trendkiller Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 Аре стига сте си говорили смешки - никога не може свиренето с пръсти да звучи по същия начин както свиренето с перце .Просто е невъзможно .Има различни видове заглушавания ,които могат да се постигнат само при определено разположение на дясната ръка върху струните ,което автоматически изключва възможността това да се постигне при свирене с пръсти (като предполагам ,че тук става дума за постановка както при класическата китара) .Също има и различни видове техники на свирене ,не всичко е алт.пикинг .И последно - няма китарист ,свирещ на електрическа китара с пръсти ,които да свири толкова бърз и отчетлив пикинг ,колкото пичове като Ръсти Куули ,Майкъл Анджело и Франческо Фарери демонстрират с перцето!!! Просто няма и няма и да има ,защото от физическа гледна точка е невъзможно ... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 Ми то не е и нужно. Марк Нопфлър РАЗЦЕПВА!!! П.П. Казва, че почнал да свири с пръсти, защото бил свръх разсеян и винаги губел перцата. И като няма...с пръсти. Та така... Цитирай
trendkiller Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 Ама аз не казвам ,че едното е по-добро от другото!!! Това са глупости ,защото двете са различни неща ,не могат да се сравняват .Тук ставаше дума ,че звукът бил един и същ ,което за мен не е така . Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 Jim Dunlop Tortex .88 И аз съм с такива признавам си че бях повлиян от Металика, но и преди да ги пробвам свирех с много подобни откъм дебелина и гъвкавост. Никога не чупя перца и ги износвам за епохи въпреки, че свиря брутален Траш & Дет метъл с много силна амплитуда и много удари по струните. Абе класика в жанра дет' се вика Цитирай
Bo Yan Отговорено Ноември 3, 2005 Отговорено Ноември 3, 2005 (Редактирано) Тук ставаше дума ,че звукът бил един и същ ,което за мен не е така . всичко е възможно, пич. и защо звукът от пръстите да не може да наподоби перото? аз свиря с изкуствени нокти, които определено са от по-твърда и дебела пластмаса отколкото перата. едит: все пропускам - много обичам да свиря с комбинирана техника - с пръсти и перо едновременно... това пък е друг космос... Редактирано Ноември 3, 2005 от Bo Yan Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 3, 2005 Отговорено Ноември 3, 2005 Брех, аз точно теч JAZZ ||| толкова ги тъсех и все ме гледаха като луд по магазините . Ей са в xxxx ги има със сигурност Мдам, взех си днес няколко. Колеги, опитайте ги. приказни са. Хм, звучи като реклама на кренвирши. Цитирай
npace Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 аз на мойто перце му праснах една дупка през средата и си го сложиш на верижка на врата да не го губя . дори и името си написах и от всичките тези резки стана неизпускваемо (има ли таква дума? ) Цитирай
Denis_S Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 аз на мойто перце му праснах една дупка през средата и си го сложиш на верижка на врата да не го губя . дори и името си написах и от всичките тези резки стана неизпускваемо (има ли таква дума? ) Мда, тва е добра идея, щото аз моите постоянно ги губя, обаче после си ги намирам на възможно най-нестандартните места. Иначе ползвам Fender Premium Celluloid, Red Moto, Medium или Fender Delrin, Medium/Heavy, (.88 mm) Изстъргвам ги за няколко месеца. Цитирай
wolfgang Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 Jim Dunlop Tortex .88 доскоро ползвах от жълтите, но констатирах, че са ми много меки. издържат дълго. имам една купчинка и си взимам произволно, затова нямам точна статистика колко изкарва едно перо докато си взема от .88 ръчкам с едно фендер хеви и много държи! Цитирай
Bobolin Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 (Редактирано) Jim Dunlop Tortex .88 И аз съм с такива признавам си че бях повлиян от Металика, но и преди да ги пробвам свирех с много подобни откъм дебелина и гъвкавост. Никога не чупя перца и ги износвам за епохи въпреки, че свиря брутален Траш & Дет метъл с много силна амплитуда и много удари по струните. Абе класика в жанра дет' се вика Остави Металика - лошо стечение на обстоятелствата е, че мистър Хетвийлд свири със същите ако ми разбираш намека. От маркетингова гледна точка - удар в десятката за Дънлоп. От лично-моя-китаро-естетски-маниашко-ценителска - лошо лошо ... Редактирано Ноември 5, 2005 от Bobolin Цитирай
Dushmanina Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 Брех, аз точно теч JAZZ ||| толкова ги тъсех и все ме гледаха като луд по магазините . Ей са в xxxx ги има със сигурност Мдам, взех си днес няколко. Колеги, опитайте ги. приказни са. Хм, звучи като реклама на кренвирши. Най-добрите в цеха са просто! Има и при Капъша от време на време( брех как си издадох тайният снабдител) ... Цитирай
Child^in^Time Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 е па аз мойте сам си ги правя свиря от година и 7 месеца и до сега свирех с доста меки, който за около 2 3 седмици се нуждаеха от заостряне сега вече като станах малко по-кадърен и засвирих по здраво смених по-твърд материал че за 3 4 дена ги прецаквах а и е само се заобляха ами ги и трошех последното ми перце си го направих снощи от диск(идеята я видях някъде тук ) още не съм свикнал с дебелината ама ще се справя :violin: а и да кажа до сега не съм имал нито едно фабрично направено перо Цитирай
Denis_S Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 А, да забравих, че по едно време изполвах една повредена SIM карта за перо. ;) . Не е от най-удобните приспособления за свирене, особено за шрединг, обаче един приятел толкова се зариби, че записваше некви сола тип Ерик Клептън само със SIM карта. :guitar: Цитирай
ivivdim Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 а и да кажа до сега не съм имал нито едно фабрично направено перо Не че в миналото и аз не съм ги правил тия работи, но оправдание ми беше поне, че бях в дълбоката провинция и единственото което можех да си купя бяха едни големи меки (като от ренгенова снимка ) пера, подредени по четири на картонче във формата на детелина. Купи си едно читаво перо, не струва кон и вол, само за да имаш база за сравнение - ако фонокартите и CD-тата бяха "материалът", то хората нямаше да произвеждат ен на брой марки и модели пера, нали? Цитирай
Child^in^Time Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 (Редактирано) ае те ги правят и те от дискове еми твоето оправдание за провинцията мога да го използвам и аз. аз съм от Плевен (дано не ми се обиди някой съгражданин ) и знам 2 магазина където продават перца всъшност за втория само съм чувал и не ми е много изгодно да си копувам перца който ще изжула за 1 2 седмици при положение че свиря само у нас (нямам група) и китарата ми е на 20 г българска и ремонтирана от мен и баща ми такаче яко самоделките и да издържат колкото могат мен не ме претиснява ако ще за 1 свирене да оснат на половина. дискове колкото искаш Редактирано Ноември 5, 2005 от Child^in^Time Цитирай
Recommended Posts