Jump to content
Българският форум за музиканти

M-audio Delta 1010lt


Recommended Posts

Ако можете да ми помогнете относно m-audio delta 1010lt.Свързвам колоните към оутпут на преходника на звуковата карта, но няма никакъв звук.Защо така?При панела на delta 1010lt показва, че като пусна песен има звук и дадената скала реагира, но дефакто не вади никакъв звук.Благодаря предварително.

П.С.Извинявам се защото само спамя, но се надявам да ми помогнете.

:girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно са пасивни колоните.Все пак ти благодаря за отзива.А би ли ми препоръчал евентуално някакви активни колони, но и да има вход за слушалки да си слушам музика.

П.С.Пак ти благодаря за отзива. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш пасивни колони и са добри или поне сносни, би могъл да си вземеш някой усилвател или ресивър - по възможност, да НЕ e Technics, а още по-желателно е да е запазен модел отпреди 20-ина години. Какви са ти колоните - марка, модел, мощност, импеданс, честотна лента, ако можеш да дадеш тази информация?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оф съжелявам.Мисля че съм дал погрешна информация.Labtec Spin 95 са колоните.Нищо особено.И въпросът ми беше защо нямам звук.Ако пък някои от вас има препоръки относно други видове да сподели все пак.

П.С.Благодаря ви за търпението :godbless: :godbless: :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са активни колони. Ако всичко е изправно, включително и свързването ти, би следвало да имаш звук. Като за начало, виж софтуерно как са ти нивата, провери за тривиални контактни проблеми, раздвижи кабелите... Доколкото разбирам, моделът има вход за слушалки. През него можеш ли да чуеш нещо, когато свържеш такива?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също убеди се със сигурност че си ги мушнал в изходите а не във входовете на саунд картата, с толкова канали и аз много пъти съм се обърквал в началото... Виж също дали не си ги вкарал в SPDIF изходите на картата защото това е дигитална линия, за да я ползваш нея ти трябва коаксиал вход на колоните!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не не.В изходите съм го мушнал.В Wav out 1/2 и само в контрол панела показва, че има звук.Като сложа слушалки пак няма звук.Само като мушкам кабела в изхода на картата се чува леко пращене и това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте пак.Значи свързах колоните към оутпут 1 на картата.Ако го мушна дополовина (като сега http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?...mageID=13920142 ) има малко звук.А ако го мушна изцяло жака в оутпута изчезва изобщо.Защо е така?Нещо грешно ли съм направил, прекалено голям ли е жака на колоните.При горната снимка ако стисна на мястото на празното пространство звука идва перфектно, но ако няма натиск няма и звук?И ми стана чудно?Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Нямам такава карта но по принцип аутпутите за стерео за 1 и 2. Като го свързваш само към едно това е само единия канал и сигурно вкарваш стерео букса и от там идва проблема. Трябва ти подходяш кабел. Сигурно жака за колонките ти е една малка стерио букса. А сега видях, ме буксите на тази карта са чинчове - зачи ти трябва 2 чинча които да преминават във женкси малък стерео жак.

 

Прати ми ако искаш телефона си на лично, да ти обясня как стоят нещата и по-подробно да вникна в проблема ти .

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен генерално ми е интересно точно как си ги свързал тези колони с картата след като те са правени за стандартен коммпютърен звуков вход тип 1/8" 3.5mm TRS а на тази карта входове за такъв тип жак няма! TRS към RCA преходник ли ползваш? Ако е така купен ли е или е ръчно направен (както много често се случва!)?

Така или иначе в случай че не си наясно за какво става дума, кабелът-преходник който ти трябва изглежда така, ако нямаш купи си:

S2B21.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха много ти благодаря.Аз обаче изкарах най-сетне звук по малко странен начин.Имах кабел с 2 чинча от едната страна и други 2 от другата.И свързах единия чинч към картата другия към колоните и стана хах.Благодаря ти за помощта.Точно от това имам нужда.Мерси и на пацо :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.