Slide Публикувано Юни 16, 2009 Публикувано Юни 16, 2009 (Редактирано) Здравейте! Днес си купих Дисторжън на Милин Камък и разбира се, много съм весел. Освен дисторжъна си купх и Фейзър, но нещо ме мързи и нямам настроение да записвам семпли с него. (Благодаря на Viper-X!) Предлагам ви да чуете дисторжъна. http://www.esnips.com/doc/1cbbd6a1-a2f3-4e.../child-in-time1 Записа не е минавал през обработка, освен изрязването на бекинг трака. Относно разминаването на китарата и ритъма на песента - първо записах солото и чак след това се сетих, че имам бекинг трак, но не ми се записваше на ново и го напаснах. Мисля, че се получи един сносен винтидж звук. ПС: На практика, още не съм му чул истинския гласец, тъй като нямам и колони, а едни слушалки, което пък ще рече, че миска е правен на слушалки. Така че това ми е извинението, един вид... ПС2: От бая време не бях бутал ефект на живо. Така да си го настъпиш... Макар и толкова изпустял ефект, като тоя, който има тенденцията да пука при високи нива, динамиката се уще още отначало. Поздрави! Редактирано Юни 16, 2009 от Slide Цитирай
Басурендер Отговорено Юни 16, 2009 Отговорено Юни 16, 2009 Преди много години , нащия китарист като си взе истинска апаратура и сложи "милин камък" под масата вдигнах голям банкет. Много го мразех това бучило. Сега чувам , че може да звучи и нормално. Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 За съжаление съм на работа и няма как да чуя семпъла ти, но само ще добавя, че у нас всяко едно уважаващо себе си старо куче занимаващо се с музика изпитва респект или поне умиление към този ефект. П.С. Пусни фейзера на 7.5 - 8.5 V, защото на 9V почти не модулира звука. Цитирай
synchu Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 Умиление да, ам' за респекта ...хм... Звукът бива обаче ... Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 (Редактирано) Умиление да, ам' за респекта ...хм... Не си ме разбрал, респект заслужават не звуковите му качества, а приносът който е дал за любителската БГ музикална сцена.А и все пак не забравяй, че съм Врачанин. Днес има толкова повече асортименти и възможности и ще бъде много яко ако хлапетата съумеят да се възползват максимално от тази възможност. Редактирано Юни 17, 2009 от Slacoth Цитирай
synchu Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 Бидейки в китарния бизнес от 20-ина години съм абсолютно съгласен. Спомням си първото руско драйвче, което наследи "камъка" предизвика почти подсмърчане от кеф върху Кремонката :-) Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 ^Мдаа, а и тогава още не бяха изнесени барабаните и вермоните от родните читалища и училища. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Юни 19, 2009 Отговорено Юни 19, 2009 И на мен ми се намира един дисторшън "Милин камък", производство 80те. Много странични шумове вади, иска по-добро заземяване ли ддз. Ама вади убийствено як саунд иначе P.S.: Един път при баба на Балкана с настройки на диста на мах (гейн, волюм и квото там още - всичко до дупка) хванах даже турска радиостанция Цитирай
Bo Yan Отговорено Юни 21, 2009 Отговорено Юни 21, 2009 P.S.: Един път при баба на Балкана с настройки на диста на мах (гейн, волюм и квото там още - всичко до дупка) хванах даже турска радиостанция Цитирай
VERSUS Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 Здравейте! Взех въпросния дистър за един приятел, като символичен подарък... Интересува ме поляритета на зарядното, което трябва да използвам. Защото на ефекта пише само, че е 9V. Благодаря ви. Цитирай
Recommended Posts