Jump to content
Българският форум за музиканти

Милин Камък Дисторжън


Slide

Recommended Posts

Здравейте!

 

Днес си купих Дисторжън на Милин Камък и разбира се, много съм весел. Освен дисторжъна си купх и Фейзър, но нещо ме мързи и нямам настроение да записвам семпли с него. (Благодаря на Viper-X!)

 

Предлагам ви да чуете дисторжъна.

 

http://www.esnips.com/doc/1cbbd6a1-a2f3-4e.../child-in-time1

 

Записа не е минавал през обработка, освен изрязването на бекинг трака. Относно разминаването на китарата и ритъма на песента - първо записах солото и чак след това се сетих, че имам бекинг трак, но не ми се записваше на ново и го напаснах.

 

Мисля, че се получи един сносен винтидж звук. :greenangel:

 

ПС: На практика, още не съм му чул истинския гласец, тъй като нямам и колони, а едни слушалки, което пък ще рече, че миска е правен на слушалки. Така че това ми е извинението, един вид... :yahoo:

 

ПС2: От бая време не бях бутал ефект на живо. Така да си го настъпиш... Макар и толкова изпустял ефект, като тоя, който има тенденцията да пука при високи нива, динамиката се уще още отначало. :lol:

 

Поздрави!

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди много години , нащия китарист като си взе истинска апаратура и сложи "милин камък" под масата вдигнах голям банкет. Много го мразех това бучило. Сега чувам , че може да звучи и нормално. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление съм на работа и няма как да чуя семпъла ти, но само ще добавя, че у нас всяко едно уважаващо себе си старо куче занимаващо се с музика изпитва респект или поне умиление към този ефект.

 

П.С. Пусни фейзера на 7.5 - 8.5 V, защото на 9V почти не модулира звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Умиление да, ам' за респекта ...хм... :thumbs_up:

 

Не си ме разбрал, респект заслужават не звуковите му качества, а приносът който е дал за любителската БГ музикална сцена.А и все пак не забравяй, че съм Врачанин. :thumbs_up:

Днес има толкова повече асортименти и възможности и ще бъде много яко ако хлапетата съумеят да се възползват максимално от тази възможност.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бидейки в китарния бизнес от 20-ина години съм абсолютно съгласен. Спомням си първото руско драйвче, което наследи "камъка" предизвика почти подсмърчане от кеф върху Кремонката :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се намира един дисторшън "Милин камък", производство 80те. Много странични шумове вади, иска по-добро заземяване ли ддз. Ама вади убийствено як саунд иначе :)

 

P.S.: Един път при баба на Балкана с настройки на диста на мах (гейн, волюм и квото там още - всичко до дупка) хванах даже турска радиостанция :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P.S.: Един път при баба на Балкана с настройки на диста на мах (гейн, волюм и квото там още - всичко до дупка) хванах даже турска радиостанция :punk_guitar:

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Здравейте! Взех въпросния дистър за един приятел, като символичен подарък... Интересува ме поляритета на зарядното, което трябва да използвам. Защото на ефекта пише само, че е 9V. Благодаря ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.