savov Публикувано Март 29, 2009 Share Публикувано Март 29, 2009 Искам да попитам-знаете ли дали има специално име (вид китара) за акустичните китари, които нямат кръгъл отвор на кутията...вместо това имат отвори, като на цигулките, челите и контрабасите? Тази седмица си взех една такава от една заложна къща...явно доста стара китарка, но пък изключително красива и доста запазена. Няма име и марка, но има и не лош звук. Предстои да я постегна и поосвежа малко. Жалко, че ми се развали фотоапарата и немога сега да ви я покажа на снимка... Та...искам да знам дали тези китари имат някакво име!?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Март 29, 2009 Share Отговорено Март 29, 2009 Принципно hollow body китарите имат такива отвори. Те са полуакустични китари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
savov Отговорено Март 29, 2009 Автор Share Отговорено Март 29, 2009 Ами - има малка прилика! Тази, която взех е изцяло акустична, но това едва ли има значение за името!?! Забравих само да кажа, че и отворите са съвсем малко по-различни от на цигулките - не са завити в края а са изострени. Тези дни ще гледам да покажа и снимка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
джани Отговорено Март 29, 2009 Share Отговорено Март 29, 2009 Да не е от тези - http://www.ovationguitars.com/?fa=detail&mid=1271 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BWC Отговорено Март 29, 2009 Share Отговорено Март 29, 2009 Да не е от тези - http://www.ovationguitars.com/?fa=detail&mid=1271 Да сигурно е с заострени окръжности а ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
джани Отговорено Март 29, 2009 Share Отговорено Март 29, 2009 Да сигурно е с заострени окръжности а ? Обратното - с кръгли ръбове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
savov Отговорено Март 29, 2009 Автор Share Отговорено Март 29, 2009 (Редактирано) Не не... Няма общо с този вид...и не е овейшън! ... Ще кача снимка тази седмица... Редактирано Март 29, 2009 от savov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Март 29, 2009 Share Отговорено Март 29, 2009 Искам да попитам-знаете ли дали има специално име (вид китара) за акустичните китари, които нямат кръгъл отвор на кутията...вместо това имат отвори, като на цигулките, челите и контрабасите? Тази седмица си взех една такава от една заложна къща...явно доста стара китарка, но пък изключително красива и доста запазена. Няма име и марка, но има и не лош звук. Предстои да я постегна и поосвежа малко. Жалко, че ми се развали фотоапарата и немога сега да ви я покажа на снимка... Та...искам да знам дали тези китари имат някакво име!?! Мисля, че се сещам за какво говориш, но и аз не знам дали тези китари имат някакво конкретно име.Някога и аз притежавах подобна китара-"Орфей" в преливащи черно-червени тонове(ако не се лъжа имаше и жълто по нея).Звукът, който издаваше не беше много силен,но за сметка на това беше много ясен,звънлив и приятен, а грифа беше с изключително нисък екшън за акустична китара. За съжаление тази китара още преди години я дадох на едно момче да се учи да свири(по настояване на наш общ "приятел"), но той така и не я върна.Поне да се беше научил да свири... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Март 29, 2009 Share Отговорено Март 29, 2009 Най-вероятно jazz китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
savov Отговорено Март 30, 2009 Автор Share Отговорено Март 30, 2009 Ето и снимка на китарата: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 30, 2009 Share Отговорено Март 30, 2009 Искам да попитам-знаете ли дали има специално име (вид китара) за акустичните китари, които нямат кръгъл отвор на кутията...вместо това имат отвори, като на цигулките, челите и контрабасите? Не Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts