Jump to content
Българският форум за музиканти

Не мога да си отговоря...


Termy

Recommended Posts

много интересно изказване- всеки глас може да пее безкрайно високо-аз поне не съм срущнала някой певец дето да може да пее безкрайно виско- а вярвай ми познавам доста :P:):):lol::) а това че взимаш някакъв тон- не значи нищо ако тоя тон не е качествен- то и магарето има силен глас!

Имам необятен диапазон, ама ти няма да го чуеш, 'щото не можеш да чуваш нито толкова на високо, нито толковоа на ниско. Така че, моля те, недей поради несъвършения си слух да подлагаш на съмнение гласовите ни данни. Хъ! Хардкор вокал!! Хъ! :)

 

П.П.: :dance::):):cheers::dance::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Да. Ама (поне) от коректност, приемам засега, че пропускът й е неволен..

Всеки, занимаващ се с музика, обикновено си има любима област, която му е от първостепенен и най-дълбок интерес. Е, лично моят не е пеене и вокали (теория е - хармония, полифония, аранжиране, анализ....) и съм по-далеч от този подфорум, да не говорим, че хич не си харесвам гласа (според мене, е ужасен), :) ама поглеждам от време на време тук и се зачитам. Сега не можах да не отговоря (постът ми има по-скоро характер на размисъл, пък дали ще индуцира такъв, е отделен въпрос):

Подобни постове като последните ти един-два, Цветина, ми е трудно да възприема/разбера, какво толкова дават на автора си (на тебе)? Какво толкова постигаш с подобни изказвания и фръцвания? Защото преди съм участвал и в чуждестранни музикални форуми, но никъде не съм виждал подобно отношение, което е характерно за у нас, и чак съм се възхищавал и учудвал от любезността на участниците помежду им! Даже да не е из музикални форуми - те са само частен случай, - а навсякъде. :lol: Просто хората са отзивчиви и сякаш се радват, когато някой се интересува от същото, с което и те се занимават, и като на "брат" или поне роднина от амнайсто коляно или лакът са готови да си помогнат, обясняват си, вместо да се перчат (дори без доказано основание) и да си бият тия коленца и лакти. :cheers: Ама у наше село го няма още таковата. Уж всички сме хора, ония люде и те (дето ужким са маскари), ама явно ние сме по-хора (или по-нехора)? :dance:

И Булгария ще ми припкала към ЕС. Първо ЕС да дойде в ***БъГъ**. :dance:

Продължава разработката на теории по въпроса, що е тъй у нас. :) Ама е за философски, пръсточешещи теми. Аз лично още нямам (много) краста по пръстите. :)

 

Преди 'сичко, Бог здрави (глъсуве) дъ ви дауа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

алта спада към мецосопраните- така че - да не навлизаме в подробности-има колоратурен мецосопран - има и алт има и контра алт- както има колоратуран сопран ,лиричен и драматичен ,лирико- колоратурен и т.н- но не смятам че подробностите са толкова важни за начинаещите ,каквито са в този форум.Всъщност за всички знания се плаща- така че не смятам да давам знания на някой безплатно - още повече на такива професионалисти като вас - дето си пеят в къщи и си мислят ,че имат необикновени гласове с необикновен диапазон и!Съжалявам ,че се изказах - наистина грешката ми е че не отчетох факта ,че форума е за любители

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте приятели !

