Slav Отговорено Април 28, 2009 Share Отговорено Април 28, 2009 (Редактирано) ^По-скоро са ги погнали ОТВСЯКЪДЕ. Редактирано Април 28, 2009 от Slav Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockozaurus Отговорено Април 28, 2009 Share Отговорено Април 28, 2009 (Редактирано) Говорих с един доста известен лютиер за тези дъски и той ми сподели че е оправял няколко от тях и че изопщо не са толкова трагични.Да, почти сяка се нуждае от някаква интервенция, ама след това звучали много добре(не казвам като оригинала)ама доста добре ако имам предвид колко пари са броени.Въпроса е да ли на някой му стиска да се раздели с извесно количество долари... Редактирано Април 28, 2009 от rockozaurus Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SixStrings Отговорено Май 1, 2009 Share Отговорено Май 1, 2009 (Редактирано) Интересното,е че има и скуайери за същите кинти като гибсъните и фендерите,чудя се дали са Скуайер-менте Сашо, не си си научил урока - скуайър не може да са менте! А и не може да имат менте - представи си примерно, клечки за шишчета менте. Няма оригинал или менте - все са си клечки. Наздраве Редактирано Май 1, 2009 от SixStrings Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d4_ghero Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 писах си с един поляк закупил от там някакъв гибсън, каза че за цената има качество на епифон от 400 евро (почти гибсън) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 Това са глупости, мой човек Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d4_ghero Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 и сега гледам един дето си е купил модел на зак уаилд пише че единствения косур на китарата е че електрониката е доста менте,но за такива пари дървото било на ниво ГИБСЪН Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasog Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 (Редактирано) ^ Това са глупости, мой човек Би ли дефинирал дърво "на ниво ГИБСЪН" ? Редактирано Май 7, 2009 от sasog Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 На мен пък на един китарист от ЮАР, стринка му от Нова Гвинея ми каза, че приятел на дядо и си бил купил такава китара и била екстра - като за 360 долара, а била замо 330. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billymilano Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 А вие чели ли сте един от разказите на Хашек (забравих името на разказа) в който нашите герои правят една атракция - палатка тъмна и вътре единия удря шамар на този, който влезе и друг, който веднага го изхвърля от другата страна. И всички излязли, за да не се минат съветват и другите да минат през атракцията защото била уникална и незабравима... та така с доволните... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 Интересното,е че има и скуайери за същите кинти като гибсъните и фендерите,чудя се дали са Скуайер-менте Сашо, не си си научил урока - скуайър не може да са менте! А и не може да имат менте - представи си примерно, клечки за шишчета менте. Няма оригинал или менте - все са си клечки. Наздраве Принципно, колкото и странно да ви се струва и да ви звучи, Squier са марка за китари и не правят ментета. Също така, колкото и парадоксално да е има Fender Stratocaster има и Squier Stratocaster. От там на татък всички други китари с три едининчни адаптера и с форма на Stratocaster се наричат Strat копия. Било то Blade, ESP, Ibanez, някои модели на Jackson, Charvel, Yamaha и тн. и тн. (В някои случай тия китари са Супер стратове, защото тенденцията им е ориентирана към по-хай гейн изпълнения и тежка музика.) Та в общи линии, Squier е единствената фирма, oсвен Fender, която прави Stratocaster-и, без те да се наричат копия. ПП: Менте - ниво на качество или само качество - две различни неща. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 Ех...продължават да вербуват,преди бяха ДС,сега РФ...просто ги преструктурираха. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 (Редактирано) Било то Blade, ESP, Ibanez, някои модели на Jackson, Charvel, Yamaha и тн. и тн. (В някои случай тия китари са Супер стратове, защото тенденцията им е ориентирана към по-хай гейн изпълнения и тежка музика.) За съжаление това никак не прави Squier Standard Stratocaster по-добра китара от копията на Blade, примерно. А и честно казано, дали една ктиара се нарича "копие" от някого там или не, касае само Фендер фанатиците, както и търговските представители. Важното е да свири. Аз съм сигурен, че "копието" Blade в ръцете на някой китарист би предизвикало по-голям интерес от "оригиналът" Squier . Всъщност нека кажем, че оригиналът е на Фендер и да спрем до тук. Това, разбира се, не изключва възможността някои копия, особено скъпи и "къстъм", да свирят и по-добре от сериен Фендер. Но... темата е за друго. spongebob рулира!!! Редактирано Май 7, 2009 от Evtim Djerekarov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 (Редактирано) А и честно казано, дали една ктиара се нарича "копие" от някого там или не, касае ..... ... обективността! Редактирано Май 7, 2009 от docc Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 Аз не знам въобще защо някои разглеждат темата като сериозна,разбрахме,това е битака за китари.Всичко за 300$...фендер,мендер,всииичко! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Май 7, 2009 Share Отговорено Май 7, 2009 (Редактирано) Никой не възхвалява нивото на Squier. Поне не аз. Ясно е че Blade са с по-високо качество. Ясно е, че когато платиш 4к$ за Strat Copy или Superstrat свирят по-добре от Fender. Или най-малкото такова е очакването. +1 docc. @spongebob - защото темата се изкриви, за кой ли пореден път. 300$ като 300$. Някои плащат толкова, защото нямат възможност за повече. Други плащат 2000$, в които 1500$ са материалите, труда и поне 500$ са снобизъм. Плащане за надписа на главата... По всяка вероятност и заради личното удоволствие да притежава въпросния надписа на главата. От него момент на сетне, вече нещата се изкривяват и всичко с различен надпис на главата, а най-вече нещо три пъти по-евтино, бива гледано с пренебрежение. "Аз съм сигурен, че "копието" Blade в ръцете на някой китарист би предизвикало по-голям интерес от "оригиналът" Squier" - Аз пък не, но нека бъде примерно Stagg, не Squier. Или ако липсата на интерес се изразява в мълчание, тогава да. Защото знаем как се избягва да се коментират теми Stagg vs Gibson поради многото високо ниво на гейн. Или пък когато когато Налбантов беше пуснал семпли със Squier-a си. Редактирано Май 7, 2009 от Slide Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts