Jump to content
Българският форум за музиканти

Заключване на флойд


Ex74

Recommended Posts

Бях гледал, че се предлагат разни джаджи които си ги слагаш на флойда вместо пружини. Т.е. си заключваш флойд роуз-а и да ти спрат главоболията с настройки при смяна на строй? :thumbs_up: Някой може ли да каже в БГ къде има такова нещо, тъй като не ползвам много флойд-а...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи може да ти звучи просташки, но 2 дървени трупчета с подходящите размери вършат същата работа.

Измерваш точно разтоянията на отвора и ги застопоряваш плътно така че флойда да е в хоризонтално положение. Това е в случай че ти се отдава DIY (направи си сам).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това е най-лесният и ефективен начин.

 

Има други джаджи като Тremol-no, Тremsetter (с какъвто съм и аз), но те са скъпи, а тремсетърът специално не застопорява и не можеш да сменяш настройката както си поискаш - функцията му е да стабилизира флойда достатъчно, че да не мърда при бендове и да се връща винаги в "нулева" позиция.

 

Ако все пак си решил, Tremol-no има функция за застопоряване, потърси из нета и евентуално от къде да си го поръчаш. :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак се изказа неподготвен. Всички флойдове без някакви такива приспособления мърдат при бендове...

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауч, Tremolo-No - $70

.. май ше е вариянта с летвичката.. та как викаш може да стане?

Идеята ми е да застопоря флойд-а като фиксед бридж... и да си сменям строя без да ми се размрънкват и другите струни?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Просто не го усещаш. Я пробвай да изсвириш 3-та свободна като същевременно бендваш 6-та примерно или коя да е друга. Или пробвай да направиш унисон бенд - трудно е, защото струната, която не бендваш, е повлияна от флойда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Billymilano, защото floyd rose системата е система от плаващ тип. Т.е. самият флойд е балансиран от опъна на струните на едната страна и опъна на пружините на другата страна. Когато правиш бенд, ти опъваш струната допълнително за да вдигнеш тона. Този допълнителен опън накланя флойда в посока към струните, защото опъваш съответната струна. Когато флойдът се наклони към струните, тона на всички останали, освен на bend-натата струна пада. Пада достатъчно, за да прави китарата да звучи фалшиво, ако се наложи да изсвириш повече от един тон, от които единият е бенднат, като например double-stop или unison бендовете. Точно поради тази причина и на китари с флойд бендовете се правят от гледна точка на това, че трябва да се правят по-големи, за да се компенсира движението на флойда.

 

Аз ли трябва да ти ги обяснявам тия неща :surprise:

 

Ако искаш да пробваш, пусни китарата, удари някоя струна празна, след това докато празната струна звучи хвани някоя от другите струни и я дръпни нагоре, или направи бенд да нея без да я удраш. Тона на празната струна, която удари преди това се понижава, нали? Или пък double-stop bend-ове - хващаш едновременно Ми на първа струна и Ре на втора струна, удряш ги и двете и правиш бенд само на втора струна, за да стане и тя Ми. Първото Ми още ли е Ми, или е по-ниско? :)

 

Според мен и твоя флойд мърда, но не си го забелязал. Не се опитвам да се правя на важен - просто няма как да избягаш от това.

 

Едит: Slav ме е изпреварил докато си довърша писанието.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кво му обясняваш, не се занимавай. Иначе по темата, Tremol-no е най-интелигентния начин, не е и толкова скъп, все пак няма да си го купуваш през две седмици иначе варианта с трупчетата е другата хава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SomeoneElse, да разбира се, че мърда но и после си се връща. Аз мислех че при теб мърда и си остава и затова искаш да го застопориш... благодаря за обясненията все пак :)

 

мрДед, научи ли блек метълите :surprise:

Редактирано от billymilano
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:surprise:

 

Много мислиш, бе, човек. Някои неща са по-прости, от колкото изглеждат :)

 

Хайде стига, да се съсредоточим върху темата.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз колкото ми трябва ги знам, но ти научи флойдовете, щото даваш грешни и глупави съвети и кой знае някой може да ти се върже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.