Steppenwolf Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Аз обичам да правя сам нещата от до. Цитирай
adXok Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Craig каза: Аз обичам да правя сам нещата от до. Аз пък обичам да правя нещата си и от ре и от ми... доста често и от фа#... сол дори. Хаха, сега като се замислих... трябва да направя и нещо, ама наистина от сол. Идеите ми идват насън... запявам си ги на глас и ги просвирам с първия инструмент, който ми попадне (предимно китара и\или клавир). Обичам елементарните идейки, но с перспектива за развитие... с една дума - прогресив-рок, арт-рок, нарадни музики и др. Такива и идеи ми идват. Това че сега ги записвам на комп не означава, че искам така да звучат. Просто нахвърлям материал и за DJ след време да се забавляват. Всичко става... Цитирай
Mike Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 Аз мисля музика в полусънено състояние (мисля, че сънувам ама още съм буден), колкото и шантаво да звучи. Когато ми е много гадно или ми е много на кеф правя песен. Те тва ми е музата. "Сънувам" цялата песен и е нещо страхотно, но като стана помня малка част от нея (най-често припева), ритъма и тоналността. Dogy9006, аз мразех баладите, но откакто ме зареза гаджето съм измислил 7 имена на балади и съм направил 2 от тях изцяло. Така че има кой да прави балади споко :green: . Измислям всичко за нула време. Първо хармонията заедно с мелодията и после останалото. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 Майки, ти първо името измисляш и после песента ли? Интересно :think: А за композирането на сън... Хич не е шантаво. При мене всяко творчество (танц, музика, словесно творчество и т.н...) идват на сън и то невероятно добри. Като се събудя се опитвам да ги повторя (доколкото мога) и понякога се получава добре. Друг път не, но както се казваше в една реклама "Не спирай да опитваш"... Цитирай
Mike Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 Всичко наведнъж мисля. Но предпочитам първо музиката. А последната ми песен я направих обратното-първо текста после музиката, ама пак стана добре. Цитирай
NoSoul Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 Всъщност да се заема от сън някоя песен е доста рисковано. Най подкрепяната теза е че сънуваме това, което вече сме виждали и чували вече. Може да се окаже че ще ви накиснат за крадене на някое парче, само защото сте го дочули в рейса примерно(а всъщност да не го знаете). П.П. Доказано е че си спомняме само когато се пробудим докато сънуваме. Иначе просто забравяме съня... Цитирай
Steppenwolf Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 В полусънено състояние. Не е абсурдно, защото именно в това състояние идват идеи. Мозъкът има четири основни диапазона на пулсациите - бета, алфа, тета, делта. Алфа (честота от 7 до 14 Hz) е именно състояние на релакс с по-ярки идеи. Може да се постигне с медитация. Цитирай
Yiwigi Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 Абе хора, вие го обърнахте съвсем на мистика и езотерика бе Съгласен съм, че идеите могат да дойдат по всякакъв начин...от сън, до най-конвенционалния: сядаш да свириш, пробваш нещо и то си става Важното е да се материализират идеите, щото иначе е много, ама много тъпо... :hello: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 Не, бе това е сериозно. Учил съм го и аз. Тета е причината поради която музикантите притварят очи понякога докато свирят. Цитирай
Yiwigi Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Е, аз да съм казал, че е несериозно.... Просто си мисля, че по-голямата част от хората си мислят песните и композициите като седнат да свирят, а не като лягат да спят Цитирай
martist Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 На мен ми се случва често да изпадна в странно състояние в което си затварям очите и все едно някой ме контролира и започвам да си свиря разни неща, но често ако не се опитам да осъзная какво става и какво свиря не мога да го повторя след това.. за жалост.Иначе няколко от най-хубавите ми неща(които на мен ми допадат най-много) са се получили по този начин. Цитирай
Recommended Posts