AXE Отговорено Декември 18, 2009 Отговорено Декември 18, 2009 smartpeter, супер. Остава да мина някой ден да ги взема. dandilov, не - за долното мостче става дума. Оригиналното кремонско е отвратително - стърчат едни болтове, които ти се забиват в ръката... Цитирай
HRS Отговорено Декември 18, 2009 Отговорено Декември 18, 2009 Ако не се намери подходящ бридж за китарата, може да се направи малко тунинг на оригиналния. За да не създават неудобство винтчетата е необходимо да бъдат накъсени (не от страната на шлица разбира се ) със 2 до 3 милиметра. Това става най-лесно като се завие винта в една плашка, която е стегната в стиска. Оставя се да стърчи от плашката 2-3мм и този излишък се отрязва с ножовка. После винтчето се развива така че да премине през плашката. Ако остане федер се зачиства с пила или шкирка. Винтчетата трябва да се скъсят така че като се навият обратно в бриджа да не се показва шлица извън отвора на резбата. Процедурата е проста, само че трябва да се повтори 12 пъти Явно в Кремона навремето са поръчали огромно количество винтове без да се съобразят каква дължина им е необходима, а после вече е било късно...... Цитирай
smartpeter Отговорено Декември 18, 2009 Отговорено Декември 18, 2009 Ако не се намери подходящ бридж за китарата, може да се направи малко тунинг на оригиналния.За да не създават неудобство винтчетата е необходимо да бъдат накъсени (не от страната на шлица разбира се ) със 2 до 3 милиметра. Това става най-лесно като се завие винта в една плашка, която е стегната в стиска. Оставя се да стърчи от плашката 2-3мм и този излишък се отрязва с ножовка. После винтчето се развива така че да премине през плашката. Ако остане федер се зачиства с пила или шкирка. Винтчетата трябва да се скъсят така че като се навият обратно в бриджа да не се показва шлица извън отвора на резбата. Процедурата е проста, само че трябва да се повтори 12 пъти Явно в Кремона навремето са поръчали огромно количество винтове без да се съобразят каква дължина им е необходима, а после вече е било късно...... Един такъв мост е сигурно около 20-25 лв. 5-6 желаещи могат да дадат по 3-4 лв. и готово! Ако пък се стигне до там, че да се монтира стария, имам и ще поставя и винтчета с подходяща дължина и с вътрешен шестогран! Паздрави, Петър Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 18, 2009 Отговорено Декември 18, 2009 ^ Само ако старите успеят успешно да се развият, нещо което е малко вероятно. Ще помисля за нещо по въпроса... Цитирай
AXE Отговорено Декември 19, 2009 Отговорено Декември 19, 2009 Някой ще се нагърби ли с намирането на мостче? Аз ще го купя, пък после ще видим как ще се разберем за парите. Цитирай
rdg_design Отговорено Декември 19, 2009 Отговорено Декември 19, 2009 Здравейте,тези неща са вече при мен.Очаквам потенциометрите,превключвателя,адаптерите и бриджа.Айде,че трябва да дялкам! Поздрави RDG Цитирай
HRS Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 Браво, браво Радвам се че има развитие, пък и ми харесва как се преобразява Кремонката. Цитирай
WenzelWeck Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 (Редактирано) Fenix ,като гледам как върви май няма да искаш да я дадеш ,когато стане готова Да не говорим ,че първа китара аз лично ..едвали бих дала Браво! Много красива ще стане ,и моята китара е син металик ,хубав избор Редактирано Юли 30, 2010 от WenzelWeck Цитирай
Fenix Отговорено Юли 30, 2010 Автор Отговорено Юли 30, 2010 (Редактирано) Изглеждастрахотно!!! :) Току що бях информиран за един малък проблем. Ключовете са черни, а рамките на адаптерите са хромирани. Дали на някой му се намират черни рамки? Могат да бъдат заменени, ако някой търси хромирани. Аз самият не съм ги виждал. @WenzelWеck Ще я продам за къстъм и ще избягам на някой остров, осигурен до края на живота си! )) едит: извинявам се за правописанта грешка в ника... Редактирано Юли 30, 2010 от Fenix Цитирай
rdg_design Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 Проблем няма.Китарата дойде с черни ключове, а аз имам и хромирани , така че оставям черните и изпращам хромираните, освен ако идеята е била за черни ключове Цитирай
WenzelWeck Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 @Fenix Хахаха ,да ,няма да е лоша идея.. Това сигурно ще е една от най-добрите Кремони ,които съм виждала досега ,хаха Ще следя темата Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 Каква ти Кремона.Тя тая китарка си стана същински Ибанец -големи майстори сте момчета!! Браво!Този който я вземе остава само да свирк ана нея с кеф Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 На мен лично няма да ми даде сърце да я подаря ако беше моя Да земе някой начинаещ да и разкаже играта Цитирай
Recommended Posts