manowar2 Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) Чакай сега... искаш класическа китара с найлонови струни или искаш по-скоро китара тип "dreadnought" с метални струни:http://www.interstatemusic.com/wcsstore/In.../ipf/GTSDX1.jpg ..или пък друга?? Имай предвид, че найлоновите струни звучат съвсем различно от металните и това трябва да се има в предвид. НАЧИНАЕЩ СЪМ!! кажете ми вие кои са по добри за рок песни Редактирано Юли 15, 2009 от manowar2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) Върни се назад и ми прочети мнението, допълних го. Отговорът на този въпрос вече можеш да намериш и сам, като послушаш записи в youtube с най-различни китари и усилватели. Редактирано Юли 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Айдее, Евтим пак отписа класическите Класически китари с тесни грифове има, НО от по-малки размери. Стандартната класическа китара (оная с найлоновите струни) е с т.нар размер 4/4. Ширината на грифа е 52 мм. Същевременно първата ми китара (пак с найлонови струни) е 3/4 размер и ширината и е 44-45мм. Има и 7/8 модели, които са с ширина около 48-50мм. Акустичните китари (с метални струни) пък обикновено са около 43-44мм - стандартно, независимо от формата. Цитирай
manowar2 Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 Иначе, освен ако няма да свириш "unplugged" версии на рок и метъл песни, едва ли ще ти е полезна точно акустична китара.Звука на електрическата китара с акустична няма да постигнеш - различни са. на мен целта ми е не да изкарам същия звук като ел. а да се науча да свиря на класическа (основните неща да взема) а после идвая ред на електрическата Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) По принцип това за реда класическа->електрическа не е вярно и е обсъждано много пъти. Нито Пако Де Лусия е добър метъл китарист, нито голяма част от метълите са виртуози на класическата китара. Според мен, ако човк харесва и двете, трябва да има и двете - различни са. Освен това прави разлика между класическа и акустична китара. Класическата е частен случай с характерен звук и често е свързана с изпълнение на определен репертоар. Редактирано Юли 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 ^Винаги има и изключения - Крис Бродерик например. Но имам впечатление, че тук се търси по-скоро електрическа китара? Цитирай
manowar2 Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 По принцип това за реда класическа->електрическа не е вярно и е обсъждано много пъти. Ми аз искам да свиря метъл такаче направо да си купя електрическа а? :) Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Както каза Евтим, редът класическа--> електрическа не е задължителен, но пък е възможен. ОБРАТНИЯТ процес, обаче : електрическа -->класическа е доста по-труден. Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Сори че се намесвам и влизам неканен в темата, но можете ли да препоръчате китара докъм 500 лева - акустична(уестърн) за неначинаещ. Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 По принцип съм се насочил към Фендър, на ямаха не съм им голям фен, пипал съм различни китари ямаха и не са ми харесали особено. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) Mи купи си Фендер тогава - какво си се разпитал? Не знам как така си пробвал различни ямахи и не са ти харесали, пък от друга страна си се насочил към Фендер, които за да си се насочил към тях трябва да са ти харесали, пък питаш.... странна ти работа? synchu и kitaratapesho много хвалят един конкретен модел на Ямаха. Ще кажат, ако е необходимо, а мога и да изровя стари теми, където го споменават. Аз лично им се доверявам, понеже са музиканти и имат уше. Редактирано Юли 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
schOle Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) Ако се решиш да вземеш нарпаво електрическа, ония ден докат си копувах мойта в Динакорд имаше изложен един модел Корт за 198 лева, червена на цвят с 2 двойни адаптера, коеот е хубаво ако ще свириш метъл. Редактирано Юли 15, 2009 от schOle Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) @ Evtim Djerekarov : предполагам говориш за това : препоръчвам Yamaha F310 (дистрибутор Динакорд). Перфектна акустична китара в нисък клас. Имал съм няколко акустични китари през годините (10-тина), тази ми беше втората, като в крайна сметка сега се върнах пак на този модел. Според мен това е перфектното съотношение цена-качество при акустичните китари в нисък клас (цената и беше 290лв в магазин Динакорд, последна информация преди доста време; за 320лв получаваш пълен комплект с калъф, каподастер, струни, перца и още нещо - модел F310P). Поздрави, Петър @ Harvester Of Sorrow : aз свиря на един Фендер за 370 кинта от РФ - мисля, че се води Хот Род серия или нещо от сорта. На етикета пише GDO300 AMB, ако намериш снимки в гугъл или семпли - ще видиш за какво става дума. Звукът е доста приятен, само че така и не намерих пари и време да я дам на лютиер, да я сетъпне както трябва. Но съм доволен от тона. За тия пари според мен си струва. Дано да съм ти бил полезен, поздрави! Редактирано Юли 15, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
yotzzo Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Нали имаше чудесни отзиви за новите акустични Кремони? А не са и много скъпи, доколкото си спомням. Или греша? Цитирай
Recommended Posts