EAmechaniX Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) Слайд, ако питаш мене, то ти така и така не ползваш тия боклуци, ами ходи при КД да го разкара и тоя, и да ти монтира някой ТОМ или стоптейл, и да мирясаш. Може стринг -тру да го направиш...абе каквото и да е - ще стане. Все от някъде ще изникне някой бридж из форума. Ето такъв например: това също не е зле. В р.ф. гледах че имат нещо подобно и беше добро. Абе, варианти много... Редактирано Август 31, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Slide Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) Оооооп. Разрових се из нета и намерих леко разминаване в описанието на оня, от кого я купих и в действителност. Китарата е Aria Pro II XR Series, а не XL (Excel), както беше написано. Сега вече има малко повече яснота по въпроса. Тремолото е TRS 101 Floyd Rose. Не че ми говори нещо тва, ама информативно поне... Ето същата Aria, със същото тремоло. ПП: Нещо не особено хубаво прочетох обаче в Хармонито на едно-две места, че китарата е Plywood - сиреч, шперплат, май. Редактирано Август 31, 2009 от Slide Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 ПП: Нещо не особено хубаво прочетох обаче в Хармонито на едно-две места, че китарата е Plywood - сиреч, шперплат, май. Доста азиатски китари от края на 80-те и началото на 90-те са от шперплат. Това включва и марки като Kramer, B.C. Rich и Charvel Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Оооооп. Разрових се из нета и намерих леко разминаване в описанието на оня, от кого я купих и в действителност. Китарата е Aria Pro II XR Series, а не XL (Excel), както беше написано. Ами да, то си го пише на главата, на снимката, която си пуснал във 'фукня'. Тия работи се гледат/търсят преди а не след плащане..., мхм! Карай ся, квото-таквоз! Пак ше нервиш съседите така или иначе. Предполагам не си дал повече от 200 кинта за тая китара... Цитирай
Slide Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 87 паунда, плюс още 20 паунда да я пратят до приятеля ми в УК. От там на дали ще плащам нещо друго. Излиза около 230лв. Цитирай
Kalmar Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Аууу,че страшнооо плайууд! Не е задължително като е от плайууд да звучи зле. Аз също съм предубеден към такива инструменти, но съм чувал и доста добре звучащи такива. Няма гаранция. EAmechaniX, да казах и с основание. А тремолото което ти си купил не съм казал, че е некачествено изработено, а че се съмнявам в това че е произведено със същите материали, от които правят оригиналния или Gotoh. A китайските за които споменах са наистина 1:1, на външен вид обаче Виж дали блока на пружините е brass като начало... другото от което обикновено спестяват са седлата на струните,които при оригиналния са стоманени,а при доста копия са цинк... има и доста други "наведени" моменти... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Приятелю Калмарче, когато пиша нещо, то във всички случаи е така като съм го написал, а когато предполагам аз пиша просто ''предполагам''(виж по-горе). Всичко останало са само твоите предположения и съмнения. Та въпросното тремоло си е като трябва по всички правила на флойдовете. Имам известен опит с тия машинки ако ме разбираш и ако нещо не му беше наред, дори при най - малкото съмнение, не бих го поставил на тази китара. ПП Ако този флойд не е добър, то най вероятно нямаше да пиша в тази тема предлагайки го. Другото нещо е, че все някъде щях да напиша: ''Флойдовете на JHS не са добри, направени са от кофти материали и изобщо не приличат на флойд роуз а цената им е брутално завишена и не отговаря на качеството'' - нямам скрупули, трябва да си го забелязал... Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Тия JHS-ове има ли ги в наличност по принцип или трябва да се поръчват? Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 На този въпрос могат да ти отговорят на този телефон 02/9800830 R.F. София. Цитирай
Slide Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) Драги колеги, хубаво се хапете за китайски и оригинални Флойдове, ама може ли съвсем нетактично да се намеся и да попитам следния въпрос: След като вече знаем какъв е модела на въпросното тремоло и тъй като не съм много запознат, но до колкото разбрах, е със заключване, възможно ли е последно копане на тялото и използване като пълноценен Флойд. Благодаря! ПП: Някой да е чувал тия TRS 101. Май до колкото знам имат нещо общо с Ибанез. Сиреч, намират се най-често на техни китари. (TRS - лиценза, 101 - модела, версията). Редактирано Август 31, 2009 от Slide Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) възможно ли е последно копане на тялото и използване като пълноценен Флойд. The GSTK-101 Tremolo system has been used on many famous brand guitars, such as Jackson*, Ibanez* and B.C. Rich*, and is regarded as the standard tremolo unit. The floating system features a smooth response. The fine tuners enable minor tuning adjustments while the strings are completely locked. Редактирано Август 31, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Slide Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) Тва го четох на няколко места. Което е разбирам е, че има заключване (най-невероятно) и под "стандартен" Флойд разбирам, че може да смъква тона само на на долу. Мерси за отговора де, пиремаме, че може да се копа, ако сметна за нужно де. Редактирано Август 31, 2009 от Slide Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Това дали може да вдига един флойд зависи от това как е сложен на китарата, ако има издълбано "гнездо", значи ще може да вдига, ако не - с 1-2 тона в най-добрия случай A относно TRS 101, това което разбрах от четенето на каквото успях да намеря из нета е, че се произвеждат от някаква азиатска фирма Tacheuchi и май минават за сравнително хубави Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 То ясно, че ще се копа, иначе за какво ти е?! Копай смело и ич да не ти пука. Trs 101 също е един много добър и качествен вариант на фройд роуз по нищо не отстъпващ на jhs и доколкото съм чел е по-добро от TRS-2 - поне така разправят... Цитирай
kolio_k Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Оригиналините TRS и Lo-TRS са правят от Takeuchi и са японски, Lo-TRS ii са корейски, разликата между двете е в качеството на сплавта, японските са с много по добра, също и със стоманен състейн блок. Цитирай
Recommended Posts