предполагам, че мнението ми ще бъде изтрито, но искам да кажа и аз няколко приказки по въпроса. и то не по въпроса за "Не мога да си отговоря...". а по случая Цветина. господин Крейг каза нещо много точно и на място ( :no: ), но нямаше кой да ни каже, както се пее в песента. този синдром, който го има балканеца е уникален. той е способен да се надува като балон с невероятни темпове, но противно на всяка логика не се пука при никакви обстоятелства и с каквито и шишове да го бодеш. най-смешното е, че няма никакво покритие за това самочувствие. не говоря за Цветина(не я познавам лично), а по принцип. чувал съм какви ли не лафове. някои от студентите в Поп и Джаз отдела на Държавна Музикална Академия "Панчо Владигеров" казват "няма какво да изсвиря повече в джаза". как да приемем сериозно това изказване. явно просто младежите не са осъзнали къде точно се намират в развитието си. Уинтън Марсалис (един от най-жестоките джаз музиканти в наши дни - около 40 годишен е в момента,може и малко повече) казва в едно интервю "аз чак сега започвам да разбирам какво се случва в джаза, надявам се някой ден да просвиря както трябва и както са го правили гигантите преди мен - със сърце и душа." и се връщаме към БГ действителност - 21 годишен младеж, в София, свирил три пъти в клуб О!Шипка казва "няма какво да изсвиря повече в джаза". ето това е България. просто още не сме осъзнали къде се намираме. когато някой е искрен към това, което прави ще се опитва да помогне на всеки, който се интересува, да го запали, да накара още някой да изпита красотата от правенето на музика. а когато някой се държи надменно, арогантно, обижда и се надува - за мен става ясно, че той може да е много напред в музикалното си развитие, но е едва в началото на човешкото си развитие. а музиката, която твори идва от душата, а не от книгите с теория. ще разкажа и още един случай за последно - "Майк Стърн, един от най-големите модерни джаз-рок китаристи казва "когато съм на турне и пристигна в следващия град отварям вестника, намирам обява за уроци по китара и отивам. в повечето случаи човекът, който дава уроците е музикант с по-малко опит от мен, но винаги съм научавал поне малко от всеки". слезте на земята приятели и със здраве през новата година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А колко пари струват твоите знания? Дай да дойда на един урок при тебе.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

}|{ope rb3o,

 

"Kогато съм на турне и пристигна в следващия град, отварям вестника, намирам обява за уроци по китара и отивам. В повечето случаи човекът, който дава уроците е музикант с по-малко опит от мен, но винаги съм научавал поне малко от всеки."

 

Ето тези думи на Стърн имах предвид в една друга тема в "Търсят се музиканти", чийто низвергнат автор бях аз!

 

Явно само ти си ме разбрал...

 

цветина,

мисля, че малко попрекаляваш. Разделенията дато ги споменаваш тук за мецо-сопрани, вълчо-тенори, лисицо-алти, слоно-баси и т.н. са чисто академични разделения направени от хора.

Имам приятел, който се води бас... но, като започне да крещи... такива вискои идват, че ти, дори да те изнасилвам, едва ли би изкарала такива високи (макар и не толкова тоново определени) с академично тренирания си глас... Всъщност дори би ти било приятно, сега като се замисля... да се почустваш жена в обятията ми, отколкото недооценена певица в аматьорски форум за музиканти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

изобщо не сте разбрали какво казах- и истината е че моето скромно мнение беше- че просто исках да помогна на младежите ,които се оплакват ,че си продират гърлата- да не се пънат там където не им е диапазона- но явно бях разбрана доста погрешно и всички се нахвърлихте върху мене ,че се правя на много важна- и че нищо не разбирам ,защото всички едва ли не имали уникални гласове и уникални диапазони!Сам казваш ,че приятеля ти взима тези височини като крещи- но пеенето не е писъци -има доста разлика между качествен звук и звук който взимаш измъчено - това имах предвид уважаеми съфорумци- звук който мъчи и тебе и слушателите около тебе - така че явно не сте разбрали какво искам да ви кажа- но ето тука се прояви балканския нрав на българина- който не признава ,че някой може да знае повече от него и какво значение имало ,че този някой е учил за това и си изкарва хляба по този начин- ама той кво разбира - айде останете си със здраве и си пазете гласните връзки като крещите из къщи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, за напънатите тонове е вярно. обикновено. Все пак има изключения. Например Баритоните имат микс точно катоо тенорите, но понеже е значително по тежък и труден за трениране, по книгите пише, че не трябва да го използват. Иначе ако успее да се овладее се звучи много добре. Изобщо мъжките гласове доста си приличат, и понякога доста трудно се разграничават.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама и вие- какво сте се хванали с някаква си Цветина дето нищо не разбира и е дошла тука да се прави на интересна пък не се и знае изобщо дали има глас ,че си позволява и да ви дава съвети- както виждам наистина нямате нужда от тях!Че и аматьори седнала да ви нарича моля ви се,любители- не я е срам ,как си позволява!тТа вие толкова пари изкарвате с гласовете си и нямате никакви вокални проблеми- ква е тая бе - аре у лево - ама и тя е много тъпа верно ,че пише тука -прави сте! Затова - ще помоля модератора да и изтрие регистрацията щото тя нали е проста сама не можа да разбере как става това - да се отпишеш от сайта имам предвид- та така - споко - тя се маха- изгонихте я - успяхте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много си се засегнала, нали? Добре, де, ще можем ли все пак да те чуем. Има и форумни срещи, защо не дойдеш хякой път да си поговорим?

