Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно една техника на хай-хета


Recommended Posts

Въпросът ми е следният - в тази песен http://www.youtube.com/watch?v=t62zOXvSrh0 ръката на барабаниста се движи все едно свири на фуса на 4тина, обаче всъщност свири на осмини. Т.е един вид замахва така че на всяко И (1 И 2 И 3 И 4И) или както му се вика на английски - backbeat(или май беше downbeat се тая) изсвирва още една допълнителна гоуст нота. Са повечето от вас ще кажат - уау тва и сами можем да го видим. Е браво на вас, аз обаче едно не разбирам - това някаква специална техника ли е, има ли си име и още повече - така ли свирите? Мен малко ми прилича на moeller метода (не знам как се пише на бг), не че я владея и тази техника, просто идеята е подобна. Ако някой знае да казва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си видял - техниката на Мьолер е (поне една нейна разновидност) - удряш хета нормално, със свободна хватка и докато си вдигаш ръката за следващия замах оставяш палката да падне леко върху чинела.

 

Препоръчвам ти да гледаш ДВД-то на Джоджо Майер (може би любимия ми дръмър) - Secret Weapons of the Modern Drummer. Там е едно от най-добрите обяснения на техниката на Мьолер и различните и приложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така, търси в youtube: moeller

така се пише, чете се молър

 

Поздрави

 

п.п. имам и една школа, продавам я, ако ти се дават пари пиши: http://www.moellermethod.com/

Редактирано от geni2x
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност от това видео не става много ясно за какво говориш,но описанието ти е по-точно.Прегледай първите два видео урока на Dave Weckl-"Back to basics","The next step".Това е техниката с която той свири на фуса и обяснява много добре-първият удар с шийката на палката,а вторият с главичката,като се получава вълнообразно движение в цялата ръка.Ето едно видео,което онагледява това.

http://www.youtube.com/watch?v=GUPu9yA_-7Q...feature=related

Freddie Gruber,Jim Chapin са съвременните икони,които добре обясняват Молъровия метод.Така във видео уроците на много по-млади барабанисти /Dave Weckl-A natural evolution,Jojo Mayer,Tony Royster.../ е застъпена тази техника и обясненa къде по-добре,къде по-зле.Аз лично харесвам педагогическия подход на Уекъл.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Брат трябвати по малко от година за да овладееш техниката на moeller ас толкова горе долу се мъчих и още немога да кажа че я правя правелно но съм на път да я схвана така че нищо ново научия ще ти е от полза :wallbash:

Виж откаде се учих ас много е трудно ама става

http://www.youtube.com/watch?v=QFZfOLbnBwI

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.