Jump to content
Българският форум за музиканти

Emg Vs. Sd Ahb


Trysth

Recommended Posts

Искам да сменя адаптерите на моята машина и за да произвеждам още по-корав метъл съм се спрял на активни адаптери. Китарата ми е BC Rich IT JR V от махагон с фиксиран бридж. Имам голяма дилема между избора на EMG или така хвалените от всички SD Blackouts. В тубата има 2 клипчета, в които се прави сравнение между тези адаптери. Едното е правено от някъв слабоумен, а другото ми се струва, че е дело на колегата Valserp, като той се е справил перфектно. Интересува ме мнението на хората, които имат допир и с двата вида адаптери, както и информация ако реша да си купя SD-тата, дали има откъде в БГ да ги поръчам. Вълнува ме също каква е основната разлика м/у Blackout 1 и Blackout 2 Metal и дали си заслужава разликата в цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

xxxx е официален вносител на Seymour Duncan, както и на EMG.

Според мен Дънканите са по-добри пробвал съм и EMG. Колегата Valersp от форума беше правил сравнение.

Извода е, че с EMG е по-отчетлив звука, но с Duncan e по-ясен и жив.

Колкото и да е странно в ebay EMG-тата са по-скъпи с 10-на долара и освен това не доставят до България.

Но цената не е от такова значение. Според мен за жица Duncan-a е по-добър.

Доста големи музиканти гледам, че са започнали да го предпочитат пред EMG 81.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епа чак перфектно не съм се справил, ама мерси.

Допир със стандартен ahb-1 все още съм нямал. Това, което знам за разликите м/у ahb-1 и ahb-2 е, че Метал-а има много повече среди. И наистина са МНОГО. Ако ще слагам ahb-2 пак, не бих го сложил в махагонова или липова китара.

Звукът му е много по-приятен за моето ухо от EMG81, но специално в китарата, която ползвам в момента - ЕМГ-то пасва по-добре.

 

А задължително ли искаш активни? На тая талпа едно JB също ще й пасне добре... а и няма да се чудиш 'де да тургаш батерията ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че EMG имат официален представител за България - FORTE MUSIC /www.fortebg.com/ >> http://emgpickups.com/dealers

Може да провериш там ,те имат налични всички модели EMG.

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

По ред на номерата:

 

@Bob Rock - да, знам, че Форте са вносители. Аз затова и питах дали СД ги има по нашите ширини, тъй като бях видял от къде мога да се снабдя с ЕМГ, стига да ги има в наличност, разбира се.

 

@Valserp - недей да скромничиш, сравнението е структурирано, анализирано и добре обяснено. Това в тубата рядко се среща, само потърси да видиш оня другия, дето е правил сравнение, какъв е ръб, а и свири с гъза си. А иначе съм се спрял на активни, тъй като искам да изцедя максималния пауър, който мога да постигна. Ако имаш конкретно предложение за пасивен (освен JB), съм отворен към идеи. Искам да спомена, че като звук търся по-скоро модерния метъл саунд - с повече среди, а не скуупнат с V-образен еквалайзер. Между другото, при махагона мисля, че изпъкват повече ниски и високи, демек един СД Метъл би ми свършил добра работа за напомпване на средите. Но всичко това е чисто теоретично.

 

П.П. Тя батерията нали може да се събере във вече съществуващия отвор за електорника?

Редактирано от Trysth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се побере, ако има място, разбира се :icon_shithappens:. В този случай е добре да увиваш около електродите малко изолирбанд, след като й сложиш куплунга, за да избегнеш възможността някоя гола жица в кухината да я даде на късо. Може и да си завинтиш за стените някакво приспособление, което да я придържа, да не се мята насам-натам в кухината. Може и да сложиш 2 батерии за 18 волта.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, четох специално за EMG, че варианта с 18-те волта е много по-добър от 9-ката. Но ще ми трябват 2 батерийки по 9 волта нали? И за 2-те ще има ли място да ги навра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи една батерия и пробвай да я навреш така - на сухо. После си визуализирай как ще прекараш допълнителните жици и куплунга. Аз така го реших.

 

BTW във форумите на Дънкън четох, че Блекаутите нямали особена нужда от 18-волтов мод(даже и ефектът бил минимален, спрямо ефекта при мод-ването на EMG-тата). Може и да е вярно, тъй като старите Livewires идваха направо с 18-волтов мод, а сега Блекаутите(по-новата версия) ги намалиха на 9V(то-ест смята се, че са ги направили да звучат достатъчно добре на 9V).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говорим за хай-гейн, проблем няма и с 9 волта.

При по-чистото свирене, просто понякога усилвателя "очаква" да получи по-голяма от +- 4.5В амплитуда на силните пикове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Dimarzio, D aktivator

 

Eдна от китарите ми е баш махагонова с баш такива адаптери и комбинацията ми допада адски много, взаимствах я от Мухамед от Necrophagist.

 

 

П.С. имам и две китари съответно с активни и пасивни ЕМГ-та, D Aktivator-a са по-кефещи за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както @black waltz каза вече е пробвал D Aktivator-a на махагонова китара и е супер доволен.Аз лично вече няколко пъти виждам тунинговани китари с Emg-та които са активни и не останах много доволен-всеки с вкуса си :)

Защо не пробваш и с Dimarzio X2n про полужение че ти е фиксиран бриджа този адаптер се представя много добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз имам Ibanez Xiphos, който е махагон нек-тру и е с DiMarzio® D Activator™ pickups и определено обажда добре, нищо че са пасивни. Т.е. не знам да има такова разделение че активните по подразбиране да са по-добри от пасивните, По-скоро е въпрос на усет и вкус. А от друга страна да те питам какво не им харесваш на стандартните B.S.D.M. pickups?

И 3те ми B.C.Rich-a са си с такива и съм супер доволен от звука (свиря предимно траш и дет метъл). Свирил съм на живо(концерти и фестивали) с такава китара през доста мощна апаратура и не е имало ни най-малки признаци да не звукоизвличат правилно. Според мен много добре балансирани и мощни, може би най-добрите сток(не маркови) адаптери на който съм попадал през близо 20те години свирня.

Редактирано от edgecrusher
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като взех китарата сток адаптера на бриджа беше сменен със SD Custom Custom, а нека беше фабричния. Бриджа ми харесва, но искам нещо още по-напържено, а нека е много глух и слаб и изобщо не ми харесва. Не съм чувал фабричния бридж, затова не мога да го коментирам, но нека определено не ме впечатлява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.