Samurai_S Публикувано Юни 23, 2009 Публикувано Юни 23, 2009 (Редактирано) Здравейте, имам малък проблем който след няколко дни мъки все още си стой и реших да попитам експертите. Накратко - когато свиря без ефекти а просто на пъхнат кабел в line-in свири перфектно без проблеми но когато включа някоя "ефект" програма се появява странен проблем. Когато свиря отделни тонове всичко си е наред но когато се опитам да изсвиря цяла корда или просто няколко струни наведнъж, звукът изстънява и заглъхва докато не спре и това става в рамките на 3-5 секунди. Има ли начин да се оправи или е време да открия фонд "закупуване на комбо или усилвател" ? Благодаря предварително Редактирано Юни 23, 2009 от Samurai_S Цитирай
aliximika Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) Пробвай да намалиш нивото на входния сигнал (line-in). Кликаш два пъти на иконката с говорителчето в трей-а Options - Properties - Recording - (цъкаш OK) - намираш си line-ina и сваляш плъзгача надолу. Аз като човек свирил с комп 2 години силно ти препоръчвам да си вземеш кубе, било то евтино и гадно. Редактирано Юни 23, 2009 от aliximika Цитирай
Samurai_S Отговорено Юни 23, 2009 Автор Отговорено Юни 23, 2009 Благодаря за бързото реагиране но това не решава проблема. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Моят най-горещ съвет към теб е да откриеш фонд ефекти + кубе. Това, което описваш ми звучи като проблем, който идва от латентност + вероятно не много мощно ПЦ, което да понесе ефектите, които си решил да прикачиш към звука на китарата. Така може само да се гадае и рядко ще попаднеш на точен отговор, защото проблематиката от този тип е доста мащабна Понеже съм бърз в пускането на коментара, ще слагам и послепис... Кажи каква ти е конфигурацията, за да можем ти кажем нещо по-конкретно. Цитирай
Samurai_S Отговорено Юни 23, 2009 Автор Отговорено Юни 23, 2009 Ами не е от най силните ама пак става за нещо: Intel Pentium D 3.4 Ghz, 1Gb RAM, Realtek High Definition Audio, GeForce 7600 GS. Фондът е открит и съм стигнал до 3.40 лв . Сега забелязах нещо различно, когато усиля тонколоните на максимум забелязах че звука не спира а просто утихва, но самият звук е леко неясен и "по-дрезгав". Обобщено казано: Свиря един два тона - всичко си е наред. Свиря две или повече струни наведнъж, звукът затихва и се променя към неясен тон но въпреки това когато например заглуша струните и отново изсвиря тон без да съм пипал компютъра всичко си е нормално. Цитирай
Er6m Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) С коя програма свириш ? ПС-то ми се струва достатъчно бързо Това винаги ли го е правило с тази програма или преди не си имал проблеми с нея, а от скоро е започнало "да прави така" Редактирано Юни 23, 2009 от Er6m Цитирай
Samurai_S Отговорено Юни 23, 2009 Автор Отговорено Юни 23, 2009 Досега пробвах с Guitar Rig 3, както и GuitarFX 3, а иначе проблема е откакто взех китарата (началото на този месец) и не съм пробвал да включа друг инструмент, но може да пробвам да включа самата китара в друго PC но това ще стане почивните дни. Цитирай
Stoyansky Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 хм... моето е доста по-слабо, а guitar rig и ReValver вървят безпроблемно. Не ми се чини да е хардуерен проблемът. Цитирай
schOle Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Ще си позволя намеса в темата с един въпрос: ако и аз свиря в пц-то след като спра да свиря, ще се чува ли музика ако си пусна или трябва да вадя кабеляци и да пипам по настроиките? Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Днес не ми е ден, но ще опитам да го обясня. Звуковата ти карта е вградена. Предполагам имаш инсталиран Asio4All драйвър, за да намалиш латентноста, но има един проблем: ЦЪКНИ За да имаш успех със свиренето в реално време през комп по-добре си купи една хубава звукова карта била тя външна или платка, която да си монтираш сам Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Също провери дали преходниците за буксите на кабела са ти в ред ;] Цитирай
djbnz Отговорено Юни 28, 2009 Отговорено Юни 28, 2009 (Редактирано) Бе хубаво е да се мъчи през PC преди година и аз мислих, че PC-то е добър вариант вместо усилвател, но истината е, че не е! За да свириш през PC и да имаш хубав звук ти трябва доста добра звукова карта (не са много евтини хубавите карти, съжелявам това е истината), хубав процесор, абе като цяло мощно PC за доста парички (става въпрос да няма лаг и такива неща). Най-добре да си вземе човек някой евтин, но що-годе добър амп. Пак по-евтино ще излезе от колкото да си ъп-ваш PC-то. Това е моето мнение. Редактирано Юни 28, 2009 от djbnz Цитирай
bluelemon Отговорено Юни 28, 2009 Отговорено Юни 28, 2009 Преди няколко дена си взех roland micro cube и се родих. Преди това свирих през PC и бях много разочарован, макар че пробвах всички видове симулации и какво ли още не. Вземи си amp. Дори и малък да е пак ще е по добре. Аз и без това в повечето случаи свиря на слушалки да не тормозя в къщи. Цитирай
Recommended Posts