Evtim Djerekarov Отговорено Юли 27, 2009 Отговорено Юли 27, 2009 Аз не видях нищо чак толкова забележително в характеристиките на въпросният епифон. Плащайки тези пари, получаваш китара за толкова пари. Дали ще е нещо обикновено или ще имаш късмет с по-прилична китарка едва ли можеш да разбереш, преди да си купиш твоята бройка. Цитирай
SviStyle Отговорено Юли 27, 2009 Отговорено Юли 27, 2009 (Редактирано) Иначе казано някой ден братле като станем по на 40- 50 макар и да нямаме стаж ще си пииваме бирица и ще си показваме един на друг я експлорера я лес пола .... (+ тотален офтопик оригиналния американски страт призведен разбииш ли 2007 годна) Де тоз късмет. И все пак ще дойде някой да каже, че неговия Винтидж с нахаризани активни адаптери е по-добрата оферта откъм звук, качество и цена. Редактирано Юли 27, 2009 от SviStyle Цитирай
Melanholia Отговорено Юли 27, 2009 Отговорено Юли 27, 2009 За тия пари по добре иди си земи 1 Fender Strat =] Епифоните не струват Цитирай
abductor Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Всъщмост това ESP (ltd) прилича на Леспол само външно - има тънък 24 прагов гриф, заключващ бридж и активни EMG-та, тоест е типична метълска китара, която доста се отдалечава от Les Paul като концепция. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Испанския (ESP ) Еклипс прилича на Гиби само по това, че е single cutaway. Супер различни са!!! Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 (Редактирано) Писали сте за Джеймс Хетфийлд, ама той певец ли е или китарист? Или и двете? Страхотен китарист и набеден певец. Между другото напоследък Кърк Хамет вече не може да се сравнява с Джеймс, като музикант и китарист. Джеймс има много по-добра техника на свирене и винаги е имал по-градивна музикантска мисъл, докато Кърк винаги си е редувал разпространените във всяка една школа по ел. китара клишета и пръстовки. Редактирано Юли 28, 2009 от Slacoth Цитирай
djbnz Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 (Редактирано) Докато продължаваш да се ровиш из дебрите на ''мамините платки'' ще бъдешзле информиран за китарките - а това иска доста време, желание и някой други неща. Представяш ли си, тия гадняри от Гибсън как безпричинно надуват цените...и на 'ко отгоре?! Гадове, искат да оберат париците на хората а само лъжат, че китарите им стават за нещо. Даже тука един съфорумец, като си купувал Епифон китайче, пробвал и Гибсън Стандарт. Да ама НЕ ...Епито било по-яко... Ама еклипса е...даже и на картинка... Gibson са си хубави китари и съм го написал по-горе, но може ли само заради това, че на едно BFG траснали името на Gary Moore, сменили цветът на боята (защото стилът на боята е същият flamed мисля, че беше), никаква друга разлика и да вдигнеш цената със 1100$??? Логично ли е? Ако поразгледаш из www.gibson.com мнения на китарите, всички казват, че са супер добри, но са с доста завишени цени. Ако бяха оставили стандартният BFG, щях да си го взема, без ник'ви угризения, понеже 1000$ за Gibson, при т'ва хубав, а не като Melody Maker по-горе, който е с отвратителен Headstock. Редактирано Юли 28, 2009 от djbnz Цитирай
inqubus Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Испанския (ESP ) Еклипс прилича на Гиби само по това, че е single cutaway. Супер различни са!!! С този пост се изчерпва и моето мнение по въпроса Към metalhammer: Преди да си купя ESP-то, имах парите да си взема Les Paul Standart - долу-горе на едни пари излизаха тогава. Аз предпочетох ESP, а някои от причините са ги изтъкнали колегите по-горе. За момент не съжалих - китарата е перфектна за моите нужди. Виж ако някой ден имам пари за Les Paul Custom, едва ли бих го мислил много Цитирай
