imperor Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Мисля, че всеки има различни изисквания към звука. Не е хубаво да се плюят така определени марки без да е пробвано, още повече че доста барабанисти ги ползват. За Акуариан ми е думата. Аз съм изцяло с Performance II и не мога да кажа, че имам оплаквания. Чакам си кожата за касата. На барабанчето съм с Carmin Apice Signature и нямам никакви поводи за оплакване. Малкия Apice също свири с такива кожи, така че не са чак толкова левашки Акуариан-ите. А че са здрави, здрави са. Поне не са по-слаби от Ремо, но определено са доста по-яки и издръжливи от Евънс, ако става дума за здраво свирене. Цитирай
drummer_93 Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 Предо месец си взех кожа за барабанчето Evans EC Reverse Dot Snare и направо съм потресен!!! Невероятна е Много е здрава и издържа на доста сериозно бъхтене Цитирай
spot Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 понеже съм нов искам да ви попитам каква кожа ми трябва за соло барабанче с диаметър 35 см.. имам предвид колко инча ? :? Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 (Редактирано) 14" по принцип и сам можеш да си правиш сметка 1 инч = 2.54 сантиметра, или грубо казано делиш на 2,5(ако не ме лъже паметта) Редактирано Ноември 27, 2007 от Katsko Цитирай
kukls Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 в петък направих малко позъкъснял новогодишен подарък на барабаните ми и им обнових кожите. взех Evans Emad2 за касата, много, много нечовешки яка кожа - препоръчвам я на всеки. EC1 клиър за томовете - яко дебела еднопластова кожа с рингове в края, страшна е просто,най яката кожа за томове дето съм слагал ... с класа над досегашните ми генера2 . за солото бойна Ремо емперър и Еванс хъзи300 за отдолу. барабанчето звукна нечовешки,само голяма и широка пружина му търся за да стане това което искам Цитирай
drummer_93 Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Да са ти честити и много бой да изядат И аз съм с емад 2 на касата и просто е нечовешки яка кожа!!! А на барабанчето и аз съм с EC серията,само че EC Snare Reverse Dot модела,който освен с лепенки е и с подсилващ дот и е супер здрава! Абе въобще Evans rullzzzz Цитирай
№1 fen Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 някой ше ми обясни ли какво представляват маслените кожи щот един мой приятел има барабанче и тряя да му се смени кожата Цитирай
vihro Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 (Редактирано) някой ше ми обясни ли какво представляват маслените кожи щот един мой приятел има барабанчеи тряя да му се смени кожата Ами НЕ,надявам се никой да НЕ ти обясни,за да може ТИ и твоя приятел да се научите да четете изложената от такива които са си направили труда, информация.ЧЕТИ преди да ПИШЕШ!!!! Извинявам се на всички които ме познават за гневното си мнение,но ми писна от такива.....!!!! Който желае да изтрие мнението ми,но заедно с ГОРНОТО! Редактирано Февруари 8, 2008 от vihro Цитирай
Ludi Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 Здравейте. Мн ви благодаря за безценната информация. щото започнах да свиря отскоро на барабани и нямям от къде да се уча. но тук има мн хора. които си знаят работата и са ми мн полезни техните знания. Та супер сте и само така яко бласкане Цитирай
PavlinDN Отговорено Април 6, 2008 Отговорено Април 6, 2008 Здравейте! Бих искал да ме посъветвате какви кожи да сложа на сета си защото сменям стана няколко пъти кожите и все не мога да улуча бих искал да попитам по опитните от мен. Стила който свиря е дет метъл и грайндкор а барабаните са Сонор 507 и наистина не знам какво да правя. ного кофти ми се получава нещо не ми се връзва звука и искам да получа съвет какви кожи да сложа- дебели, тънки, маслени? Малко индиански въпрос ама сори... Мерси предварително Цитирай
kukls Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 (Редактирано) Evans ЕС2 , двойни,дебели, изкарват добра атака и без да са много опънати... а и за твоята музика не ти и трябва висока настройка. по скоро средна,че и надолу. това за томовете. за барабанчето по вкус. аз кожите за барабанче на Evans не ги харесвам... толкова години не можах да си харесам модел за мен. ползвам все Remo.. като за теб един powerstroke 3 или 4 ще те оправи на 6. до 2 дни ще носят от Бразилия кожи RMV , с ей такива свиреше дръмера на сепултура лято07 ,концерта им в каварна. ужасно добри ми се сториха тия кожи Редактирано Април 7, 2008 от kukls Цитирай
PavlinDN Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 kukls мерси много за съвета! .а можеш ли да ми кажеш къде да намеря такива видове кожи защото аз не съм от софия или там по големите градове и незнам точно от де да си зема. Цитирай
ilianski Отговорено Април 12, 2008 Отговорено Април 12, 2008 По принцип Remo или Evans са по добри кожи защото аз свиря с Remo и съм доста доволен, обаче гледам че и доста ползват Evans. Ако някой знае нещо да пише. Цитирай
kukls Отговорено Април 12, 2008 Отговорено Април 12, 2008 (Редактирано) избора н а кожи е ... как да кажа доста субективен фактор , всичко зависи от конкретен модел на дадена марка... какъв звук търсиш,вида на барабана... абе много общо е да се каже просто еванс или ремо... еванси се ползват просто защото лесно се намират, за разлика от ремо и акуериън, които прявят зверски модели за барабанче и каса. тука във форума сме масово свирещи рок дръмъри, и по тая причина почти всеки слага Еванс Г2 отгоре, или както аз по новият (и според мен по добрият модел ЕС2 ). може и да не са върха,но поне лесно се поръчва цял сет от динакорд. обобщено казано то е като при избора на чинели- индивидуално и според пазара. за мен обаче кожите Ремо-Енкор без значение какъв за какъв модел са много зле... или нямат достатъчно атака, и трябва да се опъват зверски,при което барабана губи състейн, или звучат глухо и прекалено мазно.определено енкор са лош избор Редактирано Април 12, 2008 от kukls Цитирай
Recommended Posts