???

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

леле мале то положението било по-зле отколкото го мислехме - постоянно между двете крайности се люлее девойчето :no:

Редактирано от }|{ope rb3o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

цветина,

недей миличка така, щото без тебе ще ми е мъчно...

 

Виж, за да те насоча в това какво аз харесвам като вокали, ще ти дам един пример... по-скоро няколко имена на жени, които пеят.

 

Ела Фицджералд, Ана Мей Лий (я да видм дали ша се сетиш коя е пък тая кака... баба де), Офелия Уинтър, Кристина Агилера, Лили Иванова, Диана Хадад, Надя Aли...почти всички стари народни певици от България... Уитни и Марая мислех да не ги казвам, щото се подразбират.

 

Разбира се има и още... ама да не доскучавам.

 

Убий ме, цветина, ама джаз певици и оперни певици НЕ ПОНАСЯМ. Знам, че "ще падна в очите" на много от вас заради полседното, дето го казах, но так амисля ази така го чувам.

Иначе знам, знам че ако науча на практика теоретичните постановки за гласа идишането в оперната и джаз музиката, може и да достигна нови низини и висини в гласа си, но то така дайте да практикуваме теоретичните постановки за вдигане на тежести, само защото някои не признават техническите вече не и нововъведения като скрипци, лостови механизми, подемници и т.н., а предпочитат да изглеждат като керамичните японски фигурки тогу (сиреч с набито телосложение и без врат!).

 

Е, съжалявам ама предпочитам крясъковите изблици на Ханзи Кюрих или Девин Таунсенд, сирийските напеви на Диана Хадад и Офра Хаза, дори леките забежки на Кимбърли Гос, отколкото "набитите", но теоретично обосновани гласови изблици на кяото и да е оперна или джазова певица.

 

Знам, че може би ще кажеш... "Абе, щом можеш да пееш опера и джаз, значи всичко можеш!"... и ще сбъркаш, цветина!

"Всичко си има чалъм!", са казали простоватите българи. И се успокой, но няма да си повредя гласа, колкото и да крещя, но ти благодаря за загрижеността. Давай сега да те чуем като пуснеш някакъв аудио файл в раздел: "Авторска музика"... айде, чакам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама и вие- какво сте се хванали с някаква си Цветина дето нищо не разбира и е дошла тука да се прави на интересна пък не се и знае изобщо дали има глас ,че си позволява  и  да ви дава съвети- както виждам наистина нямате нужда от тях!Че и аматьори седнала да ви нарича моля ви се,любители- не я е срам ,как си позволява!тТа вие толкова пари изкарвате с гласовете си и нямате никакви вокални проблеми- ква е тая бе - аре у лево - ама и тя е много тъпа верно ,че пише тука -прави сте! Затова - ще помоля модератора да и изтрие регистрацията щото тя нали е проста сама не можа да разбере как става това - да се отпишеш от сайта имам предвид- та така - споко -  тя се маха- изгонихте я - успяхте!

Айде стига сега. :no: Поне аз не съм искал да се нахвърлям върху никой, от поста си личи... или пък да се заяждам за алта (мецосопрана лежи между алта и сопрана, mezzo - полу, между). Въпреки че, както казах, във вокалните теми вероятно повечето пишещи знаят повече от мене (това е много специфична област!), смея да твърдя, че в този форум има и по-ерудирани от тебе, повече чели по въпроса, по-дълбочинно и т.н.

На мене също би ми било любопитно да те чуя как пееш, преди някой и друг ден ти отговорих в темата, където търсеше композитор. :no:

Чао засега. :no:

Редактирано от Craig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сори за офф-а,ама нищо не разбира душицата (МОЕ МНЕНИЕ).не знам дали имаш музикално образование,колко парички вадиш с гласчето си,ноМОЕ МНЕНИЕ-доста си далече от истината.пък и щом на третия ден почна да плюеш по драгите съфорумници....забрави....тук не е място за мерене на пишки и избиване на комплекси кой какво може и кой какво не...аре със здраве!!!

 

мисля,че не трябваше да занимавам всички,но просто така се получи!!!! :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.