Evtim Djerekarov Публикувано Октомври 15, 2005 Share Публикувано Октомври 15, 2005 (Редактирано) Наскоро се докопах до някакъв руски дилей/хорус - Лель CZ, чиято схема вадя в момента. Много е интересна. В камиончето няма нито закъснителни линии, нити АЦП, нито ЦАП, но все пак работи. Използва компаратори броячи, и памети. Много хитро. Та някой има ли някакви впечатления от тези Лель ефекти? Редактирано Октомври 15, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Октомври 15, 2005 Share Отговорено Октомври 15, 2005 Имах 2 лелъ драйв/дисторшн за без пари ми ги дадаха много слаба работа ама те бяха и амортизирани и мн шум си е**ло майката иначе един тип имаше такъв като твоя и свиреше. Руски танк...ама свиреше а графичния еквалайзер ...неам думи ...то по скоро на шумогенератор приличаше та тоя хорус беше най сполучливото кат че ли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlackCorsair Отговорено Октомври 15, 2005 Share Отговорено Октомври 15, 2005 въх! аз имах Лель - overdrive сапунерка през 90-93г или там някъде,даже бях забравил че има такова животно Яко бръмчеше за времето си тцтцт ееех спомени Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 15, 2005 Share Отговорено Октомври 15, 2005 И аз като у4еник (преди 15-тина години) имах такъв делей Тогава бе6е голяма работа! Оттогава не съм ползвал, сигурно е било голямо 6оу! Лель РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ! За РОДИНУ!! хихихихиххихихиххи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 16, 2005 Share Отговорено Октомври 16, 2005 (Редактирано) Абе майтап не майтап и аз имам такъв Корус/Дилей руски, черен такъв и един червен руски овърдрайв - само че не е Лель ами нещо подобно. И двата къртят мивки. Толкова издевателства върху ефект не е имало и е здрав желязно и звука не е никак лош. За драйва кофтито е че с времето наистина стана доста шумен и накрая и едната входна букса се скапа. Ама още си го пазя от сантимент и обичам да си го включвам чат пат. Мен ме кефят поне. Редактирано Октомври 16, 2005 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Октомври 16, 2005 Share Отговорено Октомври 16, 2005 Абе майтап не майтап и аз имам такъв Корус/Дилей руски, черен такъв и един червен руски овърдрайв - само че не е Лель ами нещо подобно. И двата къртят мивки. Толкова издевателства върху ефект не е имало и е здрав желязно и звука не е никак лош. За драйва кофтито е че с времето наистина стана доста шумен и накрая и едната входна букса се скапа. Ама още си го пазя от сантимент и обичам да си го включвам чат пат. Мен ме кефят поне. Хахахаха ! И аз си пазя един руски жълт ефект, май се казваше СУПЕР ДИСТОРШЪН СД-2 или нещо такова... Мале... Върнах се в спомените си от абитуриентските години... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 16, 2005 Share Отговорено Октомври 16, 2005 Абе майтап не майтап и аз имам такъв Корус/Дилей руски, черен такъв и един червен руски овърдрайв - само че не е Лель ами нещо подобно. И двата къртят мивки. Толкова издевателства върху ефект не е имало и е здрав желязно и звука не е никак лош. За драйва кофтито е че с времето наистина стана доста шумен и накрая и едната входна букса се скапа. Ама още си го пазя от сантимент и обичам да си го включвам чат пат. Мен ме кефят поне. Хахахаха ! И аз си пазя един руски жълт ефект, май се казваше СУПЕР ДИСТОРШЪН СД-2 или нещо такова... Мале... Върнах се в спомените си от абитуриентските години... ...e аз в гимназията чак абе руснаците идеите са им хитри само реализацията и компонентите да бяха по-добри... (което напоследък и става де) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Октомври 16, 2005 Share Отговорено Октомври 16, 2005 Аз пък преди време гледах в един оказион БЪЛГАРСКИ дилей/хорус/фейзър и в сравнение с него Лель РУЛЗ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 16, 2005 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2005 Този дилей не е въобще лош, де. Има закъсненит 15 - 760 МСек. и отношение закъснял сигнал/шум 70-75 Дб(измерено с микс потенциометъра на макс). Иначе като гледам чиповете педала е някъде от 91-92 г. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Октомври 16, 2005 Share Отговорено Октомври 16, 2005 Аз имах някакъв руски хорус. Един такъв синичък на цвят, педалче в стил босс. Някъде на вторият месец почнаха да се чуват разни шумове в него, все едно, че слушам морето, само чайките липсваха За сметка на това кутийката много ме кефеше, изтърбуших безумната електроника, направих си един дистер с май цели 5 транзистора и го сложих вътре. Страшен ефект беше тва хоруса (т.е. кутийка) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Октомври 17, 2005 Share Отговорено Октомври 17, 2005 имам Цефровая задержка дилей/хорус кърти наред квото свари не е шумен, даже на байпас го ползвам като мастер волюм, че иначе падат мазилките Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Октомври 17, 2005 Share Отговорено Октомври 17, 2005 аз пък имам руски процесор ЛИДЕР-2 с 5 педала най-ценното му е октавера даже го давам за 60 кинта ако някой го иска и може да го носи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2005 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2005 имам Цефровая задержкадилей/хорус кърти наред квото свари не е шумен, даже на байпас го ползвам като мастер волюм, че иначе падат мазилките Е това същото е, само че мойто е версията за износ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Октомври 17, 2005 Share Отговорено Октомври 17, 2005 Еба си кефа. И аз оня ден се сетих за Лелите! Потърсих ги по руските сайтове и им намерих разни нови моделчета със звучните заглавия: "Металяйзер" и бруталното "Бруталяйзер" Струваха по 20$. Аз смятам да си 'зема едно ей така заради заглавията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Delta Отговорено Август 21, 2011 Share Отговорено Август 21, 2011 (Редактирано) Днес ми подариха същия ефект (Лель CZ). Води се за дигитален delay/chorus. И това нещо е манияшко. Подобен съвременен delay едва ли има. На мен лично хоруса много ми допада, имитира добре аналогов вид. Разбрах, че руснаците са пуснали ефекта през 1988 година. До колкото разбирам, педала е с "buffered bypass". Направо ме разби като разбрах, че трябва да го зареждам с 18V. Готина играчка си е. Поправка: Зарежда се с 9V DC, но има още един слот за втора батерия, която служи като резерва. Редактирано Август 21, 2011 от Delta Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts