ultramega Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 (Редактирано) Zwero Супер На мен не ми стигна да се излагам с китарата та се пробвах и на Клавир Кликни върху пианиста ---> ПП. сега видях че междуврменно се е включил истински клавирист. Извинявам се за моите издевателства Редактирано Април 24, 2009 от ultramega Цитирай
emo_tion1 Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Ultramega поздравления!!! Освен на китарата, много добре се справяш и на клавира Незнам защо, но не мога да слагм иконки,иначе щях да сложа няколко поздравчета Цитирай
nip Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Страхотни джемчета! Голямо Браво на всички участници! @zwero Много приятно и успокояващо звучене си постигнал! Цитирай
ultramega Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 emo_tion1 , благодаря ти, но съм мнооого далеч от добро свирене на клавишни инструменти Слушах твоята импровизация- класа Това моето го понаместих малко в нуендото след като го записах с Миди клавиатура че беше неритмично и то бая Цитирай
ciriljhonson Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 Ей , голям джем , голям купон , голямо нещо се заформило тука. Мога само виртуално да ви стисна ръцете. и да ви поздравя. А от мен , лауреат на кръжока "Ръцете ми пречат" , ей това , дано Джими гледа отгоре и ми прости. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 Много готина тема, Кольо! И разкошно поднесена! Поздравления на всички участници - има супер включвания! И клавиристите, тоже. Браво ultramega, много находчива бленда (а и тематични идеи). Чакам @Baby Thomas да се пребори с времето. А ми се иска и @Telerig, и @Black Bird да не ни забравят... Много правдив коментар е направил Бицев, обаче, за подвеждащия ефект на такива супер познати парчета, дето вкарват целия джем в едно русло. (Ще пробвам да не "цопна" в тоя капан... ). Цитирай
Unchained Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 За джемчето! Човек, ти ме накара да направя първия си опит! Цък. Цитирай
Unchained Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 Леко "поизправих" опита си - Не Кликай. Извинявам се, ако ставам нахален с двойния си пост. И пропуснах да спомена, че предните импровизацийки направо ме отказваха да взема участие... Евала! Цитирай
yotzzo Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 (Редактирано) http://www.4shared.com/file/101792434/f4bc...ittle_wing.html Ето и от мен. Не се сдържах и го измучах, даже. Смейте се колкото искате. Опитах се да е в духа на 60-те. Редактирано Април 26, 2009 от yotzzo Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 http://www.cmusicforum.com/pi/wing-01.mp3 айде на метеното, изпробвах току що китарата към миди, стана циганийка, затова само малка част пускам Цитирай
kolio_k Отговорено Април 26, 2009 Автор Отговорено Април 26, 2009 Браво на всички включили се ( китаристи, певци клавирджии и тн ), този джем сериозно се очертава като шаарен и хубав. Очаквам още разнообразни включвания. Ето едно неделно и от мен. Възползвах се , че ми бяха навързани хавите, вчера учех едни парчета и ме беше домързяло да раздигам. http://www.4shared.com/file/101817563/e095...tlewingjam.html Ще се радвам на коментари за звука, защото общо взето е близо до този, с който най често свиря, когато не се правя на някого, както най често правя във форума @Йотцо Много автентично си го докарал, густо майна п.п. Импровизацията ми няма нищо общо с контекста на парчето, ама не ми се правеше на СРВ пак и без това не го докарвам Цитирай
Бицев Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 @peshoy2k : Това е много интересно! Иска работа, естествено - но е в духа на разчупването, за което писах горе. Клавирите направиха по крачка, тази е още по-смела. Дай още! ( П.п. Няма ли във форума някой духач, който да не е слушал версията на David Sanborn (със Eric Clapton и Sheryl Crow), че да даде нещо оригинално? ) Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 @peshoy2k : Това е много интересно! Иска работа, естествено - но е в духа на разчупването, за което писах горе. Клавирите направиха по крачка, тази е още по-смела. Дай още! хехе, тегаво е. Не стана добре, сега се опитвам да опозная новата техника, то не е и миди адаптер а някаква програмка и ръгам с кабела в компа. Сложих един компресор пред компа, но разцъквам какви настройки горе-долу ще свършат работа, определено е зарибявка тва нещо Цитирай
Бицев Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 @kolio_k : Звукът наистина май ти е 'запазена марка' и е страхотен! (И аз най-често търся подобни звуци: със сочни ниски среди и изгладени от достатъчен драйв до почти цигулков тон, но със запазена китарна динамика, че да можеш да се изразяваш с извличането...) Няма 'педал' (или компютърен модел) за такъв звук, той става само в сложна комбинация от всички елементи във веригата - и си го заковал, майна, безпогрешно! Импровизацията ти също носи почерк, макал да е малко залутана на моменти (като професионалист от висок клас, никъде не си 'изпуснал нишката', но на моменти, за да я следваш, си поизпуснал емоцията - онези атаки, вибрати и неуловими нюанси дето правят от отличното изпълнение - велико). Важното е, че смело си се отклонил от класическите интерпретации, вложил си личен стил - и пак си останал верен на темата. Отначало като чух, че си използвал китарната версия на трака, реших че може да се подведеш в тоя дух (или пък да влезеш в конфликт с него). Но ти отлично си намерил баланса - не само като микс, а и стилово: и жив Стиви Рей да ти свиреше акомпанимент, солото ти нямаше да се пречка с него, а да се пасва, макар да е в друг стил. Това е майсторлък, браво! Въздържах се от изкушението да си пусна за сравнение версията на Ерик Джонсън - като цяло твоят тейк ми напомни за него (макар да е доста различен) - не знам дали е китарния звук, фразировката, мелодичните линии или друг неуловим 'дух'... - да ти е бил 'идол' случайно? И си позволих дребни 'критични' нотки само защото усещам, че можеш много повече - но и тук показаното вече те слага в най-високата международна класа. Завършен музикант с безупречна техника и импорвизаторска дарба, който би бил на място на сцената на всеки най-прочут джаз фестивал и би зарадвал всяка публика... Още веднъж - браво! Цитирай
kolio_k Отговорено Април 26, 2009 Автор Отговорено Април 26, 2009 @Бицев Благодаря ти много за отделеното за слушане време и градивния коментар. Много се радвам, че звука ти допада, той е много близо, макар и не изцяло (има малко повече драйв, от този който нормално използвам ) до саунда , с който най често свиря, разбира се в някакъв контекст, свързан по някакъв начин с джаз или по скоро фри музика, и най вече , това е саунда, с който не се опитвам да приличам на някого , както най често правя ( може би е лош вкус, но наистина ме забавлява ). Всъщност се постига доста просто. Представлява мек драйв ( в случая Fullsound Mosfet 2 ) стар хорус на Бос, аналогов дилей на 300 милисек, и дигитален ривърб на Бос, от там отива в два ампа (ляв и десен) за стерео, като разделител използвам Дигитален Дилей Boss DD3. Мисля че по голямата част от саунда идва по скоро от начина на свирене, най често леко с перото и назад до бриджа (предимно, не винаги де) Иначе, що се отнася до свиренето, много ти благодаря за добрите думи, а колкото до конструктивнита критика, аз лично мисля , че в случая е доста мекичка Направих два тейка и двата не ми харесаха, сториха ми се наистина напълно безидейни (надявам се да бъркам поне от части ) и ги оставих просто защото става въпрос за джем , а не за сериозен материал. Иначе ми отнема поне 10 опита да запиша нещо прилично и не винаги успявам. Точно и върху това работя, опитвам се да се науча да правя по идейни импровизации по бързичко, но това се постига само с много повече техника отколкото имам ( разбира се трябва и акъл, не го и намесвам в моя случай ), за да може импровизиращия наистина да се отдаде изцяло на музиката, без да допуска наивни технически грешки. Подтискащо е че доста често свиря с хора, които наистина се справят чудесно с това, но пък е и мотивиращо. Предполагам, че от части, това е и цената, която плащам, затова че обичам да се разпилявам в най различни стилове и насоки Цитирай
Recommended Posts