silentrat Отговорено Март 25, 2005 Отговорено Март 25, 2005 никой нищо не писа за мотва!да не си глътнахте езиците? Ами... кво да ти кажа... Зтрахотна машинарийка Само, че доста пари, и едва ли някога ще се докопам до него. Аз също много уважавам Yamaha, нали на нея свиря. Свиря със един DGX - 305 чудя се дали добре направих като го взех, но той определено ми беше първия клавир Преди това си дрънках само на пианото :green: Цитирай
yourkiller Отговорено Март 26, 2005 Отговорено Март 26, 2005 здравейте хора... и аз също се числя към тази странна категория - клавиристи... иначе що се отнася до макрите аз лично Yamaha не ги харесвам много много... motif може би не е зле, но примерно за това, което правя аз няма да ми свърши особена работа... иначе ако ви кажа на какво свиря в момента направо ще ви прилошее, нотова е друга тема :green: Цитирай
yourkiller Отговорено Март 26, 2005 Отговорено Март 26, 2005 За съжеление не можем да си сварим клавишите в оцет, за да звучат като нови и не помня от кога не ми се е късала стойка например, така че кажете нещо де!!! аз, обаче, пък съм чупил клавиш по време на соло, но слава богу не на концерт... доста по-неприятно е от това да скъсаш струна най-малкото защото се сменя доста по-трудно Цитирай
Topsun Отговорено Март 26, 2005 Отговорено Март 26, 2005 да ве много ясно,ама при нас излизат през два дена нови модели,нови бленди,ала-бала......кво да ги мислим тези работи Цитирай
yourkiller Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 абе мани ти тая работа... това беше преди година, а може и даже две, а аз все още съм със същият инстумент... е естествено цялата октава клавиши беше сменена... Цитирай
Topsun Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Не е важно какъв е инструмента,а как свириш на него,какви бленди ползваш и т.н.За пореден път казвам (за себе си),че ми трябва само фендер пиано и муг,нищо повече Цитирай
vitopaladino Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) Не е важно какъв е инструмента,а как свириш на него,какви бленди ползваш и т.н.За пореден път казвам (за себе си),че ми трябва само фендер пиано и муг,нищо повече Абсолютно споделям мнението ти. Аз понеже не можах да си намеря сносно Фендер пиано, направих друго - взех един Nord Stage и един Little Phatty Moog. Мисля, че това решава всичко. В интерес на истината Фендер пианото на Норда е в някои отношения по-добро от истинското, макар че съм заклет фен на Фендер пиано. Имам предвид, че с Норда не ти трябва Dyno my Piano. Редактирано Октомври 16, 2006 от vitopaladino Цитирай
CyberGene Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Норд Стейдж е истината! Има си акустични пиана освен това. Иначе чистия Фендер си е готина свирка, ама трябва куп ефекти отгоре да се сложат - като лампов усилвател, тремоло, хорус, компресор, уа-уа, ривърб и прочие, така че Стейджа наистина е хава. Само клавишите чувам са кофти, ама едва ли са чак толкова зле. Цитирай
CyberGene Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 NORD Stage - 2006 M.I.P.A - Award for Best Stage Piano Цитирай
Rocko Отговорено Октомври 22, 2006 Отговорено Октомври 22, 2006 Хехехех, аз пък съм барабанист......кво търся тук ли? Ми по времето когато учех ударни инструменти ни набиваха задължително пиано....и ся не мога да удържа на напъна и се сдобих с ТРИТОН ПРО....... Тва е клавира, да знаете...след Енсоника разбира се Ползвал съм разни свирки....Ямахата за която говорехте е готина,но има по-разлят саунд, не е стегната....което за мен е съответно по-кръчмарска свирка Тритона си е студио.......пък и кат ми хрумне включвам в нея един качествен микрофон и си вкарвам вокали, удар по масата, звук от тоалетно казанче и всичко което можете да се сетите....възпроизвежда ги 1 към 1 Удобството е , че можеш да семплираш всички звуци които съществуват в природата.......та тва е свирката за мен Цитирай
zombaio Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Мисля си че всеки би харесал нещо различно и това е напълно естествено, тъй като разнообразието сред синтовете е доста по-голямо спрямо китари да речем... /не като марки и модели а като обща функционалност, звук и отражението на техническия прогрес от времето им на производство... / Аз лично харесвам следните синтове и бих ги препоръчал, въпреки че знам - не всеки би ги одобрил, нито пък са подходяши за всичко... 1. YAMAHA DX7 - много недостатъци, труден, труден за програмиране - дори и за експерт по FM синтеза като мене ... Хубавото му е че човек доста може да поразвихри фантазията си в създаването на блендата.. няма друг такъв синт където да се получат такива изродщини... 2. Roland Juno-106 - ергономята на този инструмент е забележителна. Всички копчалъци са на точното място. Всеки милиметър м/у тях... Просто те водят към музиката. Плътен зверски саунд .. /няма сравнение със софтверните му емулатори/ Просто T-Rexa на синтовете. 3. Korg DS-8 - много подценяван синт със забележителен звук. 4. Korg Poly 800 - пластмасов мъник, който може да извади такъв бас, че да изкърти носеща греда... и големия му брат Korg DW8000. това са мойте top 5. Естествено много колеги биха ги намерли за малко .. ретро и нефункционални .. но все пак .. тва е лично мое мнение Поздрави. Цитирай
Topsun Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 (Редактирано) абе те и моите топ 5 не са по-разични от твоитеи аз съм фен на "дърти" синтове,но да не забравяме,че и новите уъркстейшъни не са за изхвърляне.определено DX 7 си е класика (първенец в FM синтеза)...също и М1 на корг от по-старичките,напоследък съм харесал МО 8 на Yamaha,Тriton Le на Korg,Proficy на Korg и разбира се Nord lead...това са ми фаворитите...поздрави! Редактирано Октомври 24, 2006 от Topsun Цитирай
makermusic Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Ето ги и моите много повече от топ 5 синтове... Доста са но пък аз не обичам да се ограничавам... Yamaha Motif ES 8 Yamaha MO 8 Yamaha EX 5 Yamaha SY 99 Yamaha DX 7 II FD Korg OASIS 88, 76 Korg Triton Extreme Pro, Pro X Korg Trinity Pro, Pro X Kurzweill K2600 Kurzweill PC 88 Clavia Nordstage 88, 76 Не харесвам клавирите на Роланд... Май нямаме нужда от "дърти" клавири, нали...??? Или може би само от един Мооg за разнообразие... Цитирай
CyberGene Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 MO8 е поорязана версия на Motif ES8, така че може да го махнеш от списъка си на топ-синтовете, да не заема излишно място Цитирай
makermusic Отговорено Октомври 24, 2006 Отговорено Октомври 24, 2006 Поставил съм МО8 в списъка си с цел, ако на някой не му достигнат последните напъни (финансови) за да си вземе по-голямото и братче ЕS8, да спаси положението взимайки си именно нея... Поздрави... Цитирай
Recommended Posts