Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Към оригиналният питащ:

- човек ти нищо не каза - освен че усилвателя е 100 Вата - ама по модел на какво ще е или ако е оригинален така да се каже - към какъв тип звук се целим? Тва че свириш всичко ясно - то всички сме така - ама преобладаващо какво ?

Без отговор, според мен, на тези два въпроса - нямам идея как се напълниха две страници от темата...

ОФФ:// Евтиме - осъзнаваш че не всички усилватели се правят по един тертип нали? Аз притежавам един/ два, при които усилването в никакъв случай не е линейно (и така е по дизайн) ....и някъде след 1-2 часа разликата в силата на звука (и в отделяната мощност) е доста малка ..

• Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Взимай спокойно 2/12 Винтадж 30-120 вата, и нямаш ядове!-Аз имам Гарланд 100 вата глава с кабинет-2*12 Ве -30 и нямам нийви ядове-усилвам на 12 ч мастера и на 2 ч гейна- и от там нататък не се трае от саунд!!!

Отговорено (Редактирано)
ОФФ:// Евтиме - осъзнаваш че не всички усилватели се правят по един тертип нали? Аз притежавам един/ два, при които усилването в никакъв случай не е линейно (и така е по дизайн) ....и някъде след 1-2 часа разликата в силата на звука (и в отделяната мощност) е доста малка ..

Аз не мисля, че изобщо има аудио усилватели, направени с идеята мощността или напрежението да расте линейно с усилването от потенционетъра.

Напротив, почти винаги се ползват логаритмични потенциометри.

Но това не противоречи по никакъв начин на написаното от мен по-горе.

Ако при логаритмично усилване, разликата между 2 часа и максимум не е ясно доловима, то при линейно усилване, тя ще бъде трудно доловима не след 2 часа, а по-скоро още след 9-10 часа.

Когато усилвателят звучи само малко по тихо от максимално силното си звучене, отделяната мощност е около два пъти по-малка.

Това са неща, които много добре знаеш.

Ако имаш предвид някакви частни случаи, ще се радвам ако опишеш поведението им с числа, за да говорим на един език.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

:hysterical:

Само аз ли си мисля, че единствено "Овалния кабинет", би дал задоволителен резултат(без значение за кво ста'а дума)

Въпрос на избор(и)!