Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
Чакай сега... искаш класическа китара с найлонови струни или искаш по-скоро китара тип "dreadnought" с метални струни:

http://www.interstatemusic.com/wcsstore/In.../ipf/GTSDX1.jpg

..или пък друга??

Имай предвид, че найлоновите струни звучат съвсем различно от металните и това трябва да се има в предвид.

НАЧИНАЕЩ СЪМ!! кажете ми вие кои са по добри за рок песни

Редактирано от manowar2
  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Върни се назад и ми прочети мнението, допълних го.

Отговорът на този въпрос вече можеш да намериш и сам, като послушаш записи в youtube с най-различни китари и усилватели.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Айдее, Евтим пак отписа класическите :nono:

Класически китари с тесни грифове има, НО от по-малки размери. Стандартната класическа китара (оная с найлоновите струни) е с т.нар размер 4/4. Ширината на грифа е 52 мм. Същевременно първата ми китара (пак с найлонови струни) е 3/4 размер и ширината и е 44-45мм. Има и 7/8 модели, които са с ширина около 48-50мм.

Акустичните китари (с метални струни) пък обикновено са около 43-44мм - стандартно, независимо от формата.

Отговорено
Иначе, освен ако няма да свириш "unplugged" версии на рок и метъл песни, едва ли ще ти е полезна точно акустична китара.

Звука на електрическата китара с акустична няма да постигнеш - различни са.

на мен целта ми е не да изкарам същия звук като ел. а да се науча да свиря на класическа (основните неща да взема) а после идвая ред на електрическата

Отговорено (Редактирано)

По принцип това за реда класическа->електрическа не е вярно и е обсъждано много пъти. Нито Пако Де Лусия е добър метъл китарист, нито голяма част от метълите са виртуози на класическата китара. Според мен, ако човк харесва и двете, трябва да има и двете - различни са.

Освен това прави разлика между класическа и акустична китара. Класическата е частен случай с характерен звук и често е свързана с изпълнение на определен репертоар.

Отговорено

^Винаги има и изключения - Крис Бродерик например.

Но имам впечатление, че тук се търси по-скоро електрическа китара?

Отговорено
По принцип това за реда класическа->електрическа не е вярно и е обсъждано много пъти.

Ми аз искам да свиря метъл такаче направо да си купя електрическа а? :rolleyes::):)

Отговорено

Както каза Евтим, редът класическа--> електрическа не е задължителен, но пък е възможен.

ОБРАТНИЯТ процес, обаче : електрическа -->класическа е доста по-труден.

Отговорено

Сори че се намесвам и влизам неканен в темата, но можете ли да препоръчате китара докъм 500 лева - акустична(уестърн) за неначинаещ.

Отговорено

По принцип съм се насочил към Фендър, на ямаха не съм им голям фен, пипал съм различни китари ямаха и не са ми харесали особено.

Отговорено (Редактирано)

Mи купи си Фендер тогава - какво си се разпитал? :)

Не знам как така си пробвал различни ямахи и не са ти харесали, пък от друга страна си се насочил към Фендер, които за да си се насочил към тях трябва да са ти харесали, пък питаш.... странна ти работа?

synchu и kitaratapesho много хвалят един конкретен модел на Ямаха. Ще кажат, ако е необходимо, а мога и да изровя стари теми, където го споменават. Аз лично им се доверявам, понеже са музиканти и имат уше.

Отговорено (Редактирано)

Ако се решиш да вземеш нарпаво електрическа, ония ден докат си копувах мойта в Динакорд имаше изложен един модел Корт за 198 лева, червена на цвят с 2 двойни адаптера, коеот е хубаво ако ще свириш метъл.

Редактирано от schOle
Отговорено (Редактирано)

@ Evtim Djerekarov : предполагам говориш за това :

препоръчвам Yamaha F310 (дистрибутор Динакорд). Перфектна акустична китара в нисък клас. Имал съм няколко акустични китари през годините (10-тина), тази ми беше втората, като в крайна сметка сега се върнах пак на този модел. Според мен това е перфектното съотношение цена-качество при акустичните китари в нисък клас (цената и беше 290лв в магазин Динакорд, последна информация преди доста време; за 320лв получаваш пълен комплект с калъф, каподастер, струни, перца и още нещо - модел F310P).

Поздрави,

Петър

@ Harvester Of Sorrow : aз свиря на един Фендер за 370 кинта от РФ - мисля, че се води Хот Род серия или нещо от сорта. На етикета пише GDO300 AMB, ако намериш снимки в гугъл или семпли - ще видиш за какво става дума.

Звукът е доста приятен, само че така и не намерих пари и време да я дам на лютиер, да я сетъпне както трябва. Но съм доволен от тона. За тия пари според мен си струва.

Дано да съм ти бил полезен, поздрави!

Редактирано от Vasil Pavlov
Отговорено

Нали имаше чудесни отзиви за новите акустични Кремони? А не са и много скъпи, доколкото си спомням. Или греша?