chobbi Публикувано Май 4, 2009 Публикувано Май 4, 2009 Първо малко за дърветата: Задната част на тялото е направено от цяло парче ash,по средата има тънак пласт mahogany,топът е от flamed maple.Грифът е 5 пластов mahogany/maple,изключително стабилен заради конструкцията,фингърборда е ebony с естествен абалон блок инлеи,захващането към тялото е много стабилно със 6 болта.Има интересни моменти,като нулевото прагче,графтек нът,петата струна има възможност да минава през тялото,като това дава доста конкретен звук и състейн,въпреки 34" мензура,2 октави(24 прагчета),грифът "влиза" дълбоко в тялото до нековият адаптер,главата има няколко градуса наклон,и това изключва необходимостта от стринг ретайнъри.Финишът е лак на тялото и сатен на грифът.Бриджът е Hipshot A Style brass,който позволява регулиране както във вертикал,така и във хоризонтал на всяка струна.Електрониката е Aguilar OBP-3(vol.,blend,hi/bass stack,mid.,passiv ton control,activ/passiv switch,400/800hz switch).Адаптерите са Nordstrand NJ5FS,Hum-cancelling, Split coil .Това са от така наречените линейни хъмбъкери(2 бобини в линия),които въпреки това запазват звука на сингъл адаптера,но с по-голям аутпут,пънч и без характерният шум,като при синглите.Екшънът е изключително нисък,грифът е малко по-"плосък'',и много удобен.Звукът при свободни струни е много "отворен"(може би заради нулевото прагче).Китарата звучи изравнено във всички октави,звукът е малко "агресивен",без да се губи батъма,което може би се дължи на цялостната комбинация от дървета,адаптери,електроника и механика.На мен този звук много ми допада,и въпреки,че съм свирил с нея само в къщи,имам чувството,че много добре ще стои в група на живо.Басът е много балансиран,и удобен за свирене. Искам да благодаря на Цецо за поредната прекрасна изработака за мен,както и на съфорумника temerut,който спомогна да се "преборим" с електрониката! Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Ей го, тоя пак избухна! Много яко изглежда, а навярно и звучи! Да си го басираш със здраве! Цитирай
pioneer 306c Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Ами честито! Много добре изглежда и освен това иска много свирене Цитирай
Caruso Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 добре изглежда Колко пари излезе ако не е тайна? Цитирай
Nikifena Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 (Редактирано) Много интересно решение това с 5тата струна. Интересно ми е има ли разлика в това дали тя минава през тялото или през струнника. Това което не ми харесва на мен е формата - много ала фендер и това, че потенциометрите са в права линия - някак си не ми се връзва. Харесва ми как седи влизането на грифа в тялото до нек адаптера, много ми харесва грифа отзад и тази тъмна линия, която се е получила от долния слой дърво на тялото - наподобява тобайъс леко. Готино ревю си спретнал. Очакваме семпли Иначе: Да ти е честит баса и да си свириш с кеф на него !! ЕДИТ: Kaто гледах снимките в предната тема и сега ми прави впечатление логото на баса. Интересно ми е как е направено то ? Редактирано Май 5, 2009 от Nikifena Цитирай
разбойник Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Концепцията ми харесва, единствено може би на мястото на собственика бих избрал по-различна конструкция на грифа, но всеки си има вкус, а и chobbi има достатъчно поръчкови инструменти, така че съм сигурен че е разбрал какво му харесва като звук и не стреля просто ей така в мрака с избора на материали. Пинизът с ниската си струна през тялото присъства при басовете на Mike Lull, потенциометрите в линия напомнят за Sadowsky, а формата на тялото за Lakland - сборна тояга, един вид. Със здраве да я ползваш, а на някоя среща може да й чуем и гласа. Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Определено готино!!!! бих казал направо Кефи Поздрави Марине Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Пета струна е така, за да може да се слага по два начина? Взависимост дали струната е tapper wound или не? Може би??? И мен не ме кефят потовете, а главата е ужасна просто. Но важното е да се кефи свирещият, де! Цитирай
Recommended Posts