Александар Публикувано Април 24, 2009 Публикувано Април 24, 2009 Здраво на сите на форумов!Јас сум од Македонија,името ми е Александар.Видов овде дека кирилицата е задолжителна,се надевам дека нема да ви пречи мојата кирилична верзија.Инаку сум гитарист,поточно гитароманијак,иако не толку многу во последно време.Омилени гитаристи ми се Џими Пејџ,Хендрикс,Џон Скофилд,Пет Метини,Влатко Стефановски ,нормално .....Голем почитувач сум на Теодоси Спасов.Пред некое време прочитав дека некои џез гитаристи учат за музиката слушајќи музичари кои свират на дувачки инструменти.На пример Мајк Стерн ги учи фразите на Мајс Дејвис и Чарли Паркер,епа јас ги учам фразите на Теодоси Спасов. Инаку , многу ми е мило што го открив овој форум и се надевам дека ќе се дружиме.Поздрав до сите! Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Драго ми е, че такова присъствие се появява във форума. И ми е интересно... Добре дошъл! Цитирай
emomihaylov Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Здравей Да не си Александар от Мюзик Айдал... А и да не си пак си ни добре дошъл. Надявам се да си преказаш добре тук!!!!! Цитирай
Александар Отговорено Април 24, 2009 Автор Отговорено Април 24, 2009 Хахаха , emomihaylov, не сум тој Александар. Благодарам на срдечниот пречек и добро ве најдов! Инаку, Ангелина, со тебе изгледа ја делиме страста кон музиката на Pink Floyd. А пак песната што ти стои како потпис ( Great Gig In The Sky ), мислам дека сосема оправдано го носи својот наслов. Баш некако е вселенска.Како и целиот албум, впрочем.Иако темата му е прилично приземна.Поздрав! Цитирай
synchu Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Здраво, Александаре и добре дошъл. Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Това с фразите на "духачите" е интересно. Я пусни някой запис; това е нов подход, поне за мен. Цитирай
Александар Отговорено Май 5, 2009 Автор Отговорено Май 5, 2009 (Редактирано) Уште еднаш благодарам за гостопримството на сите тука Редактирано Май 5, 2009 от Александар Цитирай
Александар Отговорено Май 5, 2009 Автор Отговорено Май 5, 2009 Това с фразите на "духачите" е интересно.Я пусни някой запис; това е нов подход, поне за мен. Важи ,нема проблем!Ќе се потрудам да пуштам нешто наскоро.Поздрав! Цитирай
разбойник Отговорено Май 7, 2009 Отговорено Май 7, 2009 Добре дошъл и от мен. Дано ти хареса и поостанеш - интересно е да чуем мнения и свирене на съседи по държава Чакам записи с нетърпение. Цитирай
Recommended Posts