EAmechaniX Отговорено Юни 23, 2009 Автор Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) Курте, това което казваш съм сигурен, че е така, но за няколкото минути подрънкване не успях да регистрирам влиянието му, имайки предвид процентното съдържание на клен и ясен, мисля че махагона ще е по-скоро като отенък, отколкото като цвят.Все пак не съм про музикант, да не казвам никакъв, за да преценявам бързо, така че ще ми трябва мъничко време.Хубаво е да се чуе от професионалист, който да изкаже мнение. Ебахти китарата, ебахти тона, ... още ходя и си говоря сам! Редактирано Юни 23, 2009 от EAmechaniX Цитирай
BassTraffic Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) Като продължение на темата (малко дори офтопик) реших да онагледя и последният (надявам се да е последният, защото иначе Кирчо ще трябва да обира банка) стадий от работата по SandWitch-а. Доста хора са се чудили (предполагам има и такива, които още се чудят), какво представлява рефрета (фрета), който аз правя. Понеже набрах скорост със снимането и по инерция ще представя малко снимков материал на рефрета, на SandWitch-а. Праговете на китарата си бяха оригиналните и нямаха почти никакво износване. Преди да я изпратя на Кирето, те бяха леко изравнени и полирани. Иглеждаха ето така: ...без струни, като на 13 и 14 позиция ясно се виждат наранявания на фингърборда: Измерва се височината на прага. Шублера показва височина от 1,0мм. Старите прагове са вече извадени. Фингърборда е изравнен и подготвен за набиване на новите. Новите прагове нарязани на размер. Изрязване засечките (има термин за тази засечка) на прага. Набити прагове: Изпилени на широчина, с наклон и в равнина прагове: Запълване на страничните канали на прага: ...продължението следва! К. Димитров Редактирано Юни 23, 2009 от BassTraffic Цитирай
Telerig Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 А има ли разлика в размера, материала и формата на новите позиции? Тоест каква е главната причина за операцията, тъй като износване почти няма в случая...аз съм доста невеж по отношение на възможностите за фретване...бих си сменил позициите ако това ще напасне китарата към моите пръсти и начин на свирене, но не знам как да преценя това - винаги съм свирил с каквото ми попадне в ръцете и съм се напасвал към инструмента, което може би е грешно... Цитирай
noflip Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) някой по-горе беше споменал думата "чирак" е с ръка на сърцето казвам че ако живееше малко по-близо щях да ти досаждам ежедневно докато не лепна малко скил и аз това наричам професионалист и майстор! ^по моето скромно и некомпетентно мнение да се напасваш към инструмента е много полезно защото изгражда в теб усещане за китарата. така след време ще си наясно кое ти пасва по-добре и кое не. Редактирано Юни 23, 2009 от noflip Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 23, 2009 Автор Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) каква е главната причина за операцията, тъй като износване почти няма в случая.. Многу ясну,че ша сменя праговете, ся реших чи съ ми неудобни и ми запират пръстити фъф фингър борда...!Тва е проблем и то голям проблем за мен. Редактирано Юни 23, 2009 от EAmechaniX Цитирай
BassTraffic Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 А има ли разлика в размера, материала и формата на новите позиции? Тоест каква е главната причина за операцията, тъй като износване почти няма в случая...аз съм доста невеж по отношение на възможностите за фретване...бих си сменил позициите ако това ще напасне китарата към моите пръсти и начин на свирене, но не знам как да преценя това - винаги съм свирил с каквото ми попадне в ръцете и съм се напасвал към инструмента, което може би е грешно... Дали има разлика в материала м/у старите и новите прагчета не мога да кажа с категоричност. По скоро не. Разликата е в рамера. Старите прагове бяха с размер 2,5мм широчина и 1,0мм височна, а новите са 2,9мм широчина на 1,35мм височина. За Виолет (Краси) височината на прага е решаваща. Наистина много се поти при бендовете на ниски прагове. Всъщност това е и причината да има толково много различни размери прагове - за да може се постигне удобство при някои техники на свирене (някой даже ще добавят и за извличане на по-специфични обертонове и звучене) имайки предвид, че всеки музикант си има свои харктерни анатомични особености, дължина, дебелина на пъстите, постановка и т. н. К. Димитров Цитирай
BassTraffic Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Продължението на рефрета в снимки: Праговете са изолирани с тиксо с цел да се прадпази фингърборда от изцапване и поразяване. Праговете са изравнени, заоблени и са готови за полиране: Праговете след полиране. Пoчистен и обработен с TungOil фретборд. Измерване височината на новите прагове. Височина 1,30мм Сглобен SandWitch Та това е то! Считам с този рефрет работата по сандвича за приключена в следващите 25 годинки. Сега остава Никод(Т)им да почерпи от онези вкусните бисквитени тортички....мммммм! К. Димитров Цитирай
jocker Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Досега по- готина работа и по- интересна тема във форума не съм виждал, нито чел! Поздравления на двамата главни герои! Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Определено поучителна тема, изпълнена с много чувство за хумор. С вас скука няма, сега само семплите си чакаме и всичко ще е на 6. Цитирай
BassTraffic Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 (Редактирано) Забелязах, че 1-ва и 3-та снимка се дублират. Малко съм ги оакал при уплоуда . Снимката по-долу е 3-тата и ако е възможно модераторите да направят заменка ще им бъда благодарен, ако пък не става работата П.П. Радвам се, че темата Ви харесва! А като се сетя Гарабет (Краси) колко много мозъчни клетки уби от собственият си мозък, опитвайки се да ме убеди да правя по някоя друга снимка докато работя върху китарката му ... ... К. Димитров Редактирано Юни 24, 2009 от BassTraffic Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 25, 2009 Автор Отговорено Юни 25, 2009 опитвайки се да ме убеди да правя по някоя друга снимка докато работя върху китарката му ... ... ...май нама да ми стигнат парите да купувам бисквитени тортички. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 Коце, нали знаеш, че кръстникът купува ризка на кръстения Дотук нареди Краси с един гардероб от двукрилите и скоро ще изскочи наравно с temerut, ама с колекция ризи от къстъм вид Китарата изглежда приказно! Браво и на двамата за добрата работа. Краси, ако става с пасти, кажи какви харесва Коцето, че може да вкарам един ТИР с надпис Сладкарска Промишленост към него след време и аз Цитирай
BassTraffic Отговорено Юни 27, 2009 Отговорено Юни 27, 2009 Райчо, к'во напрай бе брат?! Ти тези семли ги проточи повече отколкото аз СандВич-а. Да не би да се покриваш опитвайки се да скатаеш почерпката с бисквитената торта, а? К. Димитров Цитирай
rockozaurus Отговорено Юни 29, 2009 Отговорено Юни 29, 2009 (Редактирано) Браво!И честито и на двамата!Супер приятно е да знаеш че около теб съществуват такива Хора..(а не само другите). П.П. За едно подобно начинание ще ме оправи ли селския клон или направо да се отправя към централата? Редактирано Юни 29, 2009 от rockozaurus Цитирай
Recommended Posts