Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Забравих да кажа, че съм очарован от това как успява да забавлява публиката във всеки един момент, дори и когато не свири! Историята за Франк Запа ме разби! biggrin.gif

Разкажииииии....!!!!

:greenball:

• Отговори 59
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

за тези които не са били - снощи целият концерт бе заснет и ще бъда пуснат на официално DVD - предполагам че снимаше екип на Вай

някой да каже какви бяха апаратурите

от 2ри балкон - видях - Дейв - с халф стак Легъси(Стив гарантира 4е корекциите му са до 11 - и 4е мацките ще се изкефят от звука и свиренето на Дейв - но не гарантира 11 бебета :greenball: )

Тони - май беше с ривера ( китари Карвин - ел и акустични)

Стив - имаше 4х12 - на които пишеше Вай - те са с Селешън Винтидж 30 - той това си полва - обаче имаше бая ракове

Били - с Ампег - както винаги

Отговорено
за тези които не са били - снощи целият концерт бе заснет и ще бъда пуснат на официално DVD - предполагам че снимаше екип на Вай

някой да каже какви бяха апаратурите

от 2ри балкон - видях - Дейв - с халф стак Легъси(Стив гарантира 4е корекциите му са до 11 - и 4е мацките ще се изкефят от звука и свиренето на Дейв - но не гарантира 11 бебета :greenball: )

Тони - май беше с ривера ( китари Карвин - ел и акустични)

Стив - имаше 4х12 - на които пишеше Вай - те са с Селешън Винтидж 30 - той това си полва - обаче имаше бая ракове

Били - с Ампег - както винаги

с ривера беше Сардинас, обаче поне мене 1-ят концерт ме изкефи повече, може би защото беше 1-ви,

абе някой няма ли да сложи снимки от концерта

Отговорено
Забравих да кажа, че съм очарован от това как успява да забавлява публиката във всеки един момент, дори и когато не свири! Историята за Франк Запа ме разби! biggrin.gif

Разкажииииии....!!!!

:rolleyes:

Еми Стив Вай, за да убие време докато му настройваха китарата ,говореше за Франк Запа - как е имал честта да свири с него.........как с Франк Запа не можело да се спори - Даже и да не е прав той винаги излизал прав :) Ей такива работи и после разказа следната случка :

Франк Запа бил поканен на някакво Тоулкшоу(Подобно на "Слави)Където водещия бил много хаплив,заяждал се с гостите си,карал ги да се чувстват неудобно,също така бил и с един крак,а другият му крак бил дървен!И влиза Франк Запа при което Гореспоменатия Водещ му казва

-С тази дълга коса това значи трябва да си жена

При което Франк Запа му отговорил:

-С този дървен крак ти значи трябва да си маса! :)

Айде радвайте се!Ма друго си е Вай да го разкаже......... ;)

Отговорено

направил сам към 60 снимки и 4 клипчета сега търся къде да ги кача, зашото много не съм запознат как става. Иначе относно концерта..... :curse::blink::curse::( ,aaa хванах слайд-а на Сардинас и снимки със Вай,Били,Сардинас и Джерами Колсън .....кеф

Отговорено

Що така направиха тия, хора бе, що така?

Знаех си аз - лудите трябва да ги държат под око...

Пак ни отнесоха главите тази шайка главорези... :curse::curse::blink:

Новиот дръмър - Йеремия Цолов - и той един дол дренки с останалите...

П.П. Само да се изфукам: имам си перце от Тони, автографи от све и снимчици с повечето...

Нъцки!

Отговорено

Концерта беше просто МЕГА ИЗКЪРТВАЩ!!! Разцепих се отсекъде, тия са абсолютни психари и диваци!!! Още не знам къде се намирам!!!

Мен лично саунда много ми хареса, освен, че касата малко прекалено много дънеше и заглушаваше Били, а ние искахме да чуем и него, нали? :( Но дръмера пък също беше уникално зъл! А на Сардинас саунда нещо не ме забавляваше... Дейв наистина, както някой спомена, беше супер як. Тони както винаги отличен, но и на него му се губеше малко клавирка-свирката... :D За Били няма как да се каже нещо освен суперлативи, а Вай беше направо извънземен. Не мога да проумея как свири с толкова мерак, ентусиазъм и вдъхновение ВСЯКА ВЕЧЕР?!?!? Тотален РЕСПЕКТ към всички дюдери, номер едно са!!! :curse::curse::blink:

П.П. Искаше ми се да чуя още Incantation, Tender Surrender & Purple Rain... :D

Отговорено

За любопитните и статистиците:

Steve Vai

Live In Sofia, Bulgaria

National Palace Of Culture

Hall No1, 16.11.2005

Part 1:

1. Glorious

2. The Audience Is Listening

3. Band Intro

4. Building The Church

5. The Crying Machine

6. K'm Pee Du Wee

7. Guitar solo - Dave Weiner

8. The Reaper

9. Whispering A Prayer

10. Freak Show Excess

11. Key Board solo - Tony MacAlpine

Acoustic Set:

12. Strumming

13. Melissa's garden

14. Sisters

15. Rescue Me Or Bury Me

16. The Boy/Girl Song

17. Red Bull

18. Call It Sleep

19. Pusa Road

20. Drum solo - Jeremy Coison

Part 3:

21. Midway Creatures

22. Suspence / Bass solo - Billy Sheehan

23. Becoming

24. Lotus Feet

25. I'm The Hell Outta Here

Encore:

26. Liberty

27. My Guitar Wants To Kill Your Mama /with Eric Sardinas/

28. For The Love Of God

Отговорено

как ще ги стигнем тия бе хора... 25 години на сцена трепе с резачки, солачки, акустички, перца, пръсти... ефекти, усилватели, светлини.

по едно време имах чувството, че не съм на родната си планета... и всички стояха прави... е, какво по-хубаво за един артист като Вай.

Аз стоях прав и не знам защо, ама много кратък ми се стори концерта. Аз знам, че времето си е СУБЕКТИВНА величина, ама това си беше безмълвно просто!

айде, нека всекиму подобна изява да осъществи все някога.

Стиви е!

Отговорено
за тези които не са били - снощи целият концерт бе заснет и ще бъда пуснат на официално DVD  - предполагам че снимаше екип на Вай

Не видях екип. Видях един дебел да виси насред сцената през цялото време с няква пичевъшка камерка. През цялото време прави няк'ви крупни на манекена и ко. Ако има DVD най-вероятно (всъщност сигурно е)няма а бъде записано у нас. Твърде е възможно в крайния продукт да има няколко крупни кадъра на лице, ръце и др. такива, коида да са от БГ но ние няма как да разберем това.