Azwraith Публикувано Април 9, 2009 Публикувано Април 9, 2009 Здравейте!Днеска смених струните на електрическата си китара и Установих че са твърде близко до прагчетата и даже се допират при свободно удряне което мисля че не е добре но не ми е ясно как се оправя това и затова реших да попитам тук.Китарата е Jackson JS30 Dinky с Floyd Rose и Locking Nut. Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 Мисли ,мой мозък.мисли.. Ще Остановиш,че има напрежения и сили противодействуващи на образа чичо Флойд,което е тъпа система с пружини,ключето е Баланс. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Хъ, не съм тесен специалист (още), но един познат ми каза, че като сменя струни на флойд-а е хубаво да застопориш бриджа с нещо - примерно линийка - иначе много трудно се настройвало после... Честитка Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Първо трябва да видиш да не ти е извит грифа назад. Ако е, трябва да му отпуснеш малко шиша. След това, трябда да видиш дали флойда стои успоредно на равнината на тялото. Ако е прекалемо прибран назад, трябва да му поотпуснеш малко 2-та винта с пружините отзад. Накрая, ако просто флойда е твърде ниско, трябва да го взигнеш от 2-та винта, на които стъпва. След всяла манипулация трябва да пренастройваш китарата. Цитирай
Mephistopheles Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 П.С. просто сменяй струните една по една и няма да имаш проблеми. Цитирай
Maluc_Secko Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Погледни да не си сложил по-дебели струни. Цитирай
Azwraith Отговорено Април 10, 2009 Автор Отговорено Април 10, 2009 Мерси на всички за отзивите!Съжелявам че не потърсих за други такива теми но просто ми беше ужасно нужно защото бях се притеснил доста ... не съм сложил по-дебели струни. Цитирай
MrDeath Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 90% процента съм сигурен, че и да сетъпне хубаво китарата пак ще му бръжди 6та най-малко. Защо? Ами защото бръждят и то ако не всички, то поне всички, които аз съм хващал. Ако трябва отпусни шиша, повдигни флойда или пък я дай на лютиер, ако те е страх да пипаш сам шиша (макар, че няма нищо страшно) или искаш да стане добре. В момента имам допир с един такъв Джаксън, който не е и с нисък екшън, даже напротив и пак си бражди. То даже има и поне 1-2 теми за бръжди ми 6та струна на Джаксъна. Най-добре я занеси на лютиер или някой с повече опит и тва е. Цитирай
Recommended Posts