Jump to content
Българският форум за музиканти

Edge 3 Locking Tremolo


Wandering Spirit

Recommended Posts

Здравейте, хора, пиша за пръв път в този форум.

 

Наскоро си купих Ibanez grg 270 GIO с edge 3 locking tremolo system и си късам нервите с настройки - не става и не става. По време на настройването непрекъснато пада, макар че следвам стъпка по стъпка всички възможни ръководства, до които се докопах.

 

Има ли някой с опит с такава тремоло система? Нуждая се от съвет. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, то дори и без да ги е заключил би трябвало да може поне криво-ляво да я настрои.

 

Точно такова тремоло не съм имал, но предполагам, че са аналогични с Флойд Роуз. Не можах да разбера какво точно имаш предвид под "пада", но ако е това, което мисля пробвай следното. Почваш от 1ва струна като я настройваш примерно половин тон отгоре. Следващата малко по-малко отгоре и последните 2 примерно малко по-ниско от нормалното.

Не знам дали ме разбра, но идеята е да контрираш дисбаланса с дисбаланс в обратната посока...ако така мога да се изразя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъъъъм, заключил ли си хубаво болтовете на хедстока? Аз имах подобен "проблем"... :)

След стягането няма проблем. Мъките са преди това - настройвам 1-ва струна, и докато стигна до последната, всички са паднали. Когато най-сетне успея да ги настроя, тилт-а на тремолото вече е изкривен спрямо корпуса, оправям го с отвертката отзад, но струните отново са разстроени и хайде отново... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...добре дошъл в чудния свят на плаващите тремола...всички имат подобен "проблем" с малки изключения...например ЗР и ЕЗ на Ибанез които имат допълнителна система противодействащи пружини...в твоя и повечето случаи тремолото се уравновесява от опъна на струните...и ако се замислиш е съвсем естествен феномен това което си описал...затова плаващите тремола се настройват бавно и постепенно докато ги вкараш в баланс...така че преди всяка смяна на струни се въоръжи с търпение...и прочети по-внимателно ръководствата за да ти се доизясни ситуацията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ценен съвет, благодаря! Благодавение на този Ибанез проумях колко утешително е да имаш страт :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настроивай струните 2 по 2 и както някой каза преди мен с около четвърт/половин тон отгоре.След това заключваш тези струни и продължаваш с долните 2.Тази процедура се повтаря няколко пъти докато се стабилизира системата.Най-накрая вече си изравняваш тремолото да е равно с корпуса на китарата от пружините.Аз поне така се оправих :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настроивай струните 2 по 2 и както някой каза преди мен с около четвърт/половин тон отгоре.След това заключваш тези струни и продължаваш с долните 2...

Дрън-дрън ярина! Или както се пише...

Yves и preIbanez добре обясниха. Има и още много информация. В ТвойтаТуба има видео туториалчета как се настройват китари с плаващо тремоло. Има .пдф-и в нета.

Трудното настройване на пружините е първия път. После става много по-лесно, особено като придобиеш малко опит.

 

Чудя се като не знаете какво е тремоло и как се настройва защо си купувате такива китари... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да не си я вземеш, като е такава красавица и така леко се свири. Апропо, 90% от туториалите не ми помогнаха, от всички тях сглобих някаква стратегия по настройките, но вашите съвети ми помогнаха повече :D Навремето свирих на един от първите стратове с флойд роуз, но с него беше лесно, та затова се подведох.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да са прайм на майстори и да са намираме на работа...

(Поне при моята) докато е отключен нъта повторих цикъла за настройването ~20 пъти докато струните 'слегнат' . След това заключих нъта и останалото е песен. Просто трябва много търпение ... Ако не пипаш пружните би трябвало след многобройни цикли струните да слегнат и да се настрой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Още нещо се сетих - за тоя модел тремоло е хубаво да го застопориш отдолу по някакъв начин (примерно с линийка) като сменяш струни. Иначе мноооого трудно се настройва. А тва ми го каза Киро от Axe Project. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само внимавай с каква линийка, че да не вземеш да сложиш пластмасова! ;) Аз наскоро сменях строя на китарата си и застопорих флойда с вилица. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един шваб в ютюб беше показвал чалъм с 9-волтова батерия между планката на тремолото и тялото. Аз лично го правя с един от наличните имбуси, които така или иначе ти трябват докато човъркаш :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм. Аз имам същия проблем но съм на моя Шектър със лицензиран флойд. Тоя проблем е същия при мен и също съм гледал и чел по въпроса но още не мога да се справя. За да не отварям нова тема реших тука да питам понеже никъде не видях. Дали когато се настроят пружините и започне само настойка от ключовете трябва или не трябва да се ползва трема докато слегнат струнките?

Редактирано от dean_dime
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.