Jump to content
Българският форум за музиканти

Фендери и Гибсъни за по 300 $ ?


guitarpl5

Recommended Posts

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Говорих с един доста известен лютиер за тези дъски и той ми сподели че е оправял няколко от тях и че изопщо не са толкова трагични.Да, почти сяка се нуждае от някаква интервенция, ама след това звучали много добре(не казвам като оригинала)ама доста добре ако имам предвид колко пари са броени.Въпроса е да ли на някой му стиска да се раздели с

извесно количество долари...

Редактирано от rockozaurus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Интересното,е че има и скуайери за същите кинти като гибсъните и фендерите,чудя се дали са Скуайер-менте :greenangel:

 

Сашо, не си си научил урока - скуайър не може да са менте!

А и не може да имат менте - представи си примерно, клечки за шишчета менте. Няма оригинал или менте - все са си клечки. Наздраве :icon_shithappens:

Редактирано от SixStrings
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и сега гледам един дето си е купил модел на зак уаилд пише че единствения косур на китарата е че електрониката е доста менте,но за такива пари дървото било на ниво ГИБСЪН

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък на един китарист от ЮАР, стринка му от Нова Гвинея ми каза, че приятел на дядо и си бил купил такава китара и била екстра - като за 360 долара, а била замо 330.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А вие чели ли сте един от разказите на Хашек (забравих името на разказа) в който нашите герои правят една атракция - палатка тъмна и вътре единия удря шамар на този, който влезе и друг, който веднага го изхвърля от другата страна. И всички излязли, за да не се минат съветват и другите да минат през атракцията защото била уникална и незабравима... та така с доволните...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересното,е че има и скуайери за същите кинти като гибсъните и фендерите,чудя се дали са Скуайер-менте :D

 

Сашо, не си си научил урока - скуайър не може да са менте!

А и не може да имат менте - представи си примерно, клечки за шишчета менте. Няма оригинал или менте - все са си клечки. Наздраве :cheers2:

 

Принципно, колкото и странно да ви се струва и да ви звучи, Squier са марка за китари и не правят ментета. Също така, колкото и парадоксално да е има Fender Stratocaster има и Squier Stratocaster. От там на татък всички други китари с три едининчни адаптера и с форма на Stratocaster се наричат Strat копия. Било то Blade, ESP, Ibanez, някои модели на Jackson, Charvel, Yamaha и тн. и тн. (В някои случай тия китари са Супер стратове, защото тенденцията им е ориентирана към по-хай гейн изпълнения и тежка музика.)

Та в общи линии, Squier е единствената фирма, oсвен Fender, която прави Stratocaster-и, без те да се наричат копия.

 

ПП: Менте - ниво на качество или само качество - две различни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Било то Blade, ESP, Ibanez, някои модели на Jackson, Charvel, Yamaha и тн. и тн. (В някои случай тия китари са Супер стратове, защото тенденцията им е ориентирана към по-хай гейн изпълнения и тежка музика.)

 

 

За съжаление това никак не прави Squier Standard Stratocaster по-добра китара от копията на Blade, примерно.

А и честно казано, дали една ктиара се нарича "копие" от някого там или не, касае само Фендер фанатиците, както и търговските представители. Важното е да свири. Аз съм сигурен, че "копието" Blade в ръцете на някой китарист би предизвикало по-голям интерес от "оригиналът" Squier :cheers2:.

 

Всъщност нека кажем, че оригиналът е на Фендер и да спрем до тук. Това, разбира се, не изключва възможността някои копия, особено скъпи и "къстъм", да свирят и по-добре от сериен Фендер. Но... темата е за друго.

 

spongebob рулира!!! :D

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не знам въобще защо някои разглеждат темата като сериозна,разбрахме,това е битака за китари.Всичко за 300$...фендер,мендер,всииичко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Никой не възхвалява нивото на Squier. Поне не аз. Ясно е че Blade са с по-високо качество. Ясно е, че когато платиш 4к$ за Strat Copy или Superstrat свирят по-добре от Fender. Или най-малкото такова е очакването.

 

+1 docc.

 

@spongebob - защото темата се изкриви, за кой ли пореден път. 300$ като 300$. Някои плащат толкова, защото нямат възможност за повече. Други плащат 2000$, в които 1500$ са материалите, труда и поне 500$ са снобизъм. Плащане за надписа на главата... По всяка вероятност и заради личното удоволствие да притежава въпросния надписа на главата. От него момент на сетне, вече нещата се изкривяват и всичко с различен надпис на главата, а най-вече нещо три пъти по-евтино, бива гледано с пренебрежение.

 

"Аз съм сигурен, че "копието" Blade в ръцете на някой китарист би предизвикало по-голям интерес от "оригиналът" Squier" - Аз пък не, но нека бъде примерно Stagg, не Squier. Или ако липсата на интерес се изразява в мълчание, тогава да. Защото знаем как се избягва да се коментират теми Stagg vs Gibson поради многото високо ниво на гейн. :cheers2: Или пък когато когато Налбантов беше пуснал семпли със Squier-a си.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.