Kurt Uvash Отговорено Юни 19, 2009 Отговорено Юни 19, 2009 Bozzich, не знам дали си гледал внимателно, но на мен това видео с Пейдж ми намирисва на пародия, ако се сещаш за какъв тип клипчета ти говоря. Уисъл или зип гласа е специфичен, темброво неотличим глас. Наподобява свирка... то и оттам и името му whistle. Марая умее да го използва много добре, за разлика от други хора с такава гласова способност. Отдавна имаше тук такава тема за високия глас, която е леко едностранчива, защото ниските гласове също имат своите рекорди, по един или друг начин засенчвани от по-високите. Но това е нормално заради физичната природа на вълните. На пракитка най-ниския човешки тон си е дълбокото дишане от което трудно, да не кажа невъзможно е да стигаш надолу. А пък и всеки диша, нали така. Никога не са ме кефили пищенетата, но предпочитам ако ги има да имат почерк като Робърт Плант или Ерик Адамс например. Или пародийния фалцет на Даймънд. Има си надарени с тембър хора. Това е и гласът им общо взето. Това са певците. Има и хора с тембри без да са певци изобщо - обикновено са говорители в телевизии, дублират филми и прочее. Пеенето не е само тонове с гласа, пък бил той и свръх трениран. Пеенето е съвкупност от споменатото, но и от характер, емоция, състояние на духа и тялото в момента на изпяване, нещо което се прави като "влизане в образ", което малцина умеят заради специфика на характера най-вече. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 19, 2009 Отговорено Юни 19, 2009 За ниски гласове - доста успешно се справят Тико Торес и Дъф МакКейгийъннн... Цитирай
Bozzich Отговорено Юни 20, 2009 Автор Отговорено Юни 20, 2009 С последния абзац съм си напълно съгласен, само дето ако ще да имаш страхотен тембър, ако пееш фалшиво, язък. Плант често е фалшив. А пък това на Пейдж... не е единственото такова, което съм виждал. Просто е най-крайното. Гледал съм достатъчно пародийни клипчета с китаристи (имаше едно, дето се въртеше тука по форума... Kirk Hammett shows guitar licks from Master of Puppets, попикаващо е) и не мисля, че това е от тях. Ама може и да бъркам, де. Наркотиците така или иначе не прощават. Не си мисли, че съм някакъв Led Zeppelin hater, всъщност доста ги харесвам и често си ги слушам, имам няколко доста любими парчета. Макар че на глас тип Плант наистина не се кефя, твърде женствен ми е Иначе нямам против нито високи гласове, нито баритони, пък и някои от ниските като този пич от Type O Negative, не му помня името. Наистина е въпрос на тембър и емоция, напълно съм съгласен. Цитирай
spellsingero Отговорено Юли 13, 2009 Отговорено Юли 13, 2009 Диапазон на конкретна звезда - Марая Кери - някои казват,че гласа й е близо 6 октави, други - че е 7.Така или иначе диапазона й е огромен. Миличка, сравни Марийка с Йълдъз Ибрахимова и ми кажи след като тази жена има 4 октави, как Марийка ще има 6-7,при положение,че едно пияно има 7 Цитирай
7thString Отговорено Юли 13, 2009 Отговорено Юли 13, 2009 Ехххх това пияно не изтрезня мамка му недна... и то баш в музикантски форум... Цитирай
Recommended Posts