Додо Публикувано Март 31, 2009 Share Публикувано Март 31, 2009 Проблемът е следният - когато натисна някоя струна на определено прагче и нещо вътре в кубето резонира. Това става и като палм мютвам на 6-та струна примерно и е МЕГА дразнещо. Проблема го имаше май още като си взех кубето, т.е. декември месец края, но си траях защото не беше кой знае какво и се търпеше, но резонанса сякаш започна да се усилва все повече и повече, та вече не се трае. Нищо не съм правил с кубето, не съм го изнасял, не е мърдало от вкъщи и не съм го мятал от покрива на къщата... П.П. В случай, че има значение, говорим за Laney lx65r. Ще съм благодарен, ако някой даде някои друг съвет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 31, 2009 Share Отговорено Март 31, 2009 Нещо скърца, дрънчи, жужи и т.н. на дадени тонове, или просто обема кънти? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Додо Отговорено Март 31, 2009 Автор Share Отговорено Март 31, 2009 Ами мога да го определя като жужене и е на определени тонове, като най - лесно се забелязват с палм мют. Т.е. Ми, Си и До резонират повече или поне на тях съм обръщал по - голямо внимание. Когато е включен драйва резонира на ниските струни, а на чисто на по - високите( да речем 2ра струна на 12 прагче(което пак е Си, но свободна не резонира)). Това което се получава при високите тонове е от скоро... Дали от xxxx ще направят някакъв проблем, ако направя някакви опити за рекламация, примерно. Кубето още е в гаранция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 31, 2009 Share Отговорено Март 31, 2009 http://reviews.harmony-central.com/reviews...+112+Combo/10/1 Пробва ли да го включиш в кабинет примерно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Март 31, 2009 Share Отговорено Март 31, 2009 Най-добре го занеси в сервиза,щом е в гаранция. Може да е нещо малко,но отвориш ли го рискуваш да го повредиш и гаранцията отпада.Недей да рискуваш! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Да, щом е в гаранция - на сервиз. Ако пък по някакъв начин не ти приемат гаранцията - хващаш и затягаш всички винтове, до които имаш достъп - винтовете на дръжката; винтовете, които държат предния капак на който се държи говорителя; винтовете, които държат самия говорител, винтовете на краката и т.н... Ако това не помогне сигурно има някакъв дефект в слепването на дървото, защото не цялата кутия на кубето е държана от винтове в повечето случаи... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Додо Отговорено Април 1, 2009 Автор Share Отговорено Април 1, 2009 Да, това е кубето и няма нужда да се вкарва в кабинет, но може... Значи, ще се кара на сервиз... ъ... Как? Примерно в Пловдив в xxxx(от където съм го взел) ще стане ли работата? Благодаря за отговорите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Hillbilly пита дали си пробва да го включиш в кабинет, за да изпозваш кубето само като усилвател, а не комбо. Звука да се чува от кабинета. Тоест ако няма резонанс, значи проблема е в твоят телевизор. Принципно, при конструкцията на повечето кабинети (и комбота), в ъглите им се полагат правоъгълни трупчета, които се лепят и се завинтват. Прави конструкцията по-стабилна и избягва резонанса. Пробва ли да го включиш в друга стая да го местиш в други ъгли, положения...? Когато свирех през HI-FI системата, колоните правеха много дразнещ резонанс, когато бяха на земята, но когато ги качах на маса - спираше. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Не е ясно до колко Додо ще разбира, за да се оправи с вклюване на кубето към външен кабинет.И дали ще има под ръка такъв. Ако спийкъра е на жак и се вади е лесно. Но след като е в гаранция, най- правилно е нищо да не се пипа. Още нещо важно. Кубето в Англия ли е правено или мейд ин Индия например? Имал съм среща с индийски парк бай маршал. Който си свиреше гот, но кабинета му резонираше. Това нещо някой разбиращ може да го отстрани. Ако е хептем скапан материала и сгобката се прави нова кутия (с качествен материал) и заспива.Това пък е друг филм. Който има смисъл, ако ампа много кефи и няма гаранция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Додо Отговорено Април 1, 2009 Автор Share Отговорено Април 1, 2009 Нямам кабинет, няма и от къде да намеря за да пробвам... Най - добре ще е да го дам на сервиз, което обаче ще стане по - напред във еремето, защото се скапа и микровълновата, а принтера беше на косъм . Е****и и шибания ден . П.П. Като казвам сервиз, имам предвид xxxx, нали ще стане там? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Aми щом си го купил от там - занасяш го пак там, толкова е просто Те трябва да си поддържат връзка със съответния сервиз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Като нямаш кабинет пусни го на слушалки - пак изключваш говорителя и ефектът би следвало да е сходен. Какъвто и да е резултата го носи в РФ за поправка или смяна директно Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Додо Отговорено Април 1, 2009 Автор Share Отговорено Април 1, 2009 Пробвал съм го със слушалки и освен шитавия звук на драйв канала, друго кофти нещо няма. Благодаря ви много за отговорите! Ясно е вече, ще се носи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts