Ex74 Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Бях гледал, че се предлагат разни джаджи които си ги слагаш на флойда вместо пружини. Т.е. си заключваш флойд роуз-а и да ти спрат главоболията с настройки при смяна на строй? Някой може ли да каже в БГ къде има такова нещо, тъй като не ползвам много флойд-а... Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Значи може да ти звучи просташки, но 2 дървени трупчета с подходящите размери вършат същата работа. Измерваш точно разтоянията на отвора и ги застопоряваш плътно така че флойда да е в хоризонтално положение. Това е в случай че ти се отдава DIY (направи си сам). Цитирай
Ex74 Отговорено Април 26, 2009 Автор Отговорено Април 26, 2009 това може би ще е крайния вариянт, някой да знае друго решение.. ? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Ами това е най-лесният и ефективен начин. Има други джаджи като Тremol-no, Тremsetter (с какъвто съм и аз), но те са скъпи, а тремсетърът специално не застопорява и не можеш да сменяш настройката както си поискаш - функцията му е да стабилизира флойда достатъчно, че да не мърда при бендове и да се връща винаги в "нулева" позиция. Ако все пак си решил, Tremol-no има функция за застопоряване, потърси из нета и евентуално от къде да си го поръчаш. Цитирай
billymilano Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 То ако мърда при бендове.... по-добре го залей с епоксидна смола и забрави Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) Пак се изказа неподготвен. Всички флойдове без някакви такива приспособления мърдат при бендове... Редактирано Април 26, 2009 от SomeoneElse Цитирай
billymilano Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 чак пък неподготвен... моя що не мърда? Цитирай
Ex74 Отговорено Април 26, 2009 Автор Отговорено Април 26, 2009 Ауч, Tremolo-No - $70 .. май ше е вариянта с летвичката.. та как викаш може да стане? Идеята ми е да застопоря флойд-а като фиксед бридж... и да си сменям строя без да ми се размрънкват и другите струни? Цитирай
Slav Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 ^^ Просто не го усещаш. Я пробвай да изсвириш 3-та свободна като същевременно бендваш 6-та примерно или коя да е друга. Или пробвай да направиш унисон бенд - трудно е, защото струната, която не бендваш, е повлияна от флойда. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) Billymilano, защото floyd rose системата е система от плаващ тип. Т.е. самият флойд е балансиран от опъна на струните на едната страна и опъна на пружините на другата страна. Когато правиш бенд, ти опъваш струната допълнително за да вдигнеш тона. Този допълнителен опън накланя флойда в посока към струните, защото опъваш съответната струна. Когато флойдът се наклони към струните, тона на всички останали, освен на bend-натата струна пада. Пада достатъчно, за да прави китарата да звучи фалшиво, ако се наложи да изсвириш повече от един тон, от които единият е бенднат, като например double-stop или unison бендовете. Точно поради тази причина и на китари с флойд бендовете се правят от гледна точка на това, че трябва да се правят по-големи, за да се компенсира движението на флойда. Аз ли трябва да ти ги обяснявам тия неща Ако искаш да пробваш, пусни китарата, удари някоя струна празна, след това докато празната струна звучи хвани някоя от другите струни и я дръпни нагоре, или направи бенд да нея без да я удраш. Тона на празната струна, която удари преди това се понижава, нали? Или пък double-stop bend-ове - хващаш едновременно Ми на първа струна и Ре на втора струна, удряш ги и двете и правиш бенд само на втора струна, за да стане и тя Ми. Първото Ми още ли е Ми, или е по-ниско? Според мен и твоя флойд мърда, но не си го забелязал. Не се опитвам да се правя на важен - просто няма как да избягаш от това. Едит: Slav ме е изпреварил докато си довърша писанието. Редактирано Април 26, 2009 от SomeoneElse Цитирай
MrDeath Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Кво му обясняваш, не се занимавай. Иначе по темата, Tremol-no е най-интелигентния начин, не е и толкова скъп, все пак няма да си го купуваш през две седмици иначе варианта с трупчетата е другата хава. 1 Цитирай
billymilano Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) SomeoneElse, да разбира се, че мърда но и после си се връща. Аз мислех че при теб мърда и си остава и затова искаш да го застопориш... благодаря за обясненията все пак мрДед, научи ли блек метълите Редактирано Април 26, 2009 от billymilano Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) Много мислиш, бе, човек. Някои неща са по-прости, от колкото изглеждат Хайде стига, да се съсредоточим върху темата. Редактирано Април 26, 2009 от SomeoneElse Цитирай
MrDeath Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Аз колкото ми трябва ги знам, но ти научи флойдовете, щото даваш грешни и глупави съвети и кой знае някой може да ти се върже. Цитирай
Recommended Posts