inqubus Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 ^Аз ще ретюбвам, но едва ли ще е преди есента Цитирай
7thString Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 Само да внеса яснота в цените: Volume Pedal(около половин кило) от САЩ го доставиха до близкия пощенски клон за 6$, за 8 дни- с US Postal Service + БГ Пощи. Пристигна здрав, съответно благодарение и на хубавата опаковка. Плащането дотам с Visa-та излезе 1.50лв. Най-хубаво пусни една тема, кога смяташ да поръчваш и се съберете няколко човека, които да напазарувате разни джаджи от същия магазин, и да нацепите доставката. ... сори за БГ магазинчетата, но май се очакват фалити докато не се осъзнаят с цените Цитирай
tednet Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 От кой Щатски магазин са ти го доставили ако смея да попитам Цитирай
7thString Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 Трябва да погледна- някакъв Ибейски беше. Да подчертая, че става въпрос за НОВИ продукти, не за 2-ра ръка, но и това няма значение, защото си говорим за доставка. Amazon.com също доставя до БГ. Цитирай
HRS Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 Понеже стана на въпрос, за това как работят зад окенана, ще си позволя и аз да споделя скромния си опит. Става дума за пратка от американски онлайн магазин за радиолампи и компоненти за лампови ампове. Първо цената като цяло надвишаваше необлагаемата сума, но при култутна и любезна молба от моя страна хората се съгласиха и поеха риска да ми декларират по-ниска стойност, за да не давам грешни пари за данъци и мита. Исключителна комуникация и внимание към клиента и най-вече невероятна за нашата деиствителност бързина. Значи в моя случай поръчката я направих един четвъртък вечерта (към 10 часа), което значи че са могли да реагират на най-рано в петък сутринта. В петък получих два и-мейла. Единия за това че поръчката ми е приета, а втория потвърди, че е изпратена към спедитора (в случая USPS). Най-важното е че получих и тракинг номер, с който да си следя пратката. И сега развръзката. В понеделник пратката беше в Габрово Това дори не е всичко! Шипинга който платих беше към 29 долара и някой и друг цент, а маркираната сума на колета беше 35 долара и нещо. Ха сега сетете се за чия сметка са останали тези 6 долара разлика Всеки случай не е за моя. Чак ми стана неудобно, от факта че напрактика съм им намалил печалбата, която и без това не е била толкова голяма. Тези редове ги изписах, не толкова да похваля конкретната фирма от която пазарувах (даже не и споменах и името), колкото да може нашите хората които тук мислят да развиват подобен бизнес да си изведат поуките. И да не става като в онази история, която ми разправя един приятел: Хляба в тяхното село бил по-скъп с 50стотинки, понеже магазинера преценил, че за да идеш да си го купиш от града ще ги дадеш за автобус. Сори ама никой не ходи до града за един хляб Дано да съм бил ясен и полезен с този пост. Поздрави, Христо Цитирай
DILETANT Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 Аз съм поръчвал ламби JJ ECC83 (12AX7), Made In Slovakia от http://www.eurotubes.com/ Собственикът Bob Pletka е много точен пич, помолих го да ми шипне hi-gain, low noise ламби и нямаше никакъв проблем. Пратката пристигна за около седмица. Можете да разгледате и сайта му, има доста интересни неща. 1 Цитирай
джани Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 И това е зад океана - http://www.youtube.com/watch?v=WEL6_SuQCu8...feature=related Цитирай
7thString Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 ^ Виж, нямам нищо против българската музикална търговия ноооо нека казваме нещата с реалните им имена. Освен това съм УБЕДЕН, че в БГ може да се продават специално лампи много по-евтино отколкото в САЩ по простата причина, че там продават ламби от района- чешки, руски, словашки... и съм сигурен, че при добър маркетинг хора като теб ще успеят да си намерят импорт канал много по-изгодно. Е да, ще трябва да си купиш малко техника и да се обучиш да си ги мачваш и да ги hand-select-ваш, но ще са с абсолютно същото качество като САЩ-ските, и с 20-30% по-ниски цени. И така всички ще си ги купуваме от теб Цитирай
джани Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 Идеята не е лоша, ще я обмисля. Не бих искал да остана задължен и ти отстъпвам адекватно примамлива идея - получих я вчера, съвсем актуална е - Dear Sir/Madame, I'm writing to you as a representative of C.A.Seydel, the world's oldest harmonica manufacturer. I conduct a direct connection with the head of the company, and can offer you a very serious discount program as Seydel Sales Partner. The Seydel Harmonicas have several significant advantages over all other brands: - Stainless steel reeds with superior tonal characteristics and 100% corrosion-free. They play louder and live much longer. - Reedplates from "german silver" - corrosion free, no more ugly fingerprints. - A huge range of tunings and keys available - the Blues series is offered in over 400 variants! - Superlow tunings down to Low Low F! - Custom-shop orders upod request. If you would like to get a 30 - 50% discount and become a Seydel Partner, simply register a free account on the website http://www.seydel1847.com and tell me your login - I will change your status to "Sales Partner", and you'll be able to order instruments with a discount (see included price-list for details). website - http://www.seydel1847.com my ICQ - 597838202 Skype - palmhero best regards, Jim Условието е да купиш един тир с хармонички - нищо работа.. Ако не я одобриш, веднага ще предложа друга, имам доста такива. :girl_witch: Цитирай
Icarus Отговорено Юли 5, 2009 Автор Отговорено Юли 5, 2009 С кеф бих си напазуравл от български магазин, ако ще и онлайн да е, но не мога да си позволя, някак. Два броя EL84 (marshall rohre, по-евтиното от двете предложения в сайта за този вид лампи въобще), и още два 12AX7 (TAD) излизат общо 250 лв във visiarts. Без доставката (която така и не намерих в сайта как се изчислява всъщност, но да кажем, че е 10 кинта за извън София за пратка под килограм). В thomann да речем артикулите TAD RT010 ROHRE 7025 HIGHGRADE (два броя) и TAD RT272 ROHRE EL84 CZ PAAR (също два) са 84 евро, да кажем 160-70 лв. Даже и да поръчам само това и сам да си поема целият транспортен разход от 60 лева, пак излиза по-евтино и съм напред с 30-40 лв, с които да речем мога да почерпя В момента карам с някакви резервни noname руски лампи от не знам откъде и не съм особено очарован от звука, който да кажем с Electroharmonix лампите беше по-добре, и затова искам да пробвам някаква нормална марка, дори и да се ръсна (доста) повече кинти. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 Потвърждавам добрите думи за Боб от Юротюбс! BTW, скоро мисля да накупя малко лампи и да ги забода в шопа (естествено на супер ценички). Да има там за закъсалите фенове и за тези, на които не им се занимава с поръчки от нета. Дано стане по-скоро, че отдавна имам мерак, но нещо минералите... П.П. Icarus, пробвай Thung-Sol, много силен фаворит са ми за първото място!!! Цитирай
джани Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 :( Знаеш ли, много съм ти благодарен за сметката - като ти я проверих, видях, че там където оферта ни е за Duett е прибавен още един комплект и за тази цена ще получиш 4 лампи, което е безумие. Те така или иначе са си 2 - Duett. Моите хора са объркали нещо, до 1-2 часа всичко ще бъде прегледано и ще се направят корекциите при всички Duett - ще бъдат само по 2 и се получава съвсем друга цена. Още веднъж благодарности :girl_witch: Цитирай
Valserp Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 П.П. Icarus, пробвай Thung-Sol, много силен фаворит са ми за първото място!!! Безшумни, месести и хай-гейнърски. Цитирай
Icarus Отговорено Юли 5, 2009 Автор Отговорено Юли 5, 2009 джани, това е друга хава вече. С нетърпение очаквам поправката в сайта. Иначе аз търся възможно най-чистият звук, доколкото това се дължи на лампите. Имам два дистъра и два бустъра, не мисля, че имам нужда от още гейн Цитирай
джани Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 Thung-Sol не са ли купени от руснаците наскоро ? Цитирай
Recommended Posts