synchu Отговорено Юни 20, 2009 Отговорено Юни 20, 2009 Към оригиналният питащ: - човек ти нищо не каза - освен че усилвателя е 100 Вата - ама по модел на какво ще е или ако е оригинален така да се каже - към какъв тип звук се целим? Тва че свириш всичко ясно - то всички сме така - ама преобладаващо какво ? Без отговор, според мен, на тези два въпроса - нямам идея как се напълниха две страници от темата... ОФФ:// Евтиме - осъзнаваш че не всички усилватели се правят по един тертип нали? Аз притежавам един/ два, при които усилването в никакъв случай не е линейно (и така е по дизайн) ....и някъде след 1-2 часа разликата в силата на звука (и в отделяната мощност) е доста малка .. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 20, 2009 Отговорено Юни 20, 2009 С 2х12 и 50 ватов Маршъл примерно само ти ще се чуваш,излишно е. Цитирай
jororock Отговорено Юни 20, 2009 Отговорено Юни 20, 2009 Взимай спокойно 2/12 Винтадж 30-120 вата, и нямаш ядове!-Аз имам Гарланд 100 вата глава с кабинет-2*12 Ве -30 и нямам нийви ядове-усилвам на 12 ч мастера и на 2 ч гейна- и от там нататък не се трае от саунд!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 21, 2009 Отговорено Юни 21, 2009 (Редактирано) ОФФ:// Евтиме - осъзнаваш че не всички усилватели се правят по един тертип нали? Аз притежавам един/ два, при които усилването в никакъв случай не е линейно (и така е по дизайн) ....и някъде след 1-2 часа разликата в силата на звука (и в отделяната мощност) е доста малка .. Аз не мисля, че изобщо има аудио усилватели, направени с идеята мощността или напрежението да расте линейно с усилването от потенционетъра. Напротив, почти винаги се ползват логаритмични потенциометри. Но това не противоречи по никакъв начин на написаното от мен по-горе. Ако при логаритмично усилване, разликата между 2 часа и максимум не е ясно доловима, то при линейно усилване, тя ще бъде трудно доловима не след 2 часа, а по-скоро още след 9-10 часа. Когато усилвателят звучи само малко по тихо от максимално силното си звучене, отделяната мощност е около два пъти по-малка. Това са неща, които много добре знаеш. Ако имаш предвид някакви частни случаи, ще се радвам ако опишеш поведението им с числа, за да говорим на един език. Редактирано Юни 21, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
SviStyle Отговорено Юни 21, 2009 Отговорено Юни 21, 2009 Само аз ли си мисля, че единствено "Овалния кабинет", би дал задоволителен резултат(без значение за кво ста'а дума) Въпрос на избор(и)! Цитирай
Wanted Отговорено Юни 27, 2009 Автор Отговорено Юни 27, 2009 мдаааам......що лине сии поръчах комбо...сега нямаше да ссее чуденка и мая))) щегичка Цитирай
Recommended Posts