Jordan_J Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 4естито и от мен! :hello: Интересува ме колко си дал за нея, и нова или втора ръка? Каква е то4но? Питам, за6тото веднъж тук едно мом4е ми предложи такава, бе6е като нова, с релефен сериен номер на главата. Бе6е много мека и удобна. Дава6е ми я за 7000 датски крони, зна4и към 950 евро да кажем. На мен ми се стори много, или по-скоро не ми се даваха сяка6 Затова питам де ... Цитирай
synchu Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Абе да ти кажа идеална в за всичко,от jazz,през blues,та чак до здрав metall ! еми то си е реално Лес Пол откъм технология, ама не сигничър. Но злобните рогца си нямат равни! много яко Кво значи реално Лес Пол като технология? еСдЖи и Лес Пол-а освен марката Гибсън, махагона и сет нек-а нямат общо (вкл. и звука). Лес Пол си е Лес Пол. Честито и от мен, бтв. еСдЖитата са много "здрави" китари. Много рок'н'рол има в тях. Цитирай
DanelectroDC Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Кво значи реално Лес Пол като технология? еСдЖи и Лес Пол-а освен марката Гибсън, махагона и сет нек-а нямат общо (вкл. и звука). Лес Пол си е Лес Пол. не съм се изказал съвсем правилно. Ес Джи -тата имат разлики от лес пола разбира се. но през 61 в Гибсън са смятали да не произвеждат повече класическия лес пол, а ЕСДЖИ-то под името Лес Пол. Така да се каже смяна в дизайна. Лес Пол оначе не я е харесал тая китара и е отказал, иначе и на нея щахме да и викаме сега Лес Пол с рогца. ЕСДЖИ значи просто solid guitar . така че разликите не са толкова големи като междu други Гибсън китари. Цитирай
synchu Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Кво значи реално Лес Пол като технология? еСдЖи и Лес Пол-а освен марката Гибсън, махагона и сет нек-а нямат общо (вкл. и звука). Лес Пол си е Лес Пол. не съм се изказал съвсем правилно. Ес Джи -тата имат разлики от лес пола разбира се. но през 61 в Гибсън са смятали да не произвеждат повече класическия лес пол, а ЕСДЖИ-то под името Лес Пол. Така да се каже смяна в дизайна. Лес Пол оначе не я е харесал тая китара и е отказал, иначе и на нея щахме да и викаме сега Лес Пол с рогца. ЕСДЖИ значи просто solid guitar . така че разликите не са толкова големи като междu други Гибсън китари. уотсоевър, "ако" е голяма дума. Лес Пол не се е съгласил, защото СГ не е била негов дизайн и никога "нямало да си сложи името под нещо, което не е негово творение". Лес Пол-а се нарича Лес Пол, защото е дизайн на Лес Пол. Двете китари са твърде различни, за да имат нещо общо. Цитирай
DanelectroDC Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 уотсоевър, "ако" е голяма дума.Лес Пол не се е съгласил, защото СГ не е била негов дизайн и никога "нямало да си сложи името под нещо, което не е негово творение". Лес Пол-а се нарича Лес Пол, защото е дизайн на Лес Пол. Двете китари са твърде различни, за да имат нещо общо. абе няма смисъл от големи спорове, щото не е важно, ама все пак. СГ е вариант на Лес Пола, както Джуниър и Дабъл Кътъуей са му варианти. Че са различни китари - това е ясно. Чел съм една статия в едно доста сериозно специализирано списание за исторята на Лес Пол и т.н. Там пише, че има две теории, едната е че Лес Пол е напрвил Голд Топа и го е занесъл в Гибсън да го прозвеждат. Другата е на Тед Макарти, който казва обратото, първо са направили голдтопа и после са го занесли на Лес Пол да го благослови (срещу някой лев) и ползва. Ся може и така, може и така да е било. Но "дъската" (the log )на Лес Пол и фактът, че после никога не свири на баш класически Лес Пол а на такъв с плоско тяло и негови си видоизменения (а понакога и на СГ) говори, че може и да има хляб в тая история. както и да е,де не е важно. а пък снимки на новото СГ още не сме видели. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Данчо 950 евро са си много за секънд хенд СГ - то зависи и от състояние - и от конретната модификация,мисля че базовия модел е 1900 марки а този със седефите 2200 марки- лв този СГ пък първоначалния собсвеник го е продал - щото си е взел някакво супер СГ - но за 8 000 !! - не знам точно за какво СГ иде реч - не съм го виждал - и това му е станало ненужно а бягащия надпис на Триаксиса - ТОТАЛНО МЕ КЕФИ Цитирай
Rud Отговорено Октомври 22, 2005 Автор Отговорено Октомври 22, 2005 Ми мойто е със седефи и е от по-добрия модел А на мен ми излиза 2000 лв с чисто нов оригинален куфар,а снимки още няма ,за маой срам,като се има в предвид,че това ми е професията,ама скоро,обещавам Цитирай
Rud Отговорено Октомври 22, 2005 Автор Отговорено Октомври 22, 2005 А между другото колко такива Гибсъна има тука ,в БГ,аз знам,че Миро от Сафо има и друг не знам,някой да знае нещо по въпроса? :guitar: Цитирай
Denis_S Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 Да, Миро, както и единият от китаристите на Фронтеро. Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 Данчо 950 евро са си много за секънд хенд СГ - то зависи и от състояние - и от конретната модификация,мисля че базовия модел е 1900 маркиа този със седефите 2200 марки- лв този СГ пък първоначалния собсвеник го е продал - щото си е взел някакво супер СГ - но за 8 000 !! - не знам точно за какво СГ иде реч - не съм го виждал - и това му е станало ненужно а бягащия надпис на Триаксиса - ТОТАЛНО МЕ КЕФИ Мерси много, Тони. Интересно ми беше да разбера, за6тото за тая марка то4но нямам много информация и не съм търсил. Благодаря още веднъж! А за надписа дето бяга, трябваше да си поиграя малко, ... с Corel PhotoPaint Цитирай
TONY Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 вчера си купих един гитар байърс гайд за 2006 - та в нега има СГ - Енгъс Янг сигнъчър -над 3 бона в зелено Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 Да но стандартните SG могат да се закупят от всеки музикален магазин тук за 1200 евро. Така че 950 секънд хенд е доста... Цитирай
Rud Отговорено Октомври 23, 2005 Автор Отговорено Октомври 23, 2005 Да, Миро, както и единият от китаристите на Фронтеро. Да бе,само дето не е Гибсън Знам,понеже аз му я избирах Цитирай
Telerig Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 Да, Миро, както и единият от китаристите на Фронтеро. Кой бе Чичката ли Китарката е Vintage и е много яка между другото за цената си...просто я препоръчвам за хора които търсят компромис между цена/качество. Цитирай
Denis_S Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 Да, Миро, както и единият от китаристите на Фронтеро. Да бе,само дето не е Гибсън Знам,понеже аз му я избирах Е, сори за объркването, но много отдалече я гледах тази китара. Цитирай
Recommended Posts