docc Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 (Редактирано) Испанския (ESP ) Еклипс прилича на Гиби само по това, че е single cutaway. Супер различни са!!! По начало има модификации на Eclipse, които се различават помежду си и то отчетливо. (говорим за LP-shape, а не за първите Теле-образни Eclipse) ESP Eclipse I - full-thickness си е баш LP! (само че не се внася в САЩ). Редактирано Юли 28, 2009 от docc Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 2.Трябва да изясним , че дефакто ESP EC 1000 по скъпия модел в случая си е безумно краден от гибсън и един уважаващ себе си китарист със стаж и средства не би свирил на такава , а би си купил гибсън.________ То е пределно ясно, че ESP (ltd) 'купуват ' известните метъл китаристи за да имат задоволителен пазарен дял сред подрастващите тинейджъри слушащи и подражаващи на същите герой. Преди време се случи да пробвам скъп Еклипс, около 2500 BGN - само модела не помня, и звучеше доста дървено... Собствения "суперстрат" на ESP Horizon, например, звучеше къде - къде по - добре... (ама това съм го казвал май...) Та, има логика професионалиста да избере оригинала вместо деривата, мисля. ___ Всички производители "наемат рекламни лица", доколкото знам, ама на ESP са пълен турлю - гювеч - Алекси Лайхо и Нергал до Рон Ууд и Ричи Самбора. ВТФ...?! Цитирай
sevenstring Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 ... Та си мислех какво не й е наред ...Въпросния модел е този http://www.thomann.de/gb/epiphone_les_paul_custom_ex_me.htm Специално на този модел много неща не са му наред. Прочети потребителските рецензии (Reviews) в musiciansfriend.com! За всеки коментарите "против" в тях може да имат различна значимост в зависимост от това какво цели в случая и на какво по принцип отдава значение, но специално мен ме отказаха да си я поръчвам. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 може ли само заради това, че на едно BFG траснали името на Gary Moore, сменили цветът на боята (защото стилът на боята е същият flamed мисля, че беше), никаква друга разлика и да вдигнеш цената със 1100$??? Колко пъти си сравнявал стандартният BFG с този на Гери Мур? Целият проблем е, че мислиш с джоба си а не с главата си(желанието). Цената на този модел не е проблем според мен а нежеланието да имаш тази китара, като се страхуваш да не бъдеш прецакан от Гибсън. Ще ти разкажа една случка, която се случи с мен преди време.Тя е много поучителна за доста неща, да не казвам за всички.. Та ...един приятел си купи чисто нов джип с всички възможни екстри и реши да почерпи за случая. Отидохме на пицария и се разприказвахме за т'ва-онова.Той сподели, че машинката е много добра, удовлетворява му всички нужди, чувства се комфортно в нея и т.н. Попитах го колко пари се е тръшнал за глезотийката и след като чух сумата направо изтръпнах.Казах му, че никога няма да мога си купя кола за толкова много пари а той ми каза; - Проблемът не е в парите, защото ако толкова много искаш да караш такъв джип, рано или късно, ще намериш начин да изкараш достатъчно пари, за да си го купиш. Зависи дали мислиш в малко или много пари - едно и също е... Дали е бил прав - сам прецени! От този момент нататък, всичко, от което съм имал нужда и всичко което съм пожелавал, съм го имал... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 ...и къде я видя тая разлика от 1100$ ? GIBSON BFG GIBSON BFG GARY MOORE Цитирай
djbnz Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 (Редактирано) - Проблемът не е в парите, защото ако толкова много искаш да караш такъв джип, рано или късно, ще намериш начин да изкараш достатъчно пари, за да си го купиш. Зависи дали мислиш в малко или много пари - едно и също е...Дали е бил прав - сам прецени! От този момент нататък, всичко, от което съм имал нужда и всичко което съм пожелавал, съм го имал... Съгласен съм, но явно ти можеш да ги изкараш, аз нямам от къде, а наще не биха се бръкнали толкова, въпреки старанията ми в училище или други неща. Докато мога да изкарам пари за BFG, сигурно няма да има дори сиг-а, а за мен единствения минус на BFG, който може лесно да се отстрани е, че няма инлеи. В сайта на Gibson е 1100 разликата, там е около 2150$ или нещо такова. Ето какво пише под цената от 1400$ MSRP: $2,149.00 Savings: $750.00(34%) Редактирано Юли 28, 2009 от djbnz Цитирай
Recommended Posts