zazz Публикувано Април 24, 2009 Публикувано Април 24, 2009 Не знам дали е тук мястото,но бихте ли ми дали предложения за някои лесни за свирене хард рок/хеви метъл песни за начинаеща група. Цитирай
yotzzo Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 (Редактирано) ^ И солото ти ли ще им го изсвириш? Щото начинаещ китарист малко че се поизпОти... Редактирано Април 25, 2009 от yotzzo Цитирай
ultramega Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 ^ по моему , една жива гайда по ще му пасне за соло Цитирай
hand_of_doom Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 По-добре да забравят за Queen поне докато не навъртят 3-4 години стаж Начинаещ китарист не само да се поизпоти, ами и да се понасере, няма да го изкара Та като стана въпрос за някакви по-лесни и доста така известни песни, подходящи за начинаещи, мога да предложа няколко: Judas Priest - Breaking The Law Twisted Sister - We're Not Gonna Take It Metallica - Die, Die My Darling Deep Purple - Smoke On The Water Можете да пробвате и с нещо по-лесно на Rainbow например Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 (Редактирано) Nickelback - Hero(Spiderman OST) - 4 акорда на кръст, солото и тотален начинаещ ще го направи. Редактирано Април 25, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
zazz Отговорено Април 26, 2009 Автор Отговорено Април 26, 2009 Благодаря за предложенията Smoke... и Breaking the law вече сме ги направили. И въпреки че съм начинаещ имам едно предложение за кавър към "колегите" на моето положение-AC/DC-The Jack Цитирай
fusion Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 ДиСи биха били един добър избор за първи песни ако ги нямаше два фактора А именно - Бон Скот/Браян Джонсън Китарката си свири някви блусизми пък хич да не е и без сола може... ама ей ако ми намериш начинаеща банда да пее диси... Цитирай
hand_of_doom Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Абе аз като съм начинаещ китарист, не ми пречи да правя и Back In Black, та дори и Thunderstruck (въпреки че интрото би изпотило бая начинаещи ). Ама трябва да пусна обява от рода на Wanted... Reward! за да си намеря вокалист за подобни изпълнения Иначе като за начинаещи музиканти става горе-долу и Warriors of the World на ManOwaR...Въпреки че вокалистът също трябва да е що-годе печен Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Защо не пробвате Kid Rock - All Summer Long? Аз от доста време бях и хвърлил око, днеска я погледнах и се оказа, че вътре се редуват 3 акорда през цялата песен, ритъмът е лесен, солото - сравнително, текста е чук, готина е. Има в Youtube и една версия, за 2 кухарки, записана в някакъв клуб в САЩ от едни пичове. Хем звучи яко, хем е сравнително лесна тая песновка, пробвайте я. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Ааа сега се сетих! Що не свирите Smells Like Teen Spirit на Nirvana?!? Всичко на всичко един брутален риф и май някъде имаше някакво соло...Ама пак някой трябва да я пее Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Nirvana - Something In the Way (два акорда, ми5 и до5-обръщение; виолончелото го зарежете) Цитирай
fusion Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Ние с първата ми банда се хвърляхме на неща, които изобщо не ни пасваха на нивото, но пък това донякъде беше хубаво Говоря за най-най началото и правехме разни Audioslave-oве, ACDC без вокали и сума рок класики. Не търсете нещо, което ще се впише в сегашните ви възможности е моят съвет. Търсете нещо близко до тях, винаги ще трябва да научите и нещо ново за която и да е песен (поне в началото). Цитирай
hand_of_doom Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Определено да се пробваш с нещо леко над нивото ти е добра идея по пътя на прогреса Освен това трябва да свирите нещо дето да ви кефи (щото аз като съм се захващал с нещо дето не ме кефи, колкото и елементарно да е - просто не върви, няма мерак). Така че подберете си нещо по ваш вкус, което все пак да можете да изсвирите с малко повече упражнения ако трябва (не бързайте все пак с DragonForce ) и давайте. Айде, успех! Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 С първата група се юрнахме да правим много хай левъл неща...Kill the King (Rainbow) , Strormbringer (Deep Purple) , Highway Star (Deep Purple) , Sweet child o mine (GNR) и т.н.....Голяма грешка ... Лесно парче като за начало би било Fairytale Gone Bad на Sunrise Avenue.. Мейби Everyday на Bon Jovi (макар че ще се озорите..) .. Don't Cry на Guns n roses...Word Up на Korn... Абе не са малко песните , просто не се целете прекалено на високо . Цитирай
Recommended Posts