Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

някой може ли да запише бг обяснение как да се изсвири песента Metallica- NOthing else matters защото толкова сайтове и клипове гледах че накрая нищо не стана Друго си е на родния език ;)

Отговорено

Ти пък ми кажи как се свири Полета На Бръмбара ;) Песента се свири пръсти, с умение и с желание. Сигурно си начинаещ щом питаш. Трябва ти да можеш да свириш с пръсти, да свириш акорди с баре, Hammer On/Pull Off, флажолети, арпежи. Като почвах да свиря на китара мислех че това е най-лесната песен, а всъщност я научих цялата преди 1 месец.

Отговорено (Редактирано)

^ Безценна помощ ;)

@ victor4y

1.намери си някой таб на песента (сайтове с табове има БЕЗБРОЙ!, също и чичо Гугъл помага), не би трябвало да имаш проблеми с разчитането му, всичко ти е показано.

2.Ако нямаш Guitar Pro - намери си я и си я качи - ще ти окаже голяма полза.

3. Ако ВСЕ ПАК имаш проблеми с четенето на таба на Nothing Else Matters - направи си труда да прочетеш ето ТАЗИ тема от форума, и не вярвам да имаш някакви затруднения повече.

4.А най - лесно - пробвай да я свириш по слух. От това, по - полезно занимание, здраве му кажи! Поздрави!

Редактирано от Vasil Pavlov
Отговорено
Ти пък ми кажи как се свири Полета На Бръмбара ;) Песента се свири пръсти, с умение и с желание. Сигурно си начинаещ щом питаш. Трябва ти да можеш да свириш с пръсти, да свириш акорди с баре, Hammer On/Pull Off, флажолети, арпежи. Като почвах да свиря на китара мислех че това е най-лесната песен, а всъщност я научих цялата преди 1 месец.

а така пък се свири "Рапсодията", но така не помагаме на човека http://www.youtube.com/watch?v=pZ9jrBg4Lwc

Отговорено

"Ти пък ми кажи как се свири Полета На Бръмбара Песента се свири пръсти, с умение и с желание. Сигурно си начинаещ щом питаш. Трябва ти да можеш да свириш с пръсти, да свириш акорди с баре, Hammer On/Pull Off, флажолети, арпежи. Като почвах да свиря на китара мислех че това е най-лесната песен, а всъщност я научих цялата преди 1 месец."

браво

поне си схванал, че е начинаещ...

victor4y, мога да ти предложа ноти на песента - за две китари, за соло китара или аранжимент за акустична китара(отново соло)

ако знаеш какво да свириш, но имаш затруднения с практическата част и не ти помогне препоръчаното от васил павлов - обясни точно къде се спъваш, въпреки че не съм достигнал висотите на някои философи тук, ще опитам да помогна

Отговорено (Редактирано)

e---------0-----------------3-----p0-----------5-----p0----------12--------------

B-------5----5--5--5----5-----5-------7----7-----7------------12----(12)-------

G-----5------5--5--5--5---5-----5-----7--7---7-----7-------12-----------(12)--

D-----------------------------------------------------------------------------------

A---0--------0--2--3------------------5-------------------------------------------

E--------------------------------------------------------0--------------------------

B5 B5 B5

G5 G5 G5

A0 A2 A3

като акорд ли как да го изсвиря :? пробвах доста начини но не се получава

Между другото Да начинаещ съм свиря на акустична китара Кремона с метални струни Не мога да свиря по ноти Свиря просто за кеф и не съм тръгнал да се уча да свиря така да се каже професионално просто песента ме кефи и бих искал да я науча

И да попитам :) как да си сменя инструмента Защото пише акордеон .....

Редактирано от victor4y
Отговорено

Хм, благодаря ви за оказаното внимание към коментара ми, мисля, че съм обяснил поне кои техники да владее. Има достатъчно клипове в тубата и няма нужда да казваме на момчето нота по нота как се свири песента.

Отговорено (Редактирано)

В клипа дето ти дадох чевека показва и с лява и с дясна ръка как се свири. Иначе А - палец, G - показалец, B - среден. Вкарваш си пръстите и дърпаш струните.

Редактирано от schOle
Отговорено

Тази мелодия, колкото и да ти се струва лесна на слух, никак не е лесна. Всеки тръгва от факта, че "абе дрънкам там 4 празни струни", ама не е така. Сносен таб и аз не можех да намеря навремето, като за бонус ще ти кажа, че има сигурно стотици варианти, с които можеш да си съкратиш живота и нищо да не направиш.

Още една молба! Когато пускаш тема следващия път, огледай дали я пускаш в правилния раздел, след като веднъж същата тема е изчезнала от раздел китара, тоест е била изтрита. Ако не знаеш и как да четеш табулатури, моля прочети всичките онлайн туториъли, които има по темата. Лично ще съм ти много признателен.

Успех с търсенето,

Виктор

Отговорено

За мега-начинаещите има ДВД-та с видео уроци от Лик Лайбръри. Скоро пуснаха и втори диск за Металика, обясняват ги много бавно и подробно нщата, чак е досадно (поне за мен). Не се сещам наизуст има ли Натинга, но... действай! :thumbs_up:

Отговорено
За мега-начинаещите има ДВД-та с видео уроци от Лик Лайбръри. Скоро пуснаха и втори диск за Металика, обясняват ги много бавно и подробно нщата, чак е досадно (поне за мен). Не се сещам наизуст има ли Натинга, но... действай! :)

Ееее ся и ако намериш линк да си го драпна ЗЛАТЕН ще си :bravo: Или може би е само легално с парички ?

Отговорено

дай един скайп, понеделник следобед или вторник вечерта ще се намерим, ще ти пратя видео и ще опитам да помогна