Nordon Публикувано Април 4, 2009 Публикувано Април 4, 2009 Тъй, копам си аз вчера и си викам дай да пусна всичко на чист та чист звук. Махам всякакъв Gain и започвам да си разсвирвам някакви свободни комбинации. Доста набиващо се обаче звучи ЛА като я свиря - свободната 5-та струна, на РЕ струната (7 праг) и на 5-тия праг на ми струната, най-дебелата струна. Проблема сякаш изчезва, или поне донякъде на високите струни. Свиря на Vintage SG копие с оригиналните Wilkinson адаптри, а ампа е някъ'в Behringer. Дали е от адаптрите или от ампа? Идеи как да го премахна това? Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 (Редактирано) Най - добре сложи някой семпъл да чуем,звучи... интересно. Между другото и при мен го има това, само че и с Ла и със Сол Диез, като се получава и някакво гадно гъгнене, но ампа ми е толкова изстрадал горкият, че не се оплаквам (той е ветеран вече). Редактирано Април 4, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
Nordon Отговорено Април 4, 2009 Автор Отговорено Април 4, 2009 Просто няма как да запиша нищо (липсват всякакви микрофони вкъщи), но интересното е, че при еднакво силен удар с перото (или почти), отворена Mи звучи по-слабо отколкото 5-тия й праг. Доста странен ефект се получава. Звука не е точно гъгнене, ами просто сякаш се увеличава силата на звука с 1/2 степен някъде специално за ЛА нотата. На съседни тонове/полутнове не се "наблюдава" този ефект. Имам съмнения, че е от адаптрите, обаче нито имам друга китара нито друг амп, за да разбера . Цитирай
ultramega Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 A когато не е включена има ли го тоя проблем? Подозирам че може и да няма връзка с ампа и адаптерите(но може и да греша. Като нищо някой честоти да предизвикват по силни вибрации поради еди си кави причини и поради един куп условности). Наскоро в някоя тема се дискутираха глухи тонове и май се спомена и за по силни. Все се каня да обърна внимание на моите китари дали има подобно нещо , но така и не стигам до там. Осезаемо поне няма защото досега да съм го забелязал. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 Не, не. Съвсем ОСЕЗАЕМО се чува, не е малко по - силно, а МНОГО по - силно. Особено на Сол Диез - виж дали и при тебе го няма. Но си мисля, че не е от ампа, по - скоро от инструмента. Не знам, трябва да потърся информация по въпроса, но така или иначе не се занимавам професионално, а и свиренето ми е далече от доброто, че да се занимавам с дреболии. Гледам сега да си уча нещата, подхванал съм едни тегави джаз и класически пиеси за изпита за Консервата, и хич не ми дреме за Сол Диез Поздрави! Цитирай
Nordon Отговорено Април 5, 2009 Автор Отговорено Април 5, 2009 Проблема съм почти сигурен, че отсъства когато не е включена китарата. Определено е осезаемо, но не е огромна разликата, но е чуваема, като изсвиря примерно G-----0- D---7--- A--6---- E-0----- и оставям тоновете да отзвучат, Ла на Ре струната избива дооста над останалите, а иначе сякаш не се случва когато китарата не е включена. Със сол диез няма време сега да пробвам ще ъпдейтна поста по-късно. Цитирай
James Hetfield Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 (Редактирано) Защо ли си мисля, че проблемът е в нъта? Наврвемето бях с един хранов който имаше подобни проблеми. Проблемът беше в каналите на нъта. Другото нещо е може да има някоя неточност из праговете. Редактирано Април 7, 2009 от James Hetfield Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 Просто няма как да запиша нищо (липсват всякакви микрофони вкъщи) Запиши чрез кабел в звуковата карта. Цитирай
Telerig Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 Аз имам същият проблем със кухарката като я включа в централно с пиезото понякога. Ла-тоновете на първа и втора октава най-вече резонират до колкото усещам с тялото на китарата. Решение би могло да бъде гума в дупката което по принцип е за микрофония...но за електрическа китара не знам мисля си, че логично би било да идва от резонанс между струната и тялото ( ако е от по нископлътно/леко дърво) или с адаптрите. Моята китара е Стаг и за евтина китара е нормално да има такива проблеми. Винтидж също не са висок клас и предполагам, че трябва да се проверят адаптрите на първо време... Цитирай
bmo Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 това е основна нота, неслучайно се отбелязва с буквата А . Цитирай
ultramega Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 ^ Ааааа сега вече се избистрят нещата Цитирай
Cutthroat Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 Съвсем наскоро си купих една иначе нелоша китара и при нея избива тонът сол. Не само на 3-та свободна струна, а също и на 4-та 5-то прагче е особено осезаемо. Без амп - просто се чувстват вибрациите като се свири СОЛ много по-осезаемо от други тонове. Цитирай
Басурендер Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 Моето мнение е , че проблема е в резониращите части - струни и тяло. Всъщност проблема е по-гаден като заглъхва някой тон, при това осезаемо. Имах един бас - кремона , при него D# просто не се чуваше повече от 0.5 s - веднага заглъхва. Пробвай да смениш размера на струните. Определено не мисля , че е от адаптери и усилватели. Цитирай
yotzzo Отговорено Април 7, 2009 Отговорено Април 7, 2009 (Редактирано) Най-неприятното предположение, а и най-вероятното, че е от материала/дървото/ и не нерешим. Опитай всичко поред, както съветват колегите. Между другото сега проверих един бас Кремона - никакви проблеми в състейна. Не знам от какво са го правили. Редактирано Април 7, 2009 от yotzzo Цитирай
Nordon Отговорено Април 7, 2009 Автор Отговорено Април 7, 2009 Хм, сякаш проблема наистина е в резонанса с тялото на китарата - като вдигна или сваля струните с половин/един тон проблема се мести по праговете. А иначе интересното е, че самия резонанс е в ниския диапазон (ако поорежа баса на кубето ефекта става доста по-трудно забележим) и по-скоро на по-дебелите струни, дали защото тялото е махагоново? Цитирай
Recommended Posts