Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Понеже имах твоя проблем съвсем наскоро - китара Walden d550 Natura. 220 лева, в Динакорд. Солид топ, матов финиш, адски удобен гриф. МАрката е неизвестна, но дизайнера е работил за Taylor и китарата е чудесна. За тия пари пробвах и ибанците, и хонерите и ямахите и фендърите (имах възможност да дам и малко повече) но не си харесах никоя китара повече. Естествено тва съм аз, но ако трябва да ти препоръчам китара в тоя диапазон, тва ще е.

Китарата е с метални струни.

Редактирано от hangemhigh13
Отговорено (Редактирано)

Аз пък мога да препоръчам Washburn. Вярно по-скъпички са (450-650 лв там някъде), но определено са доста убедителни.

За модела трябва да проверя, че не го помня на изуст.

Мдам Washburn D 46SCE e модела.

Редактирано от Kalmar
Отговорено

Тази работа не е като онази работа както се казва :P

Наобикалят се магазините и се пробват наличните китари. В този ценови диапазон, характеристиките са сходни и не може да се очаква те да бъдат значително надскочени от някоя от марките. За мен лично аз съм установил, че Ямаха имат най-доброто съотношение цена/качество и най-вече тон на инструмента в китарите до около 1000 лв.

Отговорено
Walden d550

МАрката е неизвестна,

:P

Неизвестна за лаиците!

Пробвал съм поне 10 електро-акустични китари /вкл. Фендери, Уошбърни, Ибанци..../ Walden-а е китарата с главно К, която е невероятно красива, страшно удобна и не на последно място е с най-балансирания и красив звук /благодаря на Киро - Бобалан за препоръката/.

Това е моята хубавица. G 630 CE

img_102111_waldeng630ce.jpg

Отговорено

Кремона в момента правят изключително и само класически инструменти, тъй че на колегата, дето си търси уестърн кухарка, не му вършат работа.

Когато си търсех уестърн китара, си бях сложил бюджет подобено на твоя - 400-500 лв. Пробвах Washburn във Фактор, Yamaha и Walden в Динакорд. За точно модели за жалост не се сещам ;) Накрая дилемата се сведе между последните две, и тъй като бяха в един и същи магазин сравнението беше лесно. Walden-a е модел G570CE, Yamaha-та не помня, но беше около 500 и нещо отгоре. Yamaha-та ми допадна малко повече, но не достатъчно, че да оправдае 120-40те лева в цената отгоре, и си взех Walden-a. G630CE, за който говори Nevermore също е много готин. Цената на моя е точно 408 камъка, на 630-ката мисля, че беше около 460-80 - някъде там.

Иначе е факт, че марката не е от най-известните.

Друго, което може да споменеш, е дали всъщност ти трябва да е електроакустична, или просто акустична - щото и двата Waldena са с преампче и всичко. Тъй че ако не ти трябва може да гепиш по-висока серия с по-хубави дървении и без пиезо. Разходи се до Динакорда в Дружба - даже и нищо да не си харесаш, е супер яко да се моташ на цял етаж с китари :P