Evtim Djerekarov Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) Можете ли да ми кажете дали има в xxxx в София този модел: http://www.jhs.co.uk/vin_metalaxxe/VR4000CMO.jpg Лазаха ми, че са останали само няколко Vintage китари в РФ. Както споменах по-горе, вече РФ няма да ги внасят. Редактирано Април 26, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Бих искал да обърна внимание, че Squier имат някои учдващо добри попадения в най-евтината ценова категория в порядъка от 250 камъка. Казвам го от опит, най-малкото учудващо добро дърво и качествена изработка. Мисля, че определено надскача цената си, а за сравнението по звук мисля, че е въпрос и на вкус, но звучи по-добре от Ibanez за 500 или 900 камъка (лично мое мнение). Разбира се става дума и за късмет. Отбелязвам естествено, че това е една китара за начинаещи все пак. Бих казал, че твърденията ти са твърде подвеждащи.... Скуаер за 250 си е китара за 250, както всяка друга. На същия принцип можем да твърдим и че Stagg или HarleyBenton имат трашно добри попадения за 250 лв. Цитирай
noflip Отговорено Април 26, 2009 Автор Отговорено Април 26, 2009 edgecrusher ще споделиш ли как се сдоби с онази Acepro китарка и какви пари е горе-долу? имат страхотни модели като визия в сайта им и ми е интересно да пипна някой от тях за да му чуя звука. те са доста млада фирма (от 2004) и като нищо може и да правят добри китари, макар и серийно производство. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) ^ Да, аз също съм силно заинтригуван? Редактирано Април 26, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
Бицев Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Доуточнение! Charles H. Kaman създава 'Ovation' и произвежда инструменти от 1967. През 1988 'Hamer Guitars' е придобита (закупена) от C.Kaman - т.е. е негова собственост и става част от 'Kaman Music Corp.' (която, както например и 'Kaman Aerospace' е подразделение на 'Kaman Corp.') От този период нататък започва и производството на "нехарактерни" за Hamer модели - Superstrat-варианти; Strat- и Tele-подобия и пр. Т.е. 'Kaman MC' е собственик на всички марки от състава си, а не само дистрибутор... ... В края на 2007 (сделката влиза в сила от 01.01.2008) 'Fender MIC' придобива 'Каман МК' с всичките и активи (марки; производствени мощности; дистрибуторска мрежа)... Печелиш, докторе! Нямам претенции да съм изучавал корпоративна история на Кеймън, просто съм се заблудил от чуто-недочуто през годините... Ако съм знаел, че си купувам Овейшън, сигурно (психологически) щях да пропусна тая (отлична) китара и щях да си взема все-пак Лес Пол (за какъвто бях тръгнал). Имал съм късмет - понякога невежеството играе в наша полза Наздраве! Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) За тези пари е явно корейската версия - и тя е по-добра от всяко копие на Лес Пол, включително от (Гибсъновите) Епифон-и. Който ще си избира китара до тоя ценови диапазон обезателно да я опита. Не е корейска- мейд ин Индонезия. Но изработката е много добра,няма дребни дефекти и неизпипаност като при Винтиджа. Редактирано Април 26, 2009 от Hillbilly Цитирай
Бицев Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) Не е корейска- мейд ин Индонезия.Но изработката е много добра,няма дребни дефекти и неизпипаност като при Винтиджа. След като docc ми отвори очите, че всъщност това вече е Фендер (виж диалога ни по-горе) - не се учудвам на Индонезия, няма да се учудя и на Китай в скоро време. Все пак това е Фендер - страхотна фирма, способна.. и на боклуци нерядко. Оставайки на мнението си за Хеймър като превъзходни китари, виждам и потвърждение, че не трябва да се робува на марки, а да се пипа с ръце и слуша с уши. Големи марки могат да разочароват, а по-малко познати могат да ни изненадат приятно. Както ме изненада Хеймър навремето, когато бях тръгнал да си избирам от любимата марка - Гибсън. Пробвайте! Редактирано Април 26, 2009 от Бицев Цитирай
docc Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Ако съм знаел, че си купувам Овейшън, сигурно (психологически) щях да пропусна тая (отлична) китара и щях да си взема все-пак Лес Пол (за какъвто бях тръгнал). ...Наздраве! Това не го схванах! Наздраве ! Цитирай
Stone Free Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Аз съм вече почвам да звуча малко като рекламен агент, но препоръчвам http://www.hagstromguitars.com от сърце Цитирай
fLiSk Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 И аз така с Майкъл Кели: http://www.michaelkellyguitars.com/ Пак са корейски, качеството като за 500 - 600 те евро, които струват е супер. Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Видях, че няколко човека са подкрепили Cort, и аз ще го направя Страшно добри и китари и басове, които за тези цени са просто нереални Ето и по-точно, да не говоря общо един модел, който вече съм изпитал и съм сигурен- http://www.cortguitars.com/english/product...?product_id=105 Cort evl k4- цената му е 512 лева, махагон, EMG пасивни адаптери, Floyd rose (не е оригинален, недейте много брутално и грубо да го дърпате, още по малко давайте на приятели дето не са пипали китара до сега да го опъват че има склонност да се попрецака (всмисъл разглабва се гадно ръчката и всеки път трябва да натягаш преди да дърпаш) ), заключващата система му държи , удобна е и вече за външен вид, има там пентаграмки, гробчета, матирана е и не остават гадни пръсти Абе мн добра 2но по ефтина от колкото трябва да бъде според мен Цитирай
kolio_k Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 На Cort всичко им е супер, освен наистина лошото качество на хардуера. Казвам го от опит, имах такава и то от по скъпите, разни чаркове от типа ключове имат склонност да се чупят без особена причина. Иначе качеството на изработката им е забележително за цената Цитирай
sasog Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Като върл кортаджия и собственик на китара (EVL-K4) на тази фирма от около 8-9 месеца мога да кажа следното: 1.Флойдът е добър.Държи се.На мен ми се разстройва само първа струна.Това е друг въпрос обаче...Не мисля, че е проблем на тремолото като такова. 2.EMG-тата са пасивни еквиваленти на EMG 81.Много силен изходен сигнал-яко метъл. 3.ДрЪвото-махагон.Eдва ли е от една плантация с Лес Пол-ския, ама айде ... 4.Ключовете не ми изглеждат като да са върха, ама китарата е с флойд-има си заключване и това не е съществен проблем. 5.Изглежда супер Нали умря циганката дето ме хвалеше (китарата де, не мен) ..... Корт несъмнено (за мен поне) са по-добри и от Ибанките, и от Джаксъните, и от сите други евтинджоски модели на големи фирми.И като изработка, и като звук. Мистър Kris_ESP_M2, да запитам нещо: като казваш, че си изпитал този модел имаш предвид, че притежаваш такава китара или че си свирил на нея в магазина? И ако още не сте разбрали - Cort f***in' rulezzzzz!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 И ако още не сте разбрали - Cort f***in' rulezzzzz!!! Казвайки тези думи, не бива да пропускаш и немалкото оплаквания на хора от хардуера на тези китари. Явно е, че макар изработката да е 6, пак си имат слаби места. Не, че е проблем смяната, но да се казва,че са идеални е грешно. Цитирай
Recommended Posts