bratmito Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 щом е толкова лош какво ще кажете за http://www.thomann.de/gb/randall_rg75g3plus.htm има 1 лампа и транзистор ( хибрид) Определено по-добър от фендера.Все пак за същите пари можеш да вземеш peavey valveking 112 - линк което според мен е много по-добър избор. Тука обаче говорим вече за по-скъпи усилватели.За същите пари ,или малко отгоре,може да се вземе лампов усивлател на някоя не толкова популярна марка,вместо транзисторен такъв на "големите" и почти винаги първия избор ще е по-добър. Цитирай
Dball Отговорено Май 3, 2009 Автор Отговорено Май 3, 2009 така първо за предишния пост -свиря с камиони 2 ро трятват ми ватове не по малко от 50 w Цитирай
bobikosatkata Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 За какво ти трябват тия ватове-сериозно питам? Цитирай
sasoh Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Сигурно за детметъл проекта му, с който утре ще свирят в клуб Цитирай
Dball Отговорено Май 4, 2009 Автор Отговорено Май 4, 2009 защото свиря с група и свиря на ще свиря на концерти Цитирай
bobikosatkata Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 ^Предполагах,че е така, но от опит ти казвам - не се нахвърляй на мощен амп.Най-готиния звук изкарва ампа,когато е усилен между 70 и 90 % от мощността му.Това означава за 100 ватов амп - 70-90 вата. Но изпрасквайки тая мощност на сцената,не знам барабаниста ти какво трябва да прави,за да те надвика Все пак в нормален клуб всички минавате през централно озвучаване и то е, което дава истинските ватове! На мен лично никога не ми се е налагало да усилвам 50 ватовото си комбо (вярно-лампово) повече от 40-50 % ,за да се чувствам комфортно на сцената.А знам,че силата му е доста по -нагоре! За репетиции да не говорим-там са необходими още по-ниски нива! Та това е всеобщо заблуждение сред китаристите( в БГ),че мощният амп прави по-добър звук.Добре подбрания прави такъв! С две думи - 100 ватов амп ти трябва ,ако ще свириш поне в зала Фестивална,ако ли не-сам ще се убедиш,че съм прав.Аз моя ФМ212 не съм го усилвал повече от 5. Цитирай
synchu Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 ^Предполагах,че е така, но от опит ти казвам - не се нахвърляй на мощен амп.Най-готиния звук изкарва ампа,когато е усилен между 70 и 90 % от мощността му.Това означава за 100 ватов амп - 70-90 вата. Toва не е автоматично валидно за всички марки/модели лампови усилватели. А тук се търси транзисторен, за който това абсолютно няма никакво значение. Целта на това усилване при ламповите усилватели е изкарването на дисторшън в крайното стъпало (ако въобще дизайна на усилвателя е такъв). Освен това усилването не винаги е линейно, да не кажа почти никога (т.е. 100 ватов усилвател на 7 не е равно на 70). Силата на звука при 100 ватов усилвател е два пъти по-голяма от тази на 10 ватов. И въобще, оригинални питащ - хвани си китарката човек - и направи един тур по магазините :-) Аз бих послушал и DeathZone. Цитирай
Slide Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 (Редактирано) На мен лично никога не ми се е налагало да усилвам 50 ватовото си комбо (вярно-лампово) Един ват си е един ват. Дали за лампа, дали за транзистор, дали за вятърна мелница. Значение вече има всяка марка колко вата си пише на кутиите и отделно - дали са реални. А иначе, с 50 вата ще събориш къщата... Поскоро май приеха един закон за съседството... Редактирано Май 5, 2009 от Slide Цитирай
Dball Отговорено Май 5, 2009 Автор Отговорено Май 5, 2009 На мен лично никога не ми се е налагало да усилвам 50 ватовото си комбо (вярно-лампово) Един ват си е един ват. Дали за лампа, дали за транзистор, дали за вятърна мелница. Значение вече има всяка марка колко вата си пише на кутиите и отделно - дали са реални. А иначе, с 50 вата ще събориш къщата... Поскоро май приеха един закон за съседството... това за закона не ми е грижа щото бабата от долу умря до нас пак умряха отстарин пак умря един а от горе е глуха бабата за това няма проблем :) Цитирай
bratmito Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Личното ми мнение е да не се хвърляш на ватовете а на добрия звук.На репетиции свиря с 15 ватов лампов усилвател и ми е идеален защото хем може да се усили за да криви и крйаното стъпало за готиния саунд,хем си се чувам идеално.На концерти всичко минава през централното, така че пак не ти трябва особено силен усилвател. Другото нещо 100 ватов усилвател е малко по-силен от 50 ватов такъв.Доста по-голямо значение има SPL на говорителите.Ако говорителя не е добър,файда от мощен усилвател няма. Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 ^Е,и аз стигнах до това виждане В къщи връзвам Fender superchamp XD през line out с 15 ватова глава правена по Оrange - с 10" на фендерчето и 1x12" кабинет със Celestion говорители.На репетиции нося само главата и пусната в голям кабинет надвиква всичко и даже се намалявам..,но гейна,крайното стъпало е на макс . Навремето се забавлявах с 50 ватов лампов Marshall ,който беше прекалено силен за нашите условия. Цитирай
metalhammer Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Да, да.... FM212 e най гадния марков усилвател от своя клас - комбо 2х12.... На някой и 5 вата им стига но понеже човека свири екстремен метъл - моя опит е ако е ламба да е поне 2х6л6 (ел34). Много ще се радвам да дойдете да по(метъл)джемим някой път с моя барабанист и да си носите само 15 ватов амп ...... Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 6, 2009 Отговорено Май 6, 2009 ^И ти си прав,с екстремно силови барабанисти 15 вата са малко,като свирех с Маршала с 2х12" бяхме с Владо Попа,сещаш се че след репетиция в гараж половин ден не чуваш.. А твоя амп кърти отвсякъде.. Цитирай
Recommended Posts