Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на Камиончета

alex_vermilion

Recommended Posts

Здравейте,

Имам един тормоз тук. :)

Ползвам Vintage LP B100 и Laney V100. Свиря разнообразна музика - и тешка и лека. Това което търся като звук е топъл и плътен, същевременоо да може да е агресивен и чист отчетлив тон с драйв. До тук съм постигнал много в тази насока. НО :)

Ефекти които бих ползвал на този етап, май са дилей и уа-уа, може би хорус (това реално май ползвам от процесора). Моля някой които е тествал разни неща или има опит с окомплектоване да изкаже мнение какви компоненти да подбера за една добра система, но не висок клас (в класа на по-горе посочените неща).

До момента погледа ми е спрял на няколко места: :D

Beringer VM1 - Vintage analog delay/echo/chorus/vibrato

Digitech digital delay

Dunlop Cry Baby standart wah-wah

Благодаря предварително на отзовалите се предлагайте и други неща, ако мислите, че биха звучали готино, компресори тнт. Поне ще знам какво да тествам, а не всичко по магазините щтото нямам толкова време. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне ще знам какво да тествам, а не всичко по магазините щтото нямам толкова време. ;)

Ами както казва моя басист(по заместване), "Ако и за това нямаш време....довиждане".

Какво време би ти останало за свирене, като не може да пробваш три камиончета?

Или го правиш или не, трети вариант няма!(класическа философия)

Иначе всички "тирове" стават за тресни(Дори и тези дето "не стават").

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом свириш теШко, трябва сам да пробваш няколко камиончета ЩТото всеки разбира добрия звук, особено в теШката музика, по различен начин, най-вече и щом става въпрос за модулационни ефекти, а не дист педалчета... ;)

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне ще знам какво да тествам, а не всичко по магазините щтото нямам толкова време. ;)

Ами да отида аз вместо тебе да тествам? :D

Ето ти списък на НАЙ - ЧЕСТО използваните ефекти, който не трябва да изключваш никога от чейна си :

Talk-box

Flanger

Whammy

Volume Pedal

Phaser

Може и гиъра на Петручи, дето контролира температурата на Слънцето и скоростта на въртене на Земята (който е гледал майтапите на adam02 в youtube, знае за какво иде реч :)

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти списък на НАЙ - ЧЕСТО използваните ефекти, който не трябва да изключваш никога от чейна си :

Talk-box

Flanger

Whammy

Volume Pedal

Phaser

Ехаа :)

Ето няколко "по-рядко" ползвани:

Overdrive

Distortion

Reverb , Delay

:)

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ ultramega : Съжалявам, другият път специално ще пояснявам, къде използвам ирония, и къде не ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ ultramega : Съжалявам, другият път специално ще пояснявам, къде използвам ирония, и къде не ... :)

Извинявай че не усетих ирония в списъка ти с най-често използвани ефекти, които никога не трябва да изключваш от чейна си. Сега като преосмислих, направо ме заболя корема от смях :) Пощади ме , не се шегувай така :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що не си купиш цялата серия ефекти за китара GLX?

По нищо не отстъпват на BOSS и DIGITECH, а по цена ги настъпват.

СУМЪ ТИ ФПЕЧЪТЛЕНИЬ УТ ИНТЕРУ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да добавя, че съм бил щастлив собственик на два ефекта от серията: DS100 и DD050, като и двата ги оценявам с 10 от 10 и като звук, и като изработка. ;)

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами както казва моя басист(по заместване), "Ако и за това нямаш време....довиждане".

Какво време би ти останало за свирене, като не може да пробваш три камиончета?

Много Яко!!! Влизаш в магазина и казваш "Може ли да ви пробвам всичките ефекти, защото още незнам какво ми трябва" ,ако се навиеш ще доида с теб да снимам.

По темата - Не ти трябват ефекти - дист и клиин ....другото е като надобрееш яко ,поне до един средно статистически Ван Хален.

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темата - Не ти трябват ефекти - дист и клиин ....другото е като надобрееш яко ,поне до един средно статистически Ван Хален.

Трябват ти, ако ги искаш и можеш да си ги купиш. Всеки се разпростира според чергата си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, защо винаги когато не можете да сте полезни дрънкате глупости???????

Аз лично за ефектите които съм посочил се сещам за по 3-4 марки и поне 15 модела, а има и повече, добре че съм се спрял на на няколко ефекта че.......... трудно ми е да тествам всички, ако ги понамалим на 2,3 модела ще е супер :)

Помолих някои да сподели опит, а не когато няма какво да каже или го мързи да напише нещо да спами темата просташки и заядливо!!!

Не съм имал честа да свиря с по-голям сет и да тествам комбинации, за това реших че ако някои има желание и опит може да помогне.

Явно в форума е пълно както в всеки друг с "лаладжии".

Изброил съм три конкретни модела, които са по моя преценка, някои свирил ли е с тях????? какво мисли??????

Някои мисли ли, че ще е добре да добавя и още нещо???

Моля говорете точно с марки модели !! Общите приказки са безполезни!! или затворете темата, ако не ви харесва :D

П.С. или може би и този форум ще се окаже безполезен както много други.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що не си купиш цялата серия ефекти за китара GLX?

По нищо не отстъпват на BOSS и DIGITECH, а по цена ги настъпват.

СУМЪ ТИ ФПЕЧЪТЛЕНИЬ УТ ИНТЕРУ

Забравих да добавя, че съм бил щастлив собственик на два ефекта от серията: DS100 и DD050, като и двата ги оценявам с 10 от 10 и като звук, и като изработка. :)

10х ще ги разгледам евентуално разцъкам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове