shaterhand Публикувано Юни 21, 2009 Share Публикувано Юни 21, 2009 Напоследък искам да включа към усилвателя на "line in" входа ритъм или барабани върху които да свиря. Нещо не мога да намеря качествен източник в мрежата за това. Моля да споделите опит. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Юни 21, 2009 Share Отговорено Юни 21, 2009 Има един сайт - www.guitarbt.com с готови backing tracks на песни. Или ти искаш просто ритъм, върху който да джемиш ? Има и такива в този сайт - дърпаш, слагаш на мп3 плейъра си или телефона си и с един кабел го връзваш към усилвателя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
carnalsoul Отговорено Юни 21, 2009 Share Отговорено Юни 21, 2009 (Редактирано) Още един сайт с готови бекинг тракове http://www.guitarbackingtrack.com Редактирано Юни 21, 2009 от carnalsoul Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shaterhand Отговорено Юни 21, 2009 Автор Share Отговорено Юни 21, 2009 Благодаря, ще ги пробвам и двете. Дали няма софтуер с който от една песен могат да се заглушават отделните инструменти, т.е. да се включа на мястото на някой от тях? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Юни 21, 2009 Share Отговорено Юни 21, 2009 Доколкото знам, този тип софт реже ужасно много честотите и в резултат останалото звучи като пръдня. Мисля, че е невъзможно да се направи това, освен в студиото, където е записано даденото парче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юни 21, 2009 Share Отговорено Юни 21, 2009 (Редактирано) За такива питания винаги съм давал примера с да кажем трите цвята боя Да се опиташ от общ микс да изкараш само даден инструмент е все едно да смесиш бяла, червена и зелена боя, а след това да се опиташ да извадиш само зелената боя, за да остане розово Просто миксът е едно цяло и отделните честоти на различните инструменти и гласът (гласовете) се припокриват, затова няма как да махнеш някой инструмент без да прецакаш всички останали в общото звучене Например - ниските и средните честоти на баса се покриват със синтезатора, част от касата на барабаните, част от гласа... Високите на чинелите се припокриват с част от китарата...която пък доста се застъпва с гласа в определени случаи... И те така. Трудна работа. Едиственото качествено отделяне на инструментите може да стане, както каза Slav, в студиото, като просто съответният инструмент не се включи в цялостния микс Редактирано Юни 21, 2009 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 22, 2009 Share Отговорено Юни 22, 2009 Има, но само разни МИДИ подобни като Guitar Pro. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shaterhand Отговорено Юни 22, 2009 Автор Share Отговорено Юни 22, 2009 Само да кажа, че първия саих нещо не мога да схвана как работи. От втория намерих интересни неща, които смятам да пробвам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Юни 22, 2009 Share Отговорено Юни 22, 2009 Всеки ден пред очите ми е ето този JAM VOX Малко китаристи го познават, защото е нов продукт. Ето демо - Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 22, 2009 Share Отговорено Юни 22, 2009 Супер си е демото. Ако и наистина бачка така, не знам какво ще кажат скептиците с трите цвята боя... Някой ако може да го тества и да каже при Ф2Ф сблъсък как е... той знае кой... П.П. Защо ли демото е с MacBook... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юни 22, 2009 Share Отговорено Юни 22, 2009 Е извинявай, ама дори и на омазания от компресията в YouTube звук разликата между оригиналния запис и "филтрирания" запис е очевидна А и не съм казал, че не е възможно по никакъв начин да се позаглуши гласът или водещата китара, просто казах, че не става без да се омаже останалата част П.С Стига с тия МАКове, де Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Юни 22, 2009 Share Отговорено Юни 22, 2009 Евала за JamVOX - не знаех че има такава джаджа а така или иначе свиря на PCто. Въпреки това не биха навредили още няколко сайтчета за backing tracks освен изброените в първите няколко поста - за мое съжаление вече ги знаех а ми трябва сорс за повечко пънкарийки от тоя тип - особено като се има в предвид че пънка не е най-сложната музика на света би трябвало нета да гъмжи от заготовки за китара ама ..... ако пък няма - engaging bitcomet and targeting jamvox.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts