хубави. Цитирай
Steff Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 Да питам имам струни Elixir с нано покритие и се чудя дали то ще се скапе по-бързо ако свиря с перо? Перото изяжда по-бързо покритието там, където свириш с него, но според мен не е болка за умиране. Цитирай
TVU Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 Моите струни са Encore още не съм ги пробвал защото го сложих на скоро но който съм питал ми казват че са хубави Цитирай
bulby Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 На 5-струнния сложих D'adario Nickel Wound 45-130. По принцип доста хора ги плюят, че бързо се скапвали и се късали, ама на мен си ми харесват. Цитирай
ThunderBass Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 (Редактирано) ами сега буза с D'addario , Nickel Wound 50-105 , засега са готини, все пак 2-ри ден , обаче звънят яко Редактирано Ноември 24, 2008 от ThunderBass Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 Досега бях с едни Клиъртон (с покритие), ама направиха към 14 месеца и вече са "Глухост и мътилка" ООД. Сега купих едни криогенно третирани Дийн Маркли, евтинджос, ще ги видим... Цитирай
MDFk Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 На 5-струнния сложих D'adario Nickel Wound 45-130. По принцип доста хора ги плюят, че бързо се скапвали и се късали, ама на мен си ми харесват. Аз също ползвам такива и нямам такива наблюдения. Цитирай
Vrnko Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 Може ли малко повече информация от свирещите с Ernie Ball - кой вид е най-добър? НАскоро видях в един сайт нещо което до сега не бях виждал в магазините поне тук в Бургас .50 - .110. Чудя се дали мога да сложа такива на нисък клас китара - притеснението ми е да не би от напъна грифа да поддаде. Не разбирам много и не ми се пипа тръст род-а. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 ^ Като са дебели са малко по-тромави. Аз минах на 45 65 80(!) 105 Ротосаунд и това са моите струни. Скоро си мислех дали да не пробвам модела 50-110 (пак на ротосаунд, да ги еа), но не смея още. За бъдеще съм си набелязал уоруик 85-175, обаче Цитирай
X-sert Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 Едно въпросче ако може.Преди 1 седмица свирех си някакъв слап на баса(Yamaha RBX374)и хоп Е струната ми се скъса.Скъса се на мястото, което се пада между бридж адаптера и бриджа.Преди това я бях дигнал малко.Иначе струните са си оригиналните с които си вървеше баса.Мисла че са Д'Адарио.Абе с разноцветните рингове.Та въпроса ми е възможно ли е баса ми да има някакъв дефект и заради него да се е скъсала.А другия ми въпрос е какви струни да си купя сега.Максимум 25 лева мога да отделя.От Пловдив съм. Цитирай
chobbi Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 Може ли малко повече информация от свирещите с Ernie Ball - кой вид е най-добър? НАскоро видях в един сайт нещо което до сега не бях виждал в магазините поне тук в Бургас .50 - .110. Чудя се дали мога да сложа такива на нисък клас китара - притеснението ми е да не би от напъна грифа да поддаде. Не разбирам много и не ми се пипа тръст род-а. Това,че са по-"дебели" не означава,че са с по-голям напън(кг).Теншъна идва от дебелината на кордата(сърцевината),материала от която е направена ,а не от дебелината на намотките(например 2-ра струна е с повече кг от 4-та).Можеш да погледнеш опаковката на Дадарио например,и там пише коя струна с колко килограма напън е.Въпреки всичко, при смяната на различни марки струни трябва да се пипне малко китарата(височина,дъга и т.н.) Цитирай
Steff Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 Едно въпросче ако може.Преди 1 седмица свирех си някакъв слап на баса(Yamaha RBX374)и хоп Е струната ми се скъса.Скъса се на мястото, което се пада между бридж адаптера и бриджа.Преди това я бях дигнал малко.Иначе струните са си оригиналните с които си вървеше баса.Мисла че са Д'Адарио.Абе с разноцветните рингове.Та въпроса ми е възможно ли е баса ми да има някакъв дефект и заради него да се е скъсала.А другия ми въпрос е какви струни да си купя сега.Максимум 25 лева мога да отделя.От Пловдив съм. Според мен, ако се е скъсала точно там, където опира в магарето, може да помислиш да търсиш дефект. Ако се е скъсала, както разбирам, на място, което не опира никъде в баса, според мен струната е била дефектна. На мен за повече от 10 години ми се е късала струна само веднъж и то на марков бас, така че си мисля, че от време на време в някоя партида има по някоя дефектна струна. В краен случай, дай на времето да покаже - ако има дефект баса(в което се съмнявам), то ще ти се скъса още няколко пъти, тогава вече - майстор. Цитирай
Recommended Posts