Wandering Spirit Публикувано Август 4, 2009 Публикувано Август 4, 2009 Здравейте, хора, пиша за пръв път в този форум. Наскоро си купих Ibanez grg 270 GIO с edge 3 locking tremolo system и си късам нервите с настройки - не става и не става. По време на настройването непрекъснато пада, макар че следвам стъпка по стъпка всички възможни ръководства, до които се докопах. Има ли някой с опит с такава тремоло система? Нуждая се от съвет. Благодаря! Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Ъъъъм, заключил ли си хубаво болтовете на хедстока? Аз имах подобен "проблем"... Цитирай
Yves Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Е, то дори и без да ги е заключил би трябвало да може поне криво-ляво да я настрои. Точно такова тремоло не съм имал, но предполагам, че са аналогични с Флойд Роуз. Не можах да разбера какво точно имаш предвид под "пада", но ако е това, което мисля пробвай следното. Почваш от 1ва струна като я настройваш примерно половин тон отгоре. Следващата малко по-малко отгоре и последните 2 примерно малко по-ниско от нормалното. Не знам дали ме разбра, но идеята е да контрираш дисбаланса с дисбаланс в обратната посока...ако така мога да се изразя Цитирай
Wandering Spirit Отговорено Август 4, 2009 Автор Отговорено Август 4, 2009 Ъъъъм, заключил ли си хубаво болтовете на хедстока? Аз имах подобен "проблем"... След стягането няма проблем. Мъките са преди това - настройвам 1-ва струна, и докато стигна до последната, всички са паднали. Когато най-сетне успея да ги настроя, тилт-а на тремолото вече е изкривен спрямо корпуса, оправям го с отвертката отзад, но струните отново са разстроени и хайде отново... Цитирай
preIbanez Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 ...добре дошъл в чудния свят на плаващите тремола...всички имат подобен "проблем" с малки изключения...например ЗР и ЕЗ на Ибанез които имат допълнителна система противодействащи пружини...в твоя и повечето случаи тремолото се уравновесява от опъна на струните...и ако се замислиш е съвсем естествен феномен това което си описал...затова плаващите тремола се настройват бавно и постепенно докато ги вкараш в баланс...така че преди всяка смяна на струни се въоръжи с търпение...и прочети по-внимателно ръководствата за да ти се доизясни ситуацията... Цитирай
Wandering Spirit Отговорено Август 4, 2009 Автор Отговорено Август 4, 2009 Ценен съвет, благодаря! Благодавение на този Ибанез проумях колко утешително е да имаш страт Цитирай
кРиФ-гРиФ Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Настроивай струните 2 по 2 и както някой каза преди мен с около четвърт/половин тон отгоре.След това заключваш тези струни и продължаваш с долните 2.Тази процедура се повтаря няколко пъти докато се стабилизира системата.Най-накрая вече си изравняваш тремолото да е равно с корпуса на китарата от пружините.Аз поне така се оправих Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Настроивай струните 2 по 2 и както някой каза преди мен с около четвърт/половин тон отгоре.След това заключваш тези струни и продължаваш с долните 2... Дрън-дрън ярина! Или както се пише... Yves и preIbanez добре обясниха. Има и още много информация. В ТвойтаТуба има видео туториалчета как се настройват китари с плаващо тремоло. Има .пдф-и в нета. Трудното настройване на пружините е първия път. После става много по-лесно, особено като придобиеш малко опит. Чудя се като не знаете какво е тремоло и как се настройва защо си купувате такива китари... Цитирай
Wandering Spirit Отговорено Август 4, 2009 Автор Отговорено Август 4, 2009 Няма как да не си я вземеш, като е такава красавица и така леко се свири. Апропо, 90% от туториалите не ми помогнаха, от всички тях сглобих някаква стратегия по настройките, но вашите съвети ми помогнаха повече Навремето свирих на един от първите стратове с флойд роуз, но с него беше лесно, та затова се подведох. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 ^ Да са прайм на майстори и да са намираме на работа... (Поне при моята) докато е отключен нъта повторих цикъла за настройването ~20 пъти докато струните 'слегнат' . След това заключих нъта и останалото е песен. Просто трябва много търпение ... Ако не пипаш пружните би трябвало след многобройни цикли струните да слегнат и да се настрой. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 ^ Още нещо се сетих - за тоя модел тремоло е хубаво да го застопориш отдолу по някакъв начин (примерно с линийка) като сменяш струни. Иначе мноооого трудно се настройва. А тва ми го каза Киро от Axe Project. Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Или просто сменяш една по една без да застопоряваш. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Само внимавай с каква линийка, че да не вземеш да сложиш пластмасова! Аз наскоро сменях строя на китарата си и застопорих флойда с вилица. Цитирай
Yves Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Един шваб в ютюб беше показвал чалъм с 9-волтова батерия между планката на тремолото и тялото. Аз лично го правя с един от наличните имбуси, които така или иначе ти трябват докато човъркаш Цитирай
dean_dime Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 (Редактирано) Хм. Аз имам същия проблем но съм на моя Шектър със лицензиран флойд. Тоя проблем е същия при мен и също съм гледал и чел по въпроса но още не мога да се справя. За да не отварям нова тема реших тука да питам понеже никъде не видях. Дали когато се настроят пружините и започне само настойка от ключовете трябва или не трябва да се ползва трема докато слегнат струнките? Редактирано Август 4, 2009 от dean_dime Цитирай
Recommended Posts