Icarus Отговорено Октомври 29, 2005 Автор Отговорено Октомври 29, 2005 Бахмааму, аз тука комплекси получавам.. Току що се връщам от репетиция и перцето го скъсих с почти по милиметър от всички страни. След още 6-7 такива свирения и отиде.. :think: Абе само аз ли свиря с меки пера, 0.50 мм - 0.60 мм? Иначе пък тия дебелите са си просто вечни. Още преди две години като изпробвах различни перца си бях взел едно такова и толкова стъргане отнесе пък е като ново, само дето му протрих надписите Цитирай
Bo Yan Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Абе нещо аз ли не съм в ред, ама как изкарвате с некви меки перца толкова дълго време? С куха китара аз изяждам триъгълно твърдо перо от всички страни за месец - два. :guitar: Доскоро си правех перцата за ел китарата сам, от дискове, защото предпочитах една по-особена форма, а пластамсата на дисковете е най-лесна за "направи си сам". Тия пера се износваха (по моя критерии) за около 10 песни. Скоро реших, че ме мързи да съм толкова уникален с тия перца(отнема много време да си ги дялкам) и вече свиря на фендърски, стандартни, дебели. Взех си 13. 3-4 от тях съм ги започнал, но в сравнение с предишните, тези издържат много - като гледам, поне по 2-3 седмици. И свиря с тях и на ел ина куха. И съм много доволен. Перата не са ми са се изплъзвали от пръстите, въпреки, че имам сухи ръце. Затова не ги драскам с нищо. Цитирай
yuli Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Ми значи аз съм с 0.50 и съм с него два месеца вече и не е мръднало.А в крайна сметка ако тръгнеш да свириш с 0.50,0.60 нещо по хард е нормално да не издържат много..... Цитирай
ivivdim Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Доста видове перца като твърдост и размери съм опитал и от известно време карам на твърди и големи (баси звучи като за вестник "Чук-чук" ) - имах Jim Dunlop Stubby Triangle 3mm (с 3 върха, както подсказва името), но го загубих и после успях да си намеря същото, но 2мм. Направо са вечни, е пилата играе от време на време, но все пак имат 3 върха, а отделно ми харесва, че са големи и стоят стабилно в ръката. Центърът им е релефен (за да не се пързалят), но ръцете ми се потят доста, затова увивам с лейкопласт по-голямата им част (освен ползвания връх, естествено ). Цитирай
drizzt Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Фендер делрин HVY 1.0mm , сини.. матирани са да не се пръзгат, аз ги изпускам ама то е от сакатлък... обелил съм им мата но предполагам че ше издържат още доста.. ако не ги загубя.. в краен случай изпуснах едно зад бюрото и стои там резерва(мързи ме да го извадя) Цитирай
Mecho Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Перото, с което свиря сега го ползвам от година...е от време на време го редувам с едно друго...но главно с него свиря...май беше D'Addario 1-ца ...яко съм го изпилил, но си го обичам и ако не го изгубя, сигурно ще свиря още дълги години с него....просто си изградихме връзка с него и си го обичам :inlove: Цитирай
tocata Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 ползвам наи-пазлична дебелина на перото в зависимост кво точно свиря като много често ползвам и нокти заедно с перото всички знаем че тази техника е много готина и дава по-вече вьзможности год блес ю ол Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Перото, с което свиря сега го ползвам от година...е от време на време го редувам с едно друго...но главно с него свиря...май беше D'Addario 1-ца ...яко съм го изпилил, но си го обичам и ако не го изгубя, сигурно ще свиря още дълги години с него....просто си изградихме връзка с него и си го обичам :inlove: Аз имам цяла колекция ... Първото си го взех още с китарата (преди две години) : Fender Thin (с няква странна шарка) . Още е напълно здраво ... След това си взех : Ernie Ball H , Ernie Ball M , Ernie Ball T Малко по-късно едни много странни : J. Garcia Наскоро си взех : Fender Heavy и Fender Medium (онея прозранчите , твърдото е зелено , мекото е бежаво ) Последните пера които си взех са : Ernie Ball USA NYLON HEAVY Равносметката е , че засега съм загубил само едно перо (в момента имам 7) Цитирай
t-rex Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Бахмааму, аз тука комплекси получавам.. Току що се връщам от репетиция и перцето го скъсих с почти по милиметър от всички страни. След още 6-7 такива свирения и отиде.. :think: Абе само аз ли свиря с меки пера, 0.50 мм - 0.60 мм? Иначе пък тия дебелите са си просто вечни. Още преди две години като изпробвах различни перца си бях взел едно такова и толкова стъргане отнесе пък е като ново, само дето му протрих надписите не се комплексирай. аз сменям перата също като теб. само преди време бях открил някакви пера на които нито има знам марката нито дебелината които се справяха с моя начин на свирене. иначе тез неща за пера които траели по една година че и повече за мен са или пълна измишльотина или са направени от материя която трае вечно. Цитирай
t-rex Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 а и още нещо. ако свириш както си мисля че свириш в никакъв случай не си взимай перо фендер. пробвал съм доста от техните модели и са пъле боклук. за една вечер свирене в клуб и го хвърлям. аре Цитирай
chris_barnes Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 хаха....аз използвам Medium и не мога да кажа че ги Ям....явно повечето лхора тук доста силно стържат...аз с 1 перо по няколко месеца карам...е като се поизтъпи малко го подострям с пиличка ама ...после си купувам друго...като намалее с 1-2 мм. ама повече защото ми омръзва а не защото съм го изял... Цитирай
chris_barnes Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 иначе Фендер и ДЖИм ДЪнлоп не са зле..и Стагг стават.. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 иначе тез неща за пера които траели по една година че и повече за мен са или пълна измишльотина или са направени от материя която трае вечно. или пък зависи от начина на свирене(динамика, ъгъл между перото и струната, техника на свирене с перо), стила на музиката, дебелината и вида на струните и т.н. свиря с обикновенно твърдо перо от найлон и досега не съм "изхабявал" със свирене перото - губя го преди този момент. последното перо го изгубих след година и половина вярна служба и беше почти цяло. как не ти омръзна да се изказваш крайно по въпроси, които определено не са ти в компетенцията ? Цитирай
Rising_Force Отговорено Октомври 29, 2005 Отговорено Октомври 29, 2005 Ингвей Малмстийн 1мм Фендер Перо ... (хеви) Цитирай
Recommended Posts