alex_vermilion Публикувано Април 1, 2009 Share Публикувано Април 1, 2009 Здравейте, Имам един тормоз тук. Ползвам Vintage LP B100 и Laney V100. Свиря разнообразна музика - и тешка и лека. Това което търся като звук е топъл и плътен, същевременоо да може да е агресивен и чист отчетлив тон с драйв. До тук съм постигнал много в тази насока. НО Ефекти които бих ползвал на този етап, май са дилей и уа-уа, може би хорус (това реално май ползвам от процесора). Моля някой които е тествал разни неща или има опит с окомплектоване да изкаже мнение какви компоненти да подбера за една добра система, но не висок клас (в класа на по-горе посочените неща). До момента погледа ми е спрял на няколко места: Beringer VM1 - Vintage analog delay/echo/chorus/vibrato Digitech digital delay Dunlop Cry Baby standart wah-wah Благодаря предварително на отзовалите се предлагайте и други неща, ако мислите, че биха звучали готино, компресори тнт. Поне ще знам какво да тествам, а не всичко по магазините щтото нямам толкова време. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Поне ще знам какво да тествам, а не всичко по магазините щтото нямам толкова време. Ами както казва моя басист(по заместване), "Ако и за това нямаш време....довиждане". Какво време би ти останало за свирене, като не може да пробваш три камиончета? Или го правиш или не, трети вариант няма!(класическа философия) Иначе всички "тирове" стават за тресни(Дори и тези дето "не стават"). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 (Редактирано) Щом свириш теШко, трябва сам да пробваш няколко камиончета ЩТото всеки разбира добрия звук, особено в теШката музика, по различен начин, най-вече и щом става въпрос за модулационни ефекти, а не дист педалчета... Редактирано Април 1, 2009 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vasil Pavlov Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 (Редактирано) Поне ще знам какво да тествам, а не всичко по магазините щтото нямам толкова време. Ами да отида аз вместо тебе да тествам? Ето ти списък на НАЙ - ЧЕСТО използваните ефекти, който не трябва да изключваш никога от чейна си : Talk-box Flanger Whammy Volume Pedal Phaser Може и гиъра на Петручи, дето контролира температурата на Слънцето и скоростта на въртене на Земята (който е гледал майтапите на adam02 в youtube, знае за какво иде реч Редактирано Април 1, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 (Редактирано) Ето ти списък на НАЙ - ЧЕСТО използваните ефекти, който не трябва да изключваш никога от чейна си :Talk-box Flanger Whammy Volume Pedal Phaser Ехаа Ето няколко "по-рядко" ползвани: Overdrive Distortion Reverb , Delay Редактирано Април 1, 2009 от ultramega Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Един дисторшън ДС1 на Бос и по-здрава атака при свирене са достатъчни според мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vasil Pavlov Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 @ ultramega : Съжалявам, другият път специално ще пояснявам, къде използвам ирония, и къде не ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Между другото Flanger е много приятен ефект ,"носи" при сола- примерно Машин гън на Хендрикс става чудесно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Април 2, 2009 Share Отговорено Април 2, 2009 @ ultramega : Съжалявам, другият път специално ще пояснявам, къде използвам ирония, и къде не ... Извинявай че не усетих ирония в списъка ти с най-често използвани ефекти, които никога не трябва да изключваш от чейна си. Сега като преосмислих, направо ме заболя корема от смях Пощади ме , не се шегувай така Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Април 2, 2009 Share Отговорено Април 2, 2009 Що не си купиш цялата серия ефекти за китара GLX? По нищо не отстъпват на BOSS и DIGITECH, а по цена ги настъпват. СУМЪ ТИ ФПЕЧЪТЛЕНИЬ УТ ИНТЕРУ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Април 2, 2009 Share Отговорено Април 2, 2009 (Редактирано) Забравих да добавя, че съм бил щастлив собственик на два ефекта от серията: DS100 и DD050, като и двата ги оценявам с 10 от 10 и като звук, и като изработка. Редактирано Април 2, 2009 от Slacoth Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MasterOfDisaster Отговорено Април 2, 2009 Share Отговорено Април 2, 2009 (Редактирано) Поне ще знам какво да тествам, а не всичко по магазините щтото нямам толкова време. Ами както казва моя басист(по заместване), "Ако и за това нямаш време....довиждане". Какво време би ти останало за свирене, като не може да пробваш три камиончета? Много Яко!!! Влизаш в магазина и казваш "Може ли да ви пробвам всичките ефекти, защото още незнам какво ми трябва" ,ако се навиеш ще доида с теб да снимам. По темата - Не ти трябват ефекти - дист и клиин ....другото е като надобрееш яко ,поне до един средно статистически Ван Хален. Редактирано Април 2, 2009 от MasterOfDisaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cutthroat Отговорено Април 2, 2009 Share Отговорено Април 2, 2009 По темата - Не ти трябват ефекти - дист и клиин ....другото е като надобрееш яко ,поне до един средно статистически Ван Хален. Трябват ти, ако ги искаш и можеш да си ги купиш. Всеки се разпростира според чергата си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alex_vermilion Отговорено Април 2, 2009 Автор Share Отговорено Април 2, 2009 Пичове, защо винаги когато не можете да сте полезни дрънкате глупости??????? Аз лично за ефектите които съм посочил се сещам за по 3-4 марки и поне 15 модела, а има и повече, добре че съм се спрял на на няколко ефекта че.......... трудно ми е да тествам всички, ако ги понамалим на 2,3 модела ще е супер Помолих някои да сподели опит, а не когато няма какво да каже или го мързи да напише нещо да спами темата просташки и заядливо!!! Не съм имал честа да свиря с по-голям сет и да тествам комбинации, за това реших че ако някои има желание и опит може да помогне. Явно в форума е пълно както в всеки друг с "лаладжии". Изброил съм три конкретни модела, които са по моя преценка, някои свирил ли е с тях????? какво мисли?????? Някои мисли ли, че ще е добре да добавя и още нещо??? Моля говорете точно с марки модели !! Общите приказки са безполезни!! или затворете темата, ако не ви харесва П.С. или може би и този форум ще се окаже безполезен както много други. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alex_vermilion Отговорено Април 2, 2009 Автор Share Отговорено Април 2, 2009 Що не си купиш цялата серия ефекти за китара GLX?По нищо не отстъпват на BOSS и DIGITECH, а по цена ги настъпват. СУМЪ ТИ ФПЕЧЪТЛЕНИЬ УТ ИНТЕРУ Забравих да добавя, че съм бил щастлив собственик на два ефекта от серията: DS100 и DD050, като и двата ги оценявам с 10 от 10 и като звук, и като изработка. 10х ще ги разгледам евентуално разцъкам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts