Dez Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 (Редактирано) Наскоро забелязах, че за около 1 седмица 3 килограма от теглото ми липсват. Според мен това се дължи от свиренето на барабани, понеже репетирам редовно и не ограничавам калоричните храни, но въпреки това се губят килограми... Някой забелязвал ли е това нещо и при него си ? Редактирано Юли 17, 2009 от Dez Цитирай
himynameisivo Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 Скоро и аз си зададох този въпрос и според мен отговора е да. Дали ще свалиш килограми зависи от калорийния ти баланс в края на дена, а свиренето само по себе си просто увеличава броя изразходени калории. пс. снощи след 5 часова репетиция станах от стола чисто мокър Цитирай
Dez Отговорено Юли 17, 2009 Автор Отговорено Юли 17, 2009 Скоро и аз си зададох този въпрос и според мен отговора е да. Дали ще свалиш килограми зависи от калорийния ти баланс в края на дена, а свиренето само по себе си просто увеличава броя изразходени калории. пс. снощи след 5 часова репетиция станах от стола чисто мокър аз редовно ставам мокър след свирене най-хубавото нещо е яденето ) направо огладняваш като кум вълчан Цитирай
Jorkata Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 (Редактирано) Хапването е второто най-хубаво нещо А първото е да треснеш една студена биричка! Според мен се свалят килца, заради множеството извършени движения при побоя над кожите Редактирано Юли 17, 2009 от Jorkata Цитирай
Monni Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 Е като имаш предвид, че 99% са с нормално кило. Останалите са в джаза, че не си дават много зор. При мен лично - когато се завърнах в играта (имах пауза няколко години и бях 85кг), свалих 10кг. за месец като не съм свирил много - в къщи по два часа на ден средно. Дори можеш да джасаш лицеви опори като сменяш видовете трнировки - блъскаш половин час после 50 лицеви и пак. Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 Твърде относително.Зависи най-вече от метаболизма.Яжте като говеда и ходете само до комплекта (в моя случай той е в другата стая) и ще гледаме приятни снимки "преди" и "сега". Едно доказателство: в една блиц партия шах се горят 1500 килокалории.В случай,че бъркам някъде из разсъжденията си,бих се обърнал към д-р Железов. Цитирай
Katsko Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 да, свалят се по принцип, все пак е физическа активност която изисква съсредоточаване, пак си зависи как и какво свириш де(и по колко) Цитирай
NeonGod Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 при мен няма такива неща просто религията не ми го позволява също и бирата до като свиря и след това Цитирай
vihro Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 Изгарят се средно по 600 калории на час в зависимост от интензивността на свирене. Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 Едно доказателство: в една блиц партия шах се горят 1500 килокалории.В случай,че бъркам някъде из разсъжденията си,бих се обърнал към д-р Железов. 1500 е много но при умствен труд е вярно, че се горят повече "калории". Калория е мярка за количество енергия (приблизително 4.18 джаула). В случая при умствен труд се отчита количеството енергия, отделяно при разграждането на глюкозата за осъществяване на невротрансмисията (предаването на сингнали между невроните). Повече мислиш ---> повече си "напрягаш" мозъка ---> повече сигнали се изпращат ---> използва се повече глюкоза ---> горят се повече калории. Но да се слабее от мислене не става. При все повишената консумация на енергия от мозъка при усилен умствен труд, количесвтото й е много по-малко отколкото нормалната физическа дейност каквато е свиренето на барабаните. Така че свирете за по-добро тяло! Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Юли 17, 2009 Отговорено Юли 17, 2009 Dez пий повече вода,особенно ако си сигурен че ще свириш повече от 2 часа без почивка,защото винаги има опасност от обезводняване. Аз това него знаех в началото и имах "интересни" случки. Чак да сваляш килограми от свирене не но по принцип барабаните щете "потдържат" слаб повечето барабанисти са слаби ,дебели хора да свирят на барабани са рядкост! В теорията пише че от всички музикални инструменти, ударните са най натоварващи физически,но това натоварване е нищо в сравнение със фитнеса или кой да е друг спорт така че споко. Цитирай
Dez Отговорено Юли 18, 2009 Автор Отговорено Юли 18, 2009 Е то ако свириш по 8-9 часа си е баят натоварване ) особено ако свириш някакъв по-тежък стил.. иначе бях гледал 2-ма барабанити, които са сигурно по 150 кила... единият е бившият на Диму Боргир до колкото знам, а другият някакъв груув барабанджия беше, но не се сещам кой по точно Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Юли 18, 2009 Отговорено Юли 18, 2009 Знаем ги. Толкова дебел не се става само с ядене. Най-вероятно става съпрос за нарушения в метаболизма на мастните киселини. Цитирай
Crimson Отговорено Юли 22, 2009 Отговорено Юли 22, 2009 Има и един друг " голям, дебел и жалък нещастник " - Gene Hoglan се зове П.П. Гледал съм го на live-ове с Strapping Young Lad. Пича си свири безумните каси с някви тежести. Това, според вас, някакъв начин да отслабне ли е ? Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Юли 22, 2009 Отговорено Юли 22, 2009 Явно вече го е сторил.Достатъчно му е слаб умът. Аз не съм привърженик на "безумните каси",но един от тези барабанисти Дерек Роуди казва сериозни истини в Модърн Дръмър фестивал 2008 г.,с което спечели уважението ми за цял живот въпреки,че не ми харесва музиката,която прави.Е да ама мисленето на човека е на сериозно ниво и затова е толкова напред. Цитирай
Recommended Posts