BassTraffic Отговорено Май 23, 2009 Отговорено Май 23, 2009 (Редактирано) Още една крачка напред. На тялото е обработено вече и лицето. Отнех около 7мм материал, за да получа обща дебелина на тялото 34мм. В този си вид тялото е готовo за залепване на top-а. След дълги дискусии и размяна на снимков материал, EAmechaniX даде своето съгласие за материал клен- 6 годишен, ситен и променлив флейм. Дебелината на материала е 20мм и е от 2 части bookmatched. Съвсем наскоро научих, че има българска дума еквивалент на bookmatched- ФЛАДЕР. Както ми я казаха, така я пиша. К. Димитров Редактирано Май 23, 2009 от BassTraffic Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 23, 2009 Отговорено Май 23, 2009 Идеал Петров! Вече започвам да любопитствам за звука на крайния резултат. Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 (Редактирано) Тялото е вече със залепен кленов топ и изрязан по контура. Пристъпва се към изрязване на отвори за адаптери и нек джойнта, който за кратко ще наричам седло или седло за гриф. Има леко разминаване на осевата линия на ФЛАДЕРА на топа, защото конструктивно всички отвори на Ариата са изместени с 5мм в страни. Понеже този ясен, който се очертава да бъде под седлото на грифа не ми вдъхва доверие и с цел да намаля слепките, и в същото време подсиля контакта на седлото на грифа, преминавам към премахване на ясена до махагона. На тази снимка показвам със стрелки стари пукнатини, които също е добре да се премахнат имено с поставяне на нова здрава основа, на която да легне грифа при set in конструкция. Две снимки на седлото след премахване на ясена. След подготвяне за кленовата подложка и след изчистване, и изравняване на всички контактни повърхности се пристъпва към залепване. За препоръчване е ползването на лепило за челни сглобки. Размера на подложката е точен до толкова, че да няма никакви хлабини. Стяга се здраво и се чака. К. Димитров Редактирано Май 24, 2009 от BassTraffic Цитирай
sasoh Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Удоволествие е и само да се гледа процеса на изработка Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 Уффф, вече ме сърбят ръцете и ушите! Нещо търпението взе да ми се поизчерпва. Само като се сетя, че има още много... Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 ...за сърбежа- чесането му е майката, а за другите неща К. Димитров Цитирай
Slide Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Всичко изглежда много професионално изпиано до тук! Поздравления! В очакване сме на още снимков материал! Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 ...заради тия снимки ще пратим човека на фото-курс. Цитирай
Telerig Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Много интересна тема! Любопитен съм за крайният резултат - много благодарности за чудесният снимков материал! Цитирай
oldman Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Бастрафик или ИдеалПетров - все тая.Маистора е върха на сладоледа.Скоро и аз ще пусна една темичка за негова намеса в реставрацията на един уникат. VIVA BassTraffic !!! Цитирай
noflip Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 EAmechaniX, мислил ли си за цвят ? просто съм любопитен Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 24, 2009 Автор Отговорено Май 24, 2009 Да мислил съм, но не искам да прибързвам, защото тия неща в последния момент се изменят и ще стане тъпо ако го споделя сега.Ако пък се запази до края идеята за първоначалния цвят, то нека бъде изненада. Цитирай
pioneer 306c Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 Всичко изглежда много професионално изпиано до тук! Поздравления! В очакване сме на още снимков материал! КостадинДимитров(BassTraffic) е професионалист ако не си информиран и мисля, че и за напред всичко ще бъде изпипано професионално,без никакви съмнения. Цитирай
Guest Отговорено Май 24, 2009 Отговорено Май 24, 2009 BassTraffic, снимките са гот! Повече никакви оправдания, че не си фотограф! Излкючително интересно ми е да следя процеса. Не разбрах, ще се сменя ли формата на главата ? Цитирай
Recommended Posts