synchu Отговорено Декември 28, 2005 Отговорено Декември 28, 2005 Е монтажа ще си го направя сам А пък един приятел може да намери материалите на по-ниски цени... Кажете ми от какво да го направя това скеле? Казвате, че не е хубаво да е метално, тогава от какво? Дърво? Дърво става. Цитирай
maringtr Отговорено Декември 28, 2005 Отговорено Декември 28, 2005 Добре де, и все пак нали върху металното скеле отгоре пак ще има дърво? Какъв е проблема? Как ще се предадат вибрациите? Нещо не ми е ясно... Както и да е де ще го направим с дърво ако трябва... Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 30, 2005 Автор Отговорено Декември 30, 2005 забелязах че дунапрена, покрит с плат отгоре върши донра работа. взех една огромна ролка дунапрен - търкаляше се на тавана - и обковах с нея двете врати на помещението. после с един тигров плат го затворих и стана супер. най-лесно става с ония машинки дето изстрелват телбодчета щрак щрак и готово доста се шумоизолира и звука в самото помещение се промени. Цитирай
phile Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 хмммм странно .... при мен се отварея линк-а ... и вчера също се отваряше. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 4, 2006 Автор Отговорено Януари 4, 2006 (Редактирано) искам да попитам професионалистите в тази област - какъв щв в ефекта ако всички стени на помещението се покрият с дунапрен (1 мм дебел). имам възможност да го взема на тънкаж и затова питам. не става дума толкова за шумоизолация доколкото за влияние върху звука. ще се справи ли с проблема с ниските честоти Редактирано Януари 4, 2006 от stratocaster Цитирай
synchu Отговорено Януари 4, 2006 Отговорено Януари 4, 2006 искам да попитам професионалистите в тази област - какъв щв в ефекта ако всички стени на помещението се покрият с дунапрен (1 мм дебел). имам възможност да го взема на тънкаж и затова питам. не става дума толкова за шумоизолация доколкото за влияние върху звука. ще се справи ли с проблема с ниските честоти Не съм професионалист, ама кратко и ясно - не Акустичните качества на дунапрена са почти никакви, а 1мм клонят към 0. Бас трапове могат да се направят от минерална вата, и да се затворят в кутии или на цилиндър - в момента не се сещам (и нямам как да проверя сега в събота най-рано мога), но имаше един сайт с подробно описание на този процес. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 4, 2006 Автор Отговорено Януари 4, 2006 (Редактирано) ЕЙЙЙЙ ГРЕШКА!!! ИМАХ ПРЕДВИД 1 СМ!!! ИЛИ 1,5 - ЗАВИСИ КОЙ щЕ ИЗБЕРА Редактирано Януари 4, 2006 от stratocaster Цитирай
yamaha Отговорено Януари 4, 2006 Отговорено Януари 4, 2006 ЕЙЙЙЙ ГРЕШКА!!! ИМАХ ПРЕДВИД 1 СМ!!! ИЛИ 1,5 - ЗАВИСИ КОЙ щЕ ИЗБЕРА По-дебело = по-добре (принцип)....само дето 1.5 см. хич не е много. Ще получиш слаб ефект на поглъщане на звука...все пак ще го усетиш, но и разположението на мебелите, апаратурата и колкото се може повече предмети на различни места в помещението също си оказва влияние и спомага за разбиването на звука (и 'стоящите' вълни). Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 4, 2006 Автор Отговорено Януари 4, 2006 ясно аз повече се интересувам дали ще има благоприятен ефект върхи гадните ниски честоти, които в нормалните стаи са си кофти проблем и аз не правя изключение. защото едната стена е талашит, другата тухла а третата - вграден дървен гардероб - и всички баси резонират и ми се размътва главата направо а мебели други почти няма е ако се напъна и 2 см мога да си набавя Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 В мойто малко студийце съм направил следното и ефекта е добър : Понеже то се намира на приземен етаж, на тавана /да не преча на една бапка и другите комшута/ съм сложил 25см изолации които лежат на ламперия по стените е 10см покрити от плюшени завеси Под изолация разбирам дебели 5см листове минерална и каменна вата. Просто ги комбинирам До сега не съм имал проблем с комшиите, а и като влезеш в студиото и затворя двете врати ушите ти пищят от тишина В момента почнах да слагам по стените кнауф надупчен така го копувам става много елегантно /разбира се ватата стои/ ако искаш може да ти пратя снимка да видиш кнауфа Аз лично не мисля, че и 2см вата ще ти помогне /това е мое мнение/ Цитирай
synchu Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Аз лично не мисля, че и 2см вата ще ти помогне /това е мое мнение/ моето също А 1.5 см дунапрен - хич А за ниските честоти, затова споменах че има бас трапове - Ауралекс например са доста ефективни, но в никакъв случай не са евтини (поне за БГ - иначе от възможните специализирани акустични решения са едни от най-евтините). Един DIY вариант, който се твърди и изглежда ефективен е описан ето тук: http://forum.studiotips.com/viewtopic.php?t=534 Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 5, 2006 Автор Отговорено Януари 5, 2006 благодаря а този бас трап как се прави? видях снимките но има неща които ми убягват в превода Цитирай
synchu Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 благодаря а този бас трап как се прави? видях снимките но има неща които ми убягват в превода На единият от линковете са сложени малко по-детайлни фотографии: http://www.bobgolds.com/TrapDave/home.htm Проблема вероятно ще дойде от липсата на материал, но аз като търсих се появиха доста аналози на Owens Corning 703, което представлява материал сходен на минералната вата, но по-твърд и от нишки от фибростъкло. На БГ пазара вероятно има доста аналози, а някъде в началото на тази тема, бях постнал линк към сайт, в който има изписани доста аналози и съответните им акустични характеристики. Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Една добре облицована каменна вата мисля, че ще свърши работа Цитирай
Recommended